Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci vítězí na Lapači: Vsetín - Oceláři 3:4!

14.09.2019 · M.Stebel, A.Pavlína, H.Hegeďová
První letošní výhru zaznamenali třinečtí dorostenci. Svěřenci trenéra Reného Muchy po úvodním nezdaru proti Šumperku v sobotu dokázali uloupit všechny body na ledě Vsetína, kde rozdílovou branku zaznamenal pět minut před poslední sirénou Filip Hrůzek.
2.kolo, sobota 14.9.2019
Vsetín
Třinec
3:4
Zimní stadion Na Lapači
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:3  Branky a nahrávky: 20. Jurek (Krajčík), 33. Kopřiva (Turek, Čajanová), 53. Kunst – 37. Petrovský (Kozlík, Hykl), 46. Šutý (Andrle), 50. Petrovský (Kozlík, Hrůzek), 55. Hrůzek (Kozlík). Rozhodčí: Gregar – Poláček, Bařinka. Vyloučení: 8:8, navíc Jurek (VSE) trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4. 
Nešpůrek – Šedlbauer, Velikovský, Kočí, Mikula, Krajčík, Kunst – Bednařík, Rybár, Kopřiva, Babeliak, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová, Jurek
Halouzka – Hykl, Cienciala, Andrle, Pospíšil, Bujak, Hrůzek – Šutý, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kozlík, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po prvním kole dorostenecké extraligy byli oba sobotní soupeři bez bodu. Bylo tedy jasné, že se to po druhém kole soutěže změní. Úvodní třetina byla velice vyrovnaná, hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba celky si také zahrály v početní výhodě.

Na konci první dvacetiminutovky se ukázal vsetínský útočník Turek, jenž Halouzku v třinecké bráně nadvakrát nepřekonal. Povedlo se to však Štěpánu Jurkovi, který se v poslední minutě trefil z mezikruží do horních pater branky.

Hosté ještě do půlky druhé třetiny vyrovnali, jenže jejich radost překazil rozhodčí. Branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Místo toho se 148 diváků, kteří si našli čas a zavítali na vsetínský stadion, mohlo radovat z branky domácího celku.

Těsně po návratu vyloučeného Šutého na led se prosadil Patrik Kopřiva, jenž se trefil k pravé tyčce. Ocelářům zjevně vyhovovala hra 4 na 4, protože se prosadili až po sérii vyloučení. O snížení se postaral kapitán Servác Petrovský.

Do třetí třetiny nastupovali Vsetínští s jednobrankovým náskokem. Tato část utkání plynule navázala na tu předchozí, a to v oblasti vyloučení. Těch na obou stranách ještě přibylo. Přesilovku 5 na 3 Oceláři nevyužili, ale nemuselo je to vůbec mrzet, jelikož Patrik Šutý se trefil ihned po jejím konci. Následně na trestnou lavici zamířil Turek, čehož opět využil Servác Petrovský.

V padesáté minutě Třinec poprvé vedl. Přesilovku využili i Valaši, když pohlednou kombinaci zakončil obránce Stanislav Kunst. Všechna vyloučení vykrystalizovala v Jurkův trest do konce utkání. Následně na trestnou lavici putovali i Wawrzkiewicz s Hrnčířem, který odpykával špatné střídání svého celku. A právě za tohoto stavu se trefil hostující bek Filip Hrůzek. Vsetínští tlačili a do gólové šance se dostal Adámek. Na vyrovnání v posledních pěti minutách už to však nestačilo a vítězství 4:3 si odvážejí Oceláři.

Ohlasy trenérů

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): "První dvě třetiny jsme hráli na vysoké úrovni. Kluci podali dobrý výkon s tím, že byla velká škody, když jsme neproměnili šance a nedostali se do většího vedení. Bohužel, upozorňovali jsme kluky, ať si dávají pozor na zbytečné fauly, nedisciplinovanost a zbytečné vyloučení nám vlastně prohrálo utkání. Stálo nás to strašně moc sil, pak už jsme neměli sílu, když jsme útočili."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Dnešní zápas byl nervózní z obou stran, protože oba týmy první utkání prohrály a nikdo nechce být po dvou utkáních bez bodu. Řekl bych, že první třetinu měli domácí asi více ze hry, dokázali proměnit šance, dostali se do dvoubrankového vedení. Nám pomohlo to, že jsme celkem rychle dali gól. Neříkám, že jsme se uklidnili, ale ta hra začala mít trošičku lepší spád. Pak bohužel byla hra rozbitá obrovským množstvím vyloučení, přesilovek, takže pět na pět se hrálo strašně málo a nebojím se říct, že za tady tohle mohli rozhodčí. Ten závěr jim podle toho nasvědčoval. Utkání vypadalo možná i na to, že mělo skončit remízou, ale kvůli tomu, že rozhodčí udělali několik, ne jednu, ale několik, úplně špatných vyhodnocení situací, tak přenesli nervozitu na oba dva týmy. V tom už zápas dojel až do konce. Tým musím samozřejmě pochválit, protože tu situaci zvládl. Byť nám neuznali gól, tak jsme dokázali srovnat, vstřelit vítěznou trefu a s velkou pokorou jsme šťastní."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice