Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci vezou z Lapače tři body

12.03.2011 · Daniel Ježek
Další utkání druhé části extraligy staršího dorostu čekalo svěřence Romana Ciencialy na ledě Vsetína. Oceláři si dokázali vybudovat tříbrankový náskok, o který ale následně přišli. Necelých jedenáct minut před koncem vrátil Ocelářům vedení Jakub Ižácký, který tak vybojoval Třinci tři body.
II.21., sobota 12.3.2011
Vsetín
Třinec
3:4
Třetiny: 0:2, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 30. Žák (Slováček, Pokorný), 35. Pelc (Slováček), 41. Slováček (Pelc, Ptáčník) - 7. Kofroň, 9. Matuš (Ohera, Faksa), 22. Štencl (Ohera), 50. Ižacký. Rozhodčí: Škrobák - Kurtin, Štefková. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 220. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.  
Svoboda - Žabčík, Pelc, Hradil, Žák, Báchor, Galia, Kovář, Štědrý - Neuwirth, Pokorný, Štrbík, Ptáčník, Stodůlka, Kohout, Kývala, Slováček, Brida, Tobola
Němec - Pisařík, Kurzok, Valíček, Jonáš, Štencel, Běhal, Repe - Cienciala, Faksa, Pargáč, Slovák, Ohera, Ižacký, Kovařčík, Kofraň, Samek, Vrabel, Matěj, Matuš.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Předposlední kolo nadstavbové části extraligy staršího dorostu proti sobě svedlo celky Vsetína a Třince. Souboj mančaftů, bojujících o osmou příčku, zajišťující výhodnou pozici pro první kolo play-off, přinesl v prvních minutách vyrovnanou podívanou. První nebezpečnou střelu vyslal ve 3. minutě domácí Slováček. Puk skrytý přes beka viděl hostující brankář němec až v poslední chvíli, nakonec ale střela těsně minula pravou tyč jeho svatyně.

Úvodní trefy se tak Lapač dočkal v minutě 7. Hostující Adam Kofroň si v přímočaré akci obhodil obránce, brankář Vsetína Svoboda se blížící se puk pokusil vypíchnout, máchl ovšem zprázdna a pozvolna klouzající touš prošel mezi jeho betony do sítě (0:1). O minutu a pět vteřin později bylo Ocelářům ještě veseleji. Přihrávka z rohu totiž našla před brankou neobsazeného Radima Matuše a ten ranou z první nedal přemisťujícímu se Svobodovi šanci (0:2).

Rychle nabyté vedení, to byla voda na mlýn hostujícího celku. Ten se zatáhl do obranné ulity a pozornou a zároveň čistou hrou odrážel útočné snahy Valachů. Ti se tak dostali jen k několika nebezpečněji vypadajícím průnikům, snahy Slováčka, Pokorného či Kohouta ale dokázala hostující obrana v posledních chvílích úspěšně překazit. Hosté se navíc neustále snažili hrozit z rychlých protiútoků, se šancí Ohery a dalších Třinečanů si ale brankář Svoboda poradil. Přesto po úvodní dvacetiminutovce odcházeli hosté do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Vstup do třetiny druhé navíc Valachům vůbec nevyšel a náskok Ocelářů se záhy zvýšil na tři branky. Sérii hostujících příležitostí zakončil přesnou ranou z pravého křídla pod Svobodovu vyrážečku Jan Štencel (0:3). Domácí si poté přeci jen vypracovali zřetelnou převahu, do šancí se ale i nadále dostávali jen stěží. Ve 23. minutě měl přesto snížení na holi Štědrý, po zdařilém Kohoutově průniku ale netrefil takřka odkrytou branku Třince. Vniveč přišlo i několik nadějně vyhlížející přečíslení Valachů. Ve 28. minutě byli domácí za svou snahu odměněni alespoň přesilovou hrou, vůbec první v zápase. O pár vteřin později navíc předvedl hodně nešetrný zákrok loktem Jonáš a velmi dobře pískající hlavní rozhodčí jej po zásluze přemístil na trestnou lavici. Domácí tak měli možnost, zahrát si minutu a tři čtvrtě pět na tři. V závěru této výhody zakončil dlouhé ostřelování Němcovy branky Žák, který z blízka trefil levý horní růžek třinecké svatyně a Valaši se tak přeci jen mohli radovat ze snížení (1:3).

O čtyři minuty později šli hosté znovu do čtyř a Vsetínští přetavili přesilovku ve snížení. Nejprve ale museli přežít teč Faksy, který z blízka usměrnil puk těsně mimo Svobodovu bránu, a z následného protiútoku se domácí dočkali. Slováček předložil na modrou puk Vítězslavu Pelcovi a jeho tvrdá rána po ledě se zastavila až v bráně (2:3). Po kontaktní brance se Ocelářům přeci jen povedlo otupit vsetínský tlak a sami se v několika akcích jali ohrožovat Svobodu. Ten ale odolal, stejně jako dobře chytající Němec na straně druhé, po dvou třetinách tak vedli hosté těsně 2:3.

Jestliže nástup do druhého dějství se povedl hostům, do dvacetiminutovky třetí vstoupili na výbornou domácí. Uběhlo jen patnáct sekund, když Ptáčník přihrál od zadního mantinelu Pelcovi a jeho střelu od modré tečoval za vzduchu Ondřej Slováček mimo dosah gólmanův. O dvě minuty to byl znovu Slováček, kdo mohl otřeseným hostům zasadit další ránu. V souboji o puk předstihl váhajícího brankáře Němce, udělal mu kličku, z úhlu však trefil pouze tyč odkryté branky Ocelářů.

Třinečtí se poté přeci jen probrali ze šoku a v následujících minutách se proto hra významně vyrovnala. Ani jedno z mužstev si ale vyložené příležitosti nevytvářelo. Až přišla 48., faul hostujícího Matěje a z něj rezultující přesilovka VHK. Nejprve se v ní předvedl Pokorný, který s pukem projel celé hřiště, jeho střelu ale Němec dokázal vytěsnit. V čase 49:05 pak z čista jasna udeřil oslabený Třinec. Valaši propadli v útočném pásmu, v přečíslení dva na jednoho se Jakub Ižacký rozhodl pro střelu a od váhajících vsetínských hráčů dostal následně příležitost k dorážce. S tou již nepohrdl a hosté tak znovu vedli (3:4).

Snahy Valachů o srovnání poté nejprve přibrzdilo jejich vůbec první oslabení v zápase a následně výborně pracující defenziva hostů. Ti již nemínili dopustit ztrátu náskoku, zakopali se na vlastní polovině a domácí vůbec nepouštěli na dostřel. Příležitost si Vsetínští vypracovali snad jen při průniku Slováčka a o chvíli později po teči Pokorného, která se ovšem odrazila jinam, než kam si domácí přáli. Výborně bránící hosté v závěru nepustili Valachy ani k power-play a po 60. minutách tak slaví vítězství 4:3. Třinec se tak bodově dotáhl na VHK a v poslední kole bude mít šanci potvrdit své umístění v první osmičce v souboji se Zlínem. Vsetínské naopak čeká obtížná cesta za body do Českých Budějovic.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice