Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí dorostenci si poradili s Olomoucí

01.10.2020 · Jakub Kotajny
Svěřenci Marka Malíka hodili neúspěšný zápas proti Vítkovicím rychle za hlavu a v pátém utkání dorostenecké extraligy zdolali na Zimním stadionu Olomouc tamní Kohouty poměrem 6:4.
5.kolo, čtvrtek 1.10.2020
Olomouc
Třinec
4:6
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:0, 1:2, 3:4 

Branky a nahrávky: 32. Jeřábek (Ševčík, Galvas), 46. Sedláček (Galvas, Jeřábek), 52. Jeřábek (Ševčík, Šenk), 57. Drábek (TS) – 23. Šutý (Pánek, Byrtus), 37. Ochman (Ročák, Cedzo), 42. Tomiczek (Pospíšil), 45. Pánek (Hykl), 54. Cedzo (Pospíšil, Žabka), 60. Kozlík (Ročák).

Rozhodčí: Kašík - Šimčík, Bubela.

Vyloučení: 5:6, navíc za faul Ročáka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:2. V oslabení: 1:0.

Diváci: 51.

Střely na branku: 27:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.

 
Kubík – Drábek, Polýnek, Mudrák, Brančík, Tlach, Vrána, Galvas, Sedláček – Šulgan, Šenk, Miškovský, Najman, Jeřábek, Pastrnek, Izák, Unzeitig, Neoral, Ševčík
Heczko (TS - Klimek) – Hykl, Byrtus, Žabka, D. Buják, Ročák, Pospíšil – Šutý, Pánek, Kubiesa, Cedzo, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kozlík, Ochman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel lépe mladým Ocelářům. Třinec byl hned od začátku aktivnějším celkem na ledové ploše a zásoboval Kubíka v brance domácích velikým množstvím střel. I přes obrovskou snahu, zejména Slezanů, branka v úvodních dvaceti minutách nepadla. Veliký podíl na bezbrankovém skóre měl zejména Kubík, který v závěru třetiny zlikvidoval hned několik gólových šancí Třince.

Skóre 0:0 nevydrželo ve druhém dějství ani tři minuty, v čase 22:47 dorazil za Kubíkova záda Pánkovu střelu Patrik Šutý. Oceláři po vstřelené brance pokračovali v tlaku, z gólu se však nakonec přeci jen radovali domácí. V druhé polovině dvaatřicáté minuty nestačil třinecký Heczko na dvojitou dorážku Olomouce a Dominik Jeřábek úspěšně dopravil kotouč za brankovou čáru. Třinec si své vedení vzal zpět o pět minut později, Petr Ochman překonal Kubíka bekhendovou střelou. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 ve prospěch třineckých pušek.

Oceláři dokázali odskočit na rozdíl dvou branek hned po osmaosmdesáti vteřinách hry, kdy se po Pospíšilově pasu prosadil Filip Tomiczek. Druhá polovina pětačtyřicáté minuty a trefa Martina Pánka přinesla Ocelářům dokonce tříbrankový náskok a už to vypadalo na jasnou záležitost. Poté ale přišla hned trojice vyloučení na straně Třince a přesilovku 5 na 3 dokázali olomoučtí Kohouti využít, zakončení Patrika Sedláčka pod ruku maskovaného Oceláře bylo takřka bezchybné. Třinci pořádně zatrnulo na začátku dvaapadesáté minuty, kdy domácí Dominik Jeřábek vymetl růžek Heczkovy klece a rázem to bylo 4:3.

Oceláři však udrželi nervy na uzdě a po důrazu na brankovišti za to byli náležitě odměněni, o pátou trefu Třince se postaral Adam Cedzo. Zápas se však znovu zdramatizoval na konci sedmapadesáté minuty. Hostující Ročák zatáhl za záchrannou brzdu a hlavní arbitr nařídil trestné střílení ve prospěch domácího celku. Do branky se proti nájezdu Davida Drábka postavil Jakub Klimek, ani zkušený gólman s drakem na hrudi však Drábka nezastavil a znovu to tak bylo pouze o gól. Po nájezdu Olomouce se do třinecké svatyně vrátil Heczko a utkání mohlo pokračovat. Více než minutu před koncem si domácí trenér vyžádal oddechový čas a na led poslal šestici hráčů v poli. Ani hra bez brankáře však Kohoutům nepomohla, vítězství Ocelářů ještě navíc jedenáct sekund před koncem utkání korunoval Matěj Kozlík.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec