Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v zápase s Boleslaví několikrát vedli, nakonec ale padli

23.11.2019 · Dominik Stošek
V sobotu do Třince zavítala Mladá Boleslav, se kterou naši Oceláři vedli vyrovnanou bitvu, bohužel s hořkým koncem. Ve druhé třetině Oceláři ztratili své dvoubrankové vedení, které si vytvořili po gólových hodech v první třetině. Rozhodla třetí třetina, ve které se podařilo Boleslavi přidat další dvě branky a ve zbytku třetiny už poté Oceláře nepustila k žádnému dramatu.
21.kolo, sobota 23.11.2019
Třinec
Ml. Boleslav
4:6
Mini WERK ARENA
Třetiny: 4:2, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 5. Matěj (Havránek, Geidl), 7. Konečný, 12. Vacula (Havránek, Jenáček), 18. Havránek (Grygar, Dobša) - 6. Petržilka (Mežnar, Půček), 11. Moravčík (Vasilev, Dudycha), 22. Houška (Dudycha, Szturc), 29. Simon (Houška, Dudycha), 46. Moravčík (Vasilev, Sýkora), 49. Simon (Mežnar, Petriska). Rozhodčí: Mrkva - Lederer, Bartek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:49. Diváci: 62. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:6. 
Švančara – Mituchovič, Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar - Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Konečný, Matěj, Ramik, Dobša
Zeithaml (21. Kmec) – Moravec, Sýkora, Dotter, Houška, Dudycha, Filip - Schulz, Závora, Szturc, Dlask, Petržilka, Půček, Mežnar, Petriska, Vasilev, Moravčík, Šíma, Simon

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala zhurta. Už od prvních minut byla nastoleno vysoké tempo, které se poté neslo téměř celou třetinu. Skóre se měnilo již ve 4. minutě, kdy po přihrávce od Marka Havránka zakončoval Pavel Matěj střelou k levé tyči. Na odpověď Boleslavi se však dlouho nečekalo. O necelou minutu později se ke střele zápěstím z mezikruží dostal Jakub Petržílka a svou přesnou ránou vyrovnal stav utkání. Naši junioři ale svůj styl hry nijak neměnili a v 7. minutě šli opět do vedení. Viktor Konečný obral o kotouč jednoho z obránců Boleslavi a svou perfektní bekhendovou střelou překonal Zeithamla. Oceláři po vstřelené brance svého soupeře mačkali v pásmu tak dlouho, až si nakonec trenéři hostujícího celku vyžádali oddechový čas, který hostům očividně pomohl. V čase 10:09 totiž úspěšně tečoval nahození Dudychy od modré Andrej Moravčík a srovnal tak stav na 2:2.

Diváci, kteří na zápas dorazili se rozhodně nenudili. Naši junioři si na vyrovnávací branku opět přichystali odpověď a o necelé dvě minuty později v čase 11:50 si vzali své vedení zpět. Dělovkou z pravého kruhu se prosadil Jakub Vacula. V 18. minutě bylo na domácí střídačce a v ochozech ještě veseleji. Dvojnásobnou početní převahu totiž bleskurychle využil Marek Havránek, jenž se na levém kruhu pomazlil s kotoučem, zamířil a zakončil přesně pod horní tyč.

Do druhé třetiny Boleslav vystřídala brankáře a mezi tři tyče se postavil Matěj Kmec. Ten svým příchodem postavil nedobytnou pevnost, kterou se Ocelářům po celý zbytek utkání nepodařilo probourat. Hned ze začátku třetiny se do velké šance dostal Geidl, jehož střela mířila do rohu Kmecovy klece. Hostující brankář však kotouč vyrazil hranou své lapačky. Boleslav započala třetinu v početní převaze, kterou si přenesla z první třetiny a po neúspěšném pokusu Geidla z protiútoku jí dokázala využít. V čase 21:03 tečoval v předbrankovém prostoru střelu Štěpána Dudychy Matěj Houška a snížil tak dvoubrankové manko. Oceláři v průběhu třetiny opět faulovali a za svou nedisciplinovanost byli také potrestáni. Michal Simon usměrnil střílenou nahrávku Dudychy přesně mezi tři tyče a zcela tak smazal dvougólové manko. O pár minut později mohl otočit stav a přiklonit tak tři body na svou stranu Petržilka, v předbrankovém prostoru však byl vychytán Švančarou.

Vstup do třetí třetiny se opět lépe povedl hostujícímu celku. Ve 46. minutě využil již třetí přesilovou hru v tomto zápase Andrej Moravčík. Následně ve 49. minutě hosté odskočili dokonce do dvoubrankového vedení. Z protiútoku se prosadil Michal Simon, jenž z osy hřiště zakončoval přesně k levé tyči. Ocelářům se i přes hru v šesti hráčích v poli v závěru utkání nepodařilo snížit, a tak budou muset překousnout další velice hořkou porážku na svém ledě.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Utkání rozhodly momenty, kdy my jsme za stavu 4:2 nedali vyložené šance. Soupeř naopak dobře sehrál přesilovky a my jsme dnes nenašli recept, jak je ubránit."

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): "Musím smeknout před chlapci, jakým způsobem dneska dokázali utkání zvládnout za nepříznivého stavu. Kluci se po reprezentační pauze obrovsky semkli a jde u nich vidět obrovská chuť a síla. Dnes si myslím, že to potvrdili parádním obratem a dobrým kolektivním výkonem."

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec