Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři ve Varech dotáhli dvoubrankové manko, berou ale jen bod

07.10.2022 · Martina Sikorová, Vlastimil Mourek
Mladí Oceláři začali ve Varech hodně aktivně a po 24 sekundách slavili první gól. Byli to ale právě oni, kdo nakonec musel dotahovat dvoubrankové manko. To se sice svěřencům trenéra Reného Muchy podařilo, v prodloužení byli ale úspěšnější domácí.
11.kolo, pátek 7.10.2022
Karlovy Vary
Třinec
4:3p
KV Arena
Třetiny: 1:1, 2:1, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 1. Botoš (Zolnaj, Handl), 27. Váňa (Kočí), 29. Adámek (Šlechta, Dorot), 61. Váňa (Kočí) - 1. Holinka (Cedzo, Moškoř), 38. Spěváček (Kremnický, Kozlík), 45. Šilar (Andrle, Spěváček). Rozhodčí: Hucl, Kosnar - Brejcha, Rubáš. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 41:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
HC Energie Karlovy Vary: Dybal - Anton, Bulka, Tůma, Krajčík, Kočí, Dorot, Zolnaj - Váňa, Menc, Handl, Botoš, Šlechta, Sapoušek, Skuhravý, Adámek, Šmíd, Varvařovský, Kusak
HC Oceláři Třinec: Král - Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek, Volas - Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Cedzo, Ullrych, Šotkovský, Hlávka, Šilar, Kozlík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velkém tempu, po 24 vteřinách hry našel Adam Cedzo mezi kruhy Miroslava Holinku a Oceláři šli do vedení. To jim ale nevydrželo dlouho, ještě v první minutě se prosadil z dorážky na druhé straně i Jan Botoš. Očekávané gólové žně se ovšem nekonaly. Obě mužstva se stáhla spíše dozadu a soustavný nátlak v útočném pásmu nebyl příliš k vidění.

Start druhé části měli pod palcem domácí, ti i v oslabení dokázali ohrozit soupeřovu svatyni například při samostatném úniku Radima Handla. Po chvíli se v té samé situaci octl i Michal Kusak, jehož pokus prošel mezi betony Jakuba Krále do tyčky. V sedmadvacáté minutě už se domácí mohli radovat, když si Matyáš Váňa dojel pro odražený puk, svezl si ho za branku, odkud s pomocí několika odrazů dostal puk do sítě. A dvoubrankové vedení přišlo záhy, když se do puku opřel Matyáš Adámek. Pokračovalo se v trochu nervóznější vyrovnané hře. Ke konci se na modré napřáhl Adam Kremnický, jehož střelu úspěšně tečoval Vojtěch Spěváček a Oceláři tak šli do šaten se ztrátou jediné branky.

Třetí dvacetiminutovka začala opatrněji z obou stran. V čase 44:37 po střele Petra Andrleho zavládl v předbrankovém prostoru Západočechů chaos, v němž se nejlépe zorientoval Tomáš Šilar a bylo znovu srovnáno. A stejně vypadal i následující průběh hry, opět příliš pohledných akcí na ledě vidět nebylo. K závěru začali mít navrch Energetici, což se snažili stvrdit dorážkou střely Tadeáše Tůmy Matyáš Váňa a Petr Zolnaj, oba ale zřejmě chtěli příliš a nejspíše si navzájem zablokovali hole. Následovalo tak prodloužení.

V něm se na vítěze dlouho nečekalo, jelikož se po 26 sekundách k dorážce střely Mattea Kočího dostal Matyáš Váňa. Oceláři tak brali jen bod.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Utkání jsme začali dobře. Neměli jsme z autobusu těžké nohy, za což jsme byli rádi, stejně jako za náš brzký gól. Ten bohužel následovala podobně rychlá vyrovnávací branka. Věřím, že pak hra byla vyrovnaná. Nechali jsme ale soupeře dostat se na koně a dopustili se spousty ztrát kotoučů. Také tam z naší strany byly zbytečné fauly, kvůli čemuž nám soupeř odskočil. Velmi nám pomohl kontaktní gól v závěru druhé třetiny. Třetí část byla nahoru dolů, zkrátka klasický juniorský hokej. Podařilo se nám srovnat a myslím si, že oba týmy mohly vyhrát za tři body v základní hrací době. V prodloužení jsme bohužel rychle inkasovali. Chtěli bychom pogratulovat soupeři ke dvěma bodům. I za náš jeden jsme rádi, ovšem vzhledem k průběhu utkání jsme chtěli dva.“
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice