Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost v Ostravě čepoval dvanáctku

24.09.2020 · Jakub Kotajny
Tři vítězství ve třech duelech. Přesně takovou statistikou se po dnešním utkání na ledě Poruby pyšní svěřenci Marka Malíka, kteří na ostravském ledě doslova smetli domácí Porubu výsledkem 12:4 a po právu tak vévodí skupině Východ.
3.kolo, čtvrtek 24.9.2020
Poruba
Třinec
4:12
RT TORAX ARENA
Třetiny: 3:2, 1:5, 0:5 

Branky a nahrávky: 10. Koudelný (TS), 16. Hradil (Šrubař, Kovalčík), 19. Koudelný (Stasiuk), 24. Kalužík (Kršík, Fišara) – 3. Hlávka (Kozlík), 7. Pánek (Lipka), 21. Kubiesa (Šutý, Janoš), 22. Volas (Tomiczek), 28. Kozlík (Hlávka), 28. Cedzo (Wawrzkiewicz), 37. Kozlík (Cedzo), 41. Ročák (Volas), 43. Pánek (Lipka), 45. Hlávka (Kozlík), 50. Ročák (Kozlík, Hykl), 52. Volas (Hlávka).

Rozhodčí: Šutara - Janoško, Kořistka.

Vyloučení: 7:7, navíc za faul Cedza (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:4. V oslabení: 1:2.

Diváci: 30.

Střely na branku: 21:65.

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:12.

 
Smolka (45. Drabčík) – Pásek, Fišara, Janeček, Kršík, Jeřábek, Kelnar - Vizváry, Stasiuk, Koudelný, Veselý, Hradil, Szcześniak, Šrubař, Kovalčík, Kalužík
Heczko – Hykl, Byrtus, Žabka, D. Buják, Ročák, Pospíšil – Volas, Šutý, Pánek, Kubiesa, Cedzo, Janoš, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Lipka, Hlávka, Kozlík, Ochman

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Mladí Oceláři do utkání vstoupili s obrovskou vervou, po dvou obrovských šancích v úvodních dvou minutách hry se podařilo novopečenému třineckému kanonýrovi Tadeáši Hlávkovi dorazit odražený kotouč za záda ležícího Smolky. Dvoubrankový náskok mohl Třinci vystřelit na začátku šesté minuty Tomiczek, jeho střela z první však nechala pouze vyniknout domácího gólmana. O necelých devadesát sekund později se již Oceláři mohli radovat, před brankou soupeře se nejrychleji zorientoval třinecký Martin Pánek a důsledně poslal kotouč do horní části porubské klece.

Desátá minuta se už ale nesla ve znamení domácího snížení. Po bekhendovém naznačení se do forhendového zakončení dostal Jakub Koudelný, který maskovanému Oceláři nedal šanci. A o pět minut později nedal Heczkovi šanci ani Oliver Hradil, jenž propálil mladého gólmana ve službách Třince střelou zápěstím. Otočku v podání Poruby dokonal v první polovině devatenácté minuty svou druhou brankou utkání Jakub Koudelný. Tomu se tentokrát povedlo dorazit touš nad beton strážce třinecké svatyně.

Do druhé třetiny vstoupili Slezané s obrovskou chutí strhnout utkání na svou stranu a snažení svěřenců Marka Malíka nakonec neslo plody. Hned po čtyřiceti sekundách hry srovnával, při svém prvním startu za třinecký dorost, z pravého kruhu Matěj Kubiesa a o padesát vteřin později dopravil kotouč za brankovou čáru v kleci Poruby i Patrik Volas. Domácí si však tuto ledovou sprchu nenechali líbit a na začátku čtyřiadvacáté minuty bylo znovu srovnáno. Ve vlastním oslabení se z kruhu prosadil Tadeáš Kalužík.

Velmi nepříjemná záležitost se poté odehrála na porubském ledě, který musel vinou zranění opustit jeden z čárových a rozhodčí tak rázem měli o něco více práce. Oceláři se ale nové situace nezalekli a v polovině osmadvacáté minuty se po trefě Matěje Kozlíka radovali z páté branky v tomto utkání. Další branka na sebe dlouho čekat nenechala, na 6:4 zvyšoval od pravé tyčky slovenský akcent v dresu Ocelářů, Adam Cedzo. A gólovým oslavám Třince v prostřední části hry ještě nebyl konec, tříbrankový náskok Ocelářům zajistil Matěj Kozlík.

I třetí třetina se nesla ve znamení gólových hodů třineckých Ocelářů. Čtyřiadvacet sekund po vhazování se prosadil Marek Ročák, dvě minuty na to se z druhé trefy v utkání radoval Martin Pánek. Po brance Tadeáše Hlávky v pětačtyřicáté minutě se z branky Poruby poroučel Jakub Smolka, kterého nahradil Vincenc Drabčík. Ocelářům však deset gólů evidentně nestačilo a v čase 49:20 na 11:4 zvyšoval Marek Ročák. O poslední branku utkání se na konci dvaapadesáté minuty postaral Patrik Volas.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice