Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci doma nestačili na Mladou Boleslav

29.11.2019 · Dominik Stošek
První zápas nadstavbové části ELIOD extraligy se našim dorostencům nepovedl podle představ. Do Třince dorazila Mladá Boleslav, které se v letošní sezóně na hřištích soupeřů náramně daří. Potvrdila to také pod Javorovým, když po docela vyrovnané první třetině, dokázala ovládnout jak druhou, tak i třetí třetinu. Naši dorostenci ještě v závěru utkání kosmeticky poupravili skóre, které se nakonec zastavilo na poměru 1:5 z jejich pohledu.
OPP13, pátek 29.11.2019
Třinec
Ml. Boleslav
1:5
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 0:2, 1:2  Branky a nahrávky: 59. Hlávka (Procházka, Wawrzkiewicz) – 18. Křepelka, 23. Plíšek (Křepelka, Haas), 34. Haas (Plíšek), 48. Křepelka (Hrouda), 51. Gardoň (Rajgl). Rozhodčí: Rapák - Šimčík, Pippal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:44. Diváci: 4. Průběh utkání: 0:5, 1:5. 
Klimek – Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Žabka, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka
Šatný – Moravec, Sypecký, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda - Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král, Haas, Strnádek, Plíšek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka se nesla v duchu velice vyrovnané hry na obou stranách. Kotouč často měnil majitele a směřoval ze strany na stranu. O něco větší šance se však podařilo vytvořit hostujícímu celku, jenž zahrozil už v 9. minutě. Po svižné střele obránce Sebastiána Jasečka z mezikruží totiž zvonila za Klimkovými zády tyč. O necelých deset minut později už však kotouč vyslaný z hole jednoho z boleslavských útočníků doputoval až za brankovou čáru a rozjásal tak střídačku hostů. Autorem branky se stal Karel Křepelka, jenž dokázal překazit rozehrávku Ocelářů a svou přesnou střelou ze zápěstí vymetl pravý růžek.

Druhá perioda na rozdíl od té první patřila celku ze středních Čech. Bruslaři hýřili aktivitou už od úvodního vhazování a po zásluze byli za svou aktivitu také odměněni. Mladá Boleslav udeřila v početní převaze, když ve 23. minutě tečoval střelu Karla Křepelky od modré v předbrankovém prostoru Jindřich Plíšek přesně mezi tři tyče. Naši Oceláři si poté vytvořili hned několik šancí, avšak ani jednu z nich se jim nepodařilo patřičně využít, a tak Boleslav opět trestala. V čase 33:59 se našim dorostencům nepodařilo dostat kotouč ze svého obranného pásma a Bruslaři trestali. Zpoza Klimkovy klece našel nahrávkou Jindřich Plíšek Oscara Haaseho, jemuž už jen stačilo trefit odkrytou klec.

Třetí třetina se velice podobala té druhé, protože na ledě opět dominovali Bruslaři. I přesto, že Oceláři byli nepříjemní, a i nadále si vytvářeli šance, nebyli schopni překonat boleslavského brankáře Olivera Šatného. Naopak Boleslav zápas kontrolovala a přidala ještě další dvě branky. Nejprve se ve 48. minutě prosadil již podruhé v tomto zápase Karel Křepelka, jenž svou střelou od modré čáry z první zakončil přesně mezi tři tyče. A aby toho nebylo málo, tak o necelé tři minuty později v čase 50:28 přidali Bruslaři pátou branku. Matěj Gardoň se po obdržené přihrávce od Tomáše Rajgleho uvolnil na ose hřiště a svou přesnou střelou k levé tyči nedal Klimkovi žádnou šanci. Oceláři ale nehodili flintu do žita a necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou se jim přeci jen podařilo překonat doposud nepřekonatelného Olivera Šatného, který tak v čase 58:51 přišel o své čisté konto. Adam Procházka se totiž na ose hřiště dostal přes jednoho z obránců Mladé Boleslavi a přestože upadl, ještě nahrál Tadeáši Hlávkovi, jenž zakončil přesně pod horní tyč. Tato branka se tak stala alespoň malou náplastí na nepříliš lichotivé skóre 1:5.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Do dnešního utkání jsme si myslím špatně nevstoupili, první třetina byla živá z obou stran. Byla tam spousta šancí, možná ty vyloženější měli hosté, ale i my jsme si pár slibných šancí vytvořili. Bohužel od druhé třetiny dominoval na ledě jen jeden tým a zaslouženě vyhrál. Jsme rád, že se nám alespoň v poslední minutě podařilo vstřelit branku, protože díky ní z nás snad spadne nějaká nervozita. Zítra se budeme snažit předvést lepší výkon."

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): "Pro nás první zápas nadstavby. Narazili jsme na soupeře, kterého jsme ještě nepotkali. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a bylo to potom vidět i naší produktivitě. Myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání a věřím, že si to přeneseme i do zítřejšího zápasu."