Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nasázeli Spartě sedm branek!

25.10.2019 · Dominik Stošek
Repríza loňského finále se Spartou se tentokrát uskutečnila v třinecké Mini WERK ARÉNĚ, ve které fanoušci mohli vidět parádní podívanou s příjemným koncem pro Oceláře. Třinecká juniorka si s Pražany poradila rozdílem tří branek a zapsala po výhře nad Jihlavou a Brnem třetí vítězství v řadě.
13.kolo, pátek 25.10.2019
Třinec
Sparta Praha
7:4
Mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 3:0, 3:3  Branky a nahrávky: 9. Ramik (Jenáček, Čmiel), 23. Matiaško (Havránek), 29. Ramik (Šulák), 39. Matěj (Havránek, Matiaško), 49. Plandor (Geidl, Indrst), 54. Indrst (Čmiel, Geidl), 60. Matiaško (Jenáček, Matěj) – 20. Kropáček (Gluzman), 46. Krchňák (Tomek, Rubeš), 59. Vaňous (Vágner, Kulhánek), 59. Klimo (Kropáček, Tomek). Rozhodčí: Fiala - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4, 7:4.  
Švehlák – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Šulák, Adámek - Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Lipiansky, Čmiel, Matiaško, Plandor, Matěj, Ramik, Králík
Mičán – Guryjevskij, Vorobjev, Krutil, Bláha, Havlín, Prchal, Tomek – Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Kropáček, Rubeš, Vágner, Arnošt, Gluzman, Kuracina

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod první třetiny patřil právě našim juniorům, kteří šli již v deváté minutě do vedení. Michal Ramik přišel ke gólu trochu jako slepý k houslím, jelikož se na jeho hůl dostal kotouč z obrovské skrumáže před hostujícím brankářem, který puk vůbec neviděl a po střele třineckého útočníka inkasoval poprvé. Po této brance jsme viděli velice častou hru nahoru dolů, která nakonec v poslední minutě vygradovala v branku. V čase 19:52 využil zaváhání třineckých beků Simeon Gluzman, jenž vypíchl na modré čáře kotouč, natlačil se až před Švehláka a bekhendem vystřelil. Jeho střelu se Švehlákovi podařilo zneškodnit, avšak proti dorážce Vojtěcha Kropáčka už byl třinecký gólman bezmocný.

Gól do šatny se na Ocelářích nijak nepodepsal, protože ve druhé třetině dominovali. Nejprve jim v oslabení pomohl odraz od mantinelu, který se dost výrazně podepsal na druhé brance. Odražený kotouč se totiž dostal přesně na hůl Michala Matiaška, který se dostal do samostatného úniku a střelou mezi Mičánovy betony poslal Oceláře opět do vedení. Hráči s drakem na prsou se po této brance dostali na koně a těžili z toho už o necelých šest minut později. V čase 28:40 se po delším tlaku v obranném pásmu Sparty prosadil Michal Ramik, který z vrcholu kruhu zakončoval střelou na bližší tyč. Po této brance tempo hry trošičku opadlo a zdálo se, že už se nic zajímavého ve zbytku třetiny nestane. Opak byl ale pravdou. Oceláři necelé dvě minuty před koncem v čase 38:19 odskočili pražskému celku do tříbrankového vedení. Branka se velice podobala té první, protože padla také po skrumáži před brankou hostujícího brankáře Mičána. Tentokrát však zakončující Pavel Matěj přesně věděl, kde je kotouč a po jeho získání jej pohotově dostal střelou do pravého růžku až za Mičánova záda.

Třetí dvacetiminutovka byla pro oko diváka nejzajímavější, protože v ní padlo nejvíce branek. Úvodní gól této třetiny vstřelila Sparta, která díky prudké přízemní střele Tomáše Krchňáka z šestačtyřicáté minuty snížila stav utkání na rozdíl dvou branek. Odpověď Ocelářů však na sebe nenechala dlouho čekat a o tři minuty později naše juniory vrátil do tříbrankového vedení Jiří Plandor, který po střele Nica Geidla dostal vyražený kotouč až za brankovou čáru. Netrvalo dlouho a Oceláři přidali další gól. Ve čtyřiapadesáté minutě si Pražané neuhlídali Filipa Indrsta, který po pasu od Matouše Čmiela vymetl růžek Mičánovy klece a navýšil vedení na 6:2. V závěrečných dvou minutách mohli fanoušci vidět ještě tři góly. Nejdříve v čase 58:21 dorazil kotouč za Švehlákova záda Pavel Vaňous a následně v čase 58:56 propálil třineckého brankáře střelou z levého kruhu Michal Klimo. Trenéři Sparty po této brance vycítili šanci s tímto zápasem ještě něco udělat a vyžádali si oddechový čas. Ke zdramatizování utkání však i přes urputnou snahu hráčů Sparty nedošlo, protože půlminutu před koncem utkání pečetil výhru Ocelářů svým druhým gólem po střele do prázdné branky Michal Matiaško.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Po dnešním utkání nemám klukům moc co vytknout, protože plnili to, co jsme si před utkání řekli. Otevřeli jsme skóre, soupeř následně sice srovnal, ale myslím si, že jsme v tomto utkání byli aktivnější a po právu jsme vyhráli."
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice