Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvítězili nad Kometou!

27.08.2020 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Juříka v odvetě porazili modrobílý klub z Moravy. Oceláři byli od začátku až do konce zápasu střelecky velmi aktivní a nebáli se jít do ostrých soubojů. Zápas plný branek vyhráli Třinečtí 6:4 a Kometě tak vrátili porážku z úterního klání, ve kterém těsně podlehli 2:3.
přát., čtvrtek 27.8.2020
Třinec
Kometa Brno
6:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 1:1, 2:2 

Branky a nahrávky: 9. Matěj, 11. Čmiel (Geidl), 19. Geidl (Hrůzek), 35. Petrovský (Cienciala), 49. Jobánek (Petrovský), 51. Kašpárek (Moškoř, Przybyla) – 9. Sedláček (Vašíček, Malý), 24. Dufek, 45. Vašíček (Malý), 45. Dufek (Fajmon).

Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1.

Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 6:4  

Švančara (47. Švehlák) – Kareš, Cienciala, Kyselý, Kubíček, Marcinko, Hrůzek - Stránský, Matěj, Pindel, Geidl, Čmiel, Ramik, Petrovský, Wardas, Jobánek, Moškoř, Przybyla, Kašpárek, Procházka.
Rachůnek – Běhůnek, Sedláček, Studený, Holemý, Fajmon, Furch, Řehák, Grauer, Bartes, Malý, Vašíček, Sedláček, Dufek, Žák, Harmim, Sever, Pigl, Hrnčíř, Šalé, Krška.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní perioda nám nabídla čtyři branky. Početní výhodu Komety využil v deváté minutě Ivo Sedláček, který z pravého kruhu prostřelil třineckého strážce brány, Švančaru. Oceláři se ale nedali, o šest vteřin později se prosadil Pavel Matěj, který vyrovnal z prostoru v mezikruží. Juniorům zpod Javorového se podařilo náskok zvýšit zásluhou Matouše Čmiela, jenž skóroval z levého kruhu. Minutu před první přestávkou pak ještě rozvlnil síť Komety Nico Geidl.

Prostřední dějství také nezůstalo bez branky. Ve čtyřiadvacáté minutě se ve vlastním oslabení podařilo překonat obranu Třince Karlu Dufkovi, který poslal puk pod betony ocelového gólmana a snížil na rozdíl jedné branky. Ocelářům se podařilo náskok navýšit v pětatřicáté minutě díky Jonáši Jobánkovi, který si najel před Rachůnka a poslal puk do brány k levé tyči.

Závěrečná část zápasu byla plná napětí. V pětačtyřicáté minutě se podařilo juniorům Komety dvakrát skórovat. Dominick Vašíček v bezprostřední blízkosti poslal puk mezi betony Švančary a snížil. O třicet vteřin později se o vyrovnaní postaral Karel Dufek, jenž poslal puk k levé tyčce. Po této brance proběhla výměna brankářů na straně Ocelářů. Mezi dvě tyče se postavil Švehlák. V devětačtyřicáté minutě se podruhé ozval Jonáš Jobánek, který prostřelil Rachůnka z levého kruhu. V jednapadesáté minutě z levého kruhu vstřelil šestou branku Ocelářů Alexandr Kašpárek, který byl posledním střelcem zápasu.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): V utkání jsme zaslouženě vyhráli, celou dobu jsme byli aktivní. Škoda, že to nebylo větším rozdílem, protože jsme měli znovu problémy se zakončením. Šest gólů je dost, ale mohlo jich být víc.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): V dnešním zápase rozhodla větší agresivita domácích a osobní souboje, které jsme těžko zvládali v obranném pásmu, kde soupeř dobře napadal. Zbytečně jsme ztráceli kotouče a naše chyby Oceláři potrestali. Tohle byla alfa omega dnešního zápasu.