Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost veze ze Zlína tři body, rozhodl Pohludka

20.10.2022 · Martina Sikorová, Adam Čuba
Svěřenci trenéra Marka Malíka se po reprezentační přestávce vrátili do zápasového kolotoče vítězně! Na ledě Zlína udeřili mladí Oceláři už po patnácti sekundách, rozhodující ale byla až třetí třetina. V čase 53:33 se podruhé v utkání prosadil kapitán Šimon Pohludka a vystřelil svému týmu tři body.
9.kolo, čtvrtek 20.10.2022
Zlín
Třinec
2:4
PSG arena
Třetiny: 1:2, 1:0, 0:2  Branky a nahrávky: 3. Kos (Mikel), 35. Klimek (Frolo) – 1. Pohludka (Zielinski, Rybnikár), 18. Rybnikár, 54. Pohludka (Weiss, Rybnikár), 60. Weiss (Švančara). Rozhodčí: Schenel - Mikšík, Kaprál. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.  
PSG Berani Zlín: Kowalczyk – Mořkovský, Mikel, Uřičář, Lukaštík, Ruml, Schmied – Vaculík, Kos, Holba, Pečner, Valášek, Pešák, Frolo, Hampl, Heš, Klimek
HC Oceláři Třinec: Heczko – Holub, Dravecký, Mrtka, Solowski, Ćmiel, Zielinski, Blaha – Sajdok, Pohludka, Weiss, Rybnikár, Hebar, Urbánek, Barna, Granečný, Švančara, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu se na jedničku vydařil hostům z Třince, ti šli do vedení už po 15 vteřinách! První útok svého týmu zahájil kapitán Šimon Pohludka, jenž se náramně trefil, puk ještě cinknul o tyčku a zaplul do sítě. Berani se ale nezalekli, relativně brzy jsme se pak dočkali vyrovnání. Tomáš Mikel vysunul Dominika Kose, jenž našlápl, ujel všem zúčastněným a v souboji jeden na jednoho proti brankáři Heczkovi zakončil přesnou střelou mezi ruku a tělo. Zlín byl v dalším průběhu třetiny mírně aktivnější, blízko ke gólu měl třeba důrazný Václav Pešák. Skórovali ale opět hosté, kteří tak brankově orámovali úvodní periodu. Michal Rybnikár se opřel do puku ihned po buly a kotouč mírně zaskočenému Kowalczykovi propadl. Žlutomodří ještě dostali šanci vrátit se do hry v přesilové hře, nicméně početní výhody dnes nepatřily k hlavním domácím zbraním.

Na startu druhé třetiny se postrkali Tomáš Mikel s Andrejem Hebarem a následná hra čtyři na čtyři jednoznačně vyhovovala ševcům. Ti si vytvořili dvě tutovky, v obou případech zasahovala branková konstrukce. Především ta v pořadí druhá rána v podání Jakuba Heše zápěstím byla výstavní, stopku žlutomodrému útočníkovi vystavila až spojnice dvou tyčí. Šance měl i Třinec, vypíchnout musíme především tu z poloviny zápasu, kdy červenobílí útočníci šli ostře do brány a Samuel Kowalczyk už v podstatě jen ležel a silou vůle tlačil kotouč před čáru. Za následnou potyčku šel na trestnou obránce Mořkovský, nicméně Berani oslabení ustáli a zanedlouho se dočkali vytouženého vyrovnání. Adam Klimek našel puk pod Heczkem a k překvapení celé PSG arény jej propíchl do sítě.

V závěrečné části hry bylo k vidění hned několik přesilovkových formátů. Hrálo se jak pět na čtyři, tak čtyři na tři i čtyři na čtyři. Přesilové hry ale dnes nešly ani jednomu z celků, gólu jsme se při nerovnovážném stavu nedočkali. Blízko byl ve čtyřiačtyřicáté minutě hostující Sajdok se svou pěknou kličkovanou, výborně zasáhl žlutomodrý gólman Kowalczyk. Sedm minut před koncem přišla rozhodující branka zápasu. Šimon Pohludka za to jako správný kapitán vzal z pravého kruhu, položil si brankáře a trefil přesně do víka. To byla pro urputně hrající Berany krutá rána. Zlín se ještě snažil vrátit do zápasu, nicméně soupeř si situaci zkušeně pohlídal. 45 vteřin před koncem navíc přišla branka jistoty, do prázdné klece se trefil Matěj Weiss.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec