Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci dohnali ztrátu a zvítězili nad Kometou!

23.11.2019 · Šárka Kolková
Třinečtí dorostenci v posledním utkání základní části ELIOD extraligy získali proti Kometě všechny body a to i přesto, že stav nebyl první dvě třetiny příznivý. Dorostenci se ve třetí třetině vzchopili a dovedli zápas do vítězného konce.
18.kolo, sobota 23.11.2019
Třinec
Kometa Brno
5:4
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 1:0, 4:2  Branky a nahrávky: 33. Petrovský (Przybyla), 42. Kašpárek (Ročák), 46. Kašpárek (Kyselý, Petrovský), 46. Wawrzkiewicz (Hrůzek, Žabka), 49. Petrovský – 7. Pigl (Šalé, Řehák), 8. Sever (Otava), 41. Šalé, 45. Horký (Řehák, Šalé). Rozhodčí: Blaževič - Návrat, Veselý. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 42:23. Diváci: 36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4.  
Halouzka – Mošnička, Hykl, Andrle, Ročák, Žabka, Kyselý, Hrůzek – Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka
Schnattinger – Řehák, Vacek, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První část zápasu byla úspěšnější pro brněnské hráče. Ve třetí minutě měl Schnattinger problém s Wawrzkiewiczem, který byl velmi blízko k tomu, aby se stal prvním střelcem zápasu, jenže brněnský gólman si jeho ránu nakonec pohlídal. První střelec utkání Martin Pigl se prosadil v sedmé minutě, kdy poslal Kometu do vedení. Za minutu dokázal zaznamenat druhou branku jeho kolega Alex Sever. V první třetině Oceláři brněnské dorostence ještě potrápili a stále hráli ve svém útočném pásmu. Největší šanci na korekci měl Procházka, ale jeho těžkou střelu si Schnattinger pohlídal.

Ve třicáté třetí minutě Oceláři zareagovali na nepříznivý stav kontaktní brankou, kterou vsítil Servác Petrovský. Ve třicáté osmé minutě Schnattingera potrápil ještě Hlávka, ale brněnský brankář nakonec stihl včas zareagovat.

Poslední třetina byla vyrovnaná. Ve čtyřicáté první minutě překonal Halouzku Eduard Šalé, který navýšil náskok brněnské Komety. Třinečtí na tuto situaci zareagovali kontaktní brankou, kterou měl na svědomí Alexandr Kašpárek. Brněnští se však nezalekli a ve čtyřicáté páté minutě se přes Halouzku dostal Horký a Oceláři rázem ztráceli dvě branky. Ve čtyřicáté šesté minutě překvapil hostujícího gólmana Alexandr Kašpárek. O pár vteřin později ještě propálil Schnattingera Dawid Wawrzkiewicz, jemuž se povedlo srovnat skóre. Rozhodující trefu si připravil ve 49. minutě pohotovou střelou slovenský mladík Servác Petrovský.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec):: "Myslím, že tohle utkání bylo ukázkou toho, že tahle část už skončila, neboť se hrála poslední utkání a čeká se na tu druhou. My jsme začali hodně špatně, nebyli jsme aktivní, soupeř byl jistější na kotouči a častěji se dostával do zakončení. Když jsme dostali dva góly, začali jsme je tlačit do brány a nakonec celé utkání rozhodly přesilovky, které byly sporné."
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice