Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost srazil Porubu sedmi góly!

26.09.2019 · Šárka Kolková
Třineckým hokejistům se pátý zápas české nejvyšší dorostenecké soutěže povedl na jedničku. Oceláři nedali soupeřům z Poruby žádnou šanci, byli aktivnější, využívali přesilové hry a tahle skutečnost jim pomohla k úspěchu. Hattrickem se blýskl Petrovský, čisté konto vychytal brankář Klimek.
5.kolo, čtvrtek 26.9.2019
Třinec
Poruba
7:0
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 3:0, 3:0  Branky a nahrávky: 5. Petrovský (Hykl, Hrůzek), 27. Procházka (Andrle, Kyselý), 29. Kozlík (Hykl), 32. Petrovský (Hrůzek, Hykl), 44. Petrovský (Hykl, Kozlík), 48. Wawrzkiewicz (Andrle, Kyselý), 55. Kozlík (Hrůzek, Mošnička). Rozhodčí: Hykel - Bubela, Zedník. Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 55:14. Průběh utkání: 7:0.  
Klimek - Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Kyselý, P. Buják, Hrůzek – Šutý, Šotkovský, Petrovský, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Pánek, Kozlík, Procházka
Slíž (41. Drabčík) - Velička, Černý, Kacper Macias, Kosina, Bechný, Borkovec, Gelnar – Hlaváč, Lambert, Slusarczyk, Krzystof Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stibor, Stodůlka, Kovalčík, Koudelný

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned od úvodu zápasu byl třinecký dorost střelecky aktivnější. V páté minutě využil přesilovou hru Servác Petrovský, který po přihrávce Hykla neměl žádný problém se zakončením a překonal porubského gólmana. Hosté však Oceláře nenechali jen ve svém obranném pásmu a Hlaváč si vytvořil skvělé postavení pro zakončení, šanci však neproměnil. Skvělou šanci si vytvořil i Daniel Kosina, který se nebezpečně pohyboval kolem Klimkovy brány, ale ani on porubskou šanci nevyužil. Denis Kyselý byl ke konci první třetiny blízko dalšímu gólu domácích, ale Marek Slíž byl ve střehu.

Ve druhé části zápasu se Oceláři rozjeli na plné obrátky. Třinečtí si opět v úvodu zahráli přesilovku, Adam Procházka si najel před porubského brankáře Slíže a vystřelil třineckému celku druhý gól. Ve třicáté minutě byli hosté opět ve čtyřech a tuto situaci využil Matěj Kozlík, který překvapil Slíže a zařídil Ocelářům už třígólový náskok. O pár minut později se opět přihlásil o slovo Servác Petrovský, který vystřelil čtvrtou branku pro Oceláře. V závěru se ještě pokusil využít příležitost Pavel Chovanec, ale střela mu nevyšla.

Poslední část zápasu přinesla opět hodně gólů domácích a Porubě nepomohla ani výměna brankáře, když do poslední části nastoupil místo Slíže Vincenc Drabčík. V prvních minutách byl hostující tým opět často vylučován a Oceláři tuto situaci opět využili ve svůj prospěch. Autorem páté branky byl Servác Petrovský, který si tak zajistil hattrick. Ve čtyřicáté sedmé minutě byl vyloučen opět jeden z hráčů Poruby. Oceláři ani v této situaci nezaváhali a o další branku se postaral Dawid Wawrzkiewicz. Pár šancí měli i hosté. Jednu z nich mohl využít Jakub Koudelný, který si zajel za bránu a pokusil se překvapit třineckého brankáře, ale neuspěl. Pět minut před koncem třetí části se o poslední gól postaral Matěj Kozlík.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice