Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři po urputné bitvě na Spartě nakonec bez bodu

10.01.2020 · Dominik Stošek
V rámci 33. kola turnaje O Pohár DHL se junioři utkali v Holešovicích s pražskou Spartou. V repríze loňského finále zde Oceláři odehráli výborné dvě třetiny. Chleba se ale lámal v třetině třetí, ve které Pražané vstřelili tři branky, na které se našim juniorům už nepodařilo najít odpověď a nakonec museli skousnout porážku 3:6. Nutno podotknout, že velký podíl na výhře Sparty měl brankář Cichoň, jenž pochytal neskutečných 48 střel Ocelářů.
33.kolo, pátek 10.1.2020
Sparta Praha
Třinec
6:3
O2 Arena
Třetiny: 2:2, 1:1, 3:0  Branky a nahrávky: 8. Kulhánek (Prymula, Gurjevskij), 13. Prymula (Arnošt, Havlín), 32. Routa (Gajdoš, Slavíček), 52. Vaňous (Havlín, Prymula), 57. Prymula (Havlín, Arnošt), 60. Slavíček (Konečný, Gajdoš) – 15. Geidl (Matiaško, Havránek), 18. Mikulec (Radzienciak, Plandor), 33. Krč (Vacula, Mastič). Rozhodčí: Sýkora – Pešek ,Teršíp. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: 35:51. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.  
Cichoň – Fiala, Gurjevskij, Bláha, Havlín, Prchal, Tomek, Gajdoš – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Vágner, Arnošt
Švančara – Mikulec, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Matiaško, Plandor, Matěj, Dobša

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala zhurta. Už od prvních okamžiků bylo zřejmé, že hráči Sparty mají našim Ocelářům co vracet a bylo nastoleno rychlé tempo. Aktivita Pražanů vyústila v první branku zápasu v sedmé minutě. Tomáš Kulhánek se prodral skrze obranný blok Ocelářů a kličkou do protipohybu Švančary zařídil Spartě vedení. Několik málo sekund po vstřelené brance šli domácí do oslabení, které i přes tlak v samotném závěru přečkali a krátce na to podruhé udeřili. Ve třinácté minutě se prosadil dobrou střelou Dominik Arnošt.

Oceláře tato branka ale nijak nerozhodila a po obdržené druhé brance dostali svého soupeře pod tlak. V patnácté minutě už se hráči s drakem na hrudi přeci jen dočkali. Michal Matiaško vypálil z osy hřiště na domácího brankáře Cichoně, který si s jeho střelou sice poradil, ale kotouč vyrazil pouze před sebe a dorážející Nico Geidl jej poslal přesně mezi tři tyče. Oceláře tato branka nakopla a v sedmnácté minutě se jim podařilo vyrovnat. Od modré čáry střílel Daniel Mikulec, jehož střela byla natolik přesná, že prošla mezi nohama domácího brankáře až do sítě.

Počátek druhé třetiny se velice podobal té první. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba celky si vytvářely spoustu příležitostí. O něco lépe na tom ale byli hráči Sparty, kteří vyprodukovali mnohem více nebezpečnějších šancí, ale Švančara byl proti a dobrými zákroky držel Oceláře. Ve třiadvacáté minutě však nestačil zareagovat na střelu Davida Routy, který se prosadil po delším tlaku v pásmu po dobré kombinaci s Gajdošem. Naši junioři přispěchali s velice rychlou odpovědí. Ve třiatřicáté minutě operoval v předbrankovém prostoru Tomáš Krč, jenž svým dobrým důrazem vybojoval kotouč v houští těl a zakončil mimo dosah Cichoně.

Úvodní minuty třetí třetiny byly velice urputné, hrálo se tzv. „na krev“. Oba celky si byly vědomy, že ten, kdo vstřelí vedoucí branku, bude mít výhodu. Šance střídala šanci a hned v jednačtyřicáté minutě musel hasit velkou příležitost Pražanů Švančara. Poté si naši junioři zahráli přesilovku, ve které si připravili nespočet šancí, ale brankáře Cichoně se jim nepodařilo překonat. V polovině třetí periody ale začali Oceláři tahat za kratší provaz. Ve dvaapadesáté minutě totiž po dobré kombinaci s Havlínem a Prymulou střílel do zcela odkryté klece Pavel Vaňous. Následně na trestnou lavici usednul za hákování Pastor a Sparta opět trestala.

V čase 56:49, čtyři sekundy před vypršením Pastorova trestu, se domácí forvard Patrik Prymula podél levého mantinelu dostal až ke střele z levého kruhu, ze kterého trefil skulinku u bližší tyče Švančarovy klece a poslal svůj celek do dvoubrankového vedení. Na dvoubrankové manko se ve zbytku zápasu už Ocelářům i přes hru v šesti hráčích v poli nepovedlo zareagovat. Cichoň předvedl opět sérii výborných zákroků, a především díky němu Sparta vstřelila šestou branku. Sekundu před závěrečnou sirénou pečetil výhru Pražanů střelou do prázdné klece Josef Slavíček.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno