Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvládli gólovou přestřelku s Kometou!

19.10.2019 · Dominik Stošek
Juniorům se povedlo navázat na včerejší výhru proti Jihlavě a po velice dobrém výkonu porazili Kometu Brno 8:5. Rozhodla třetí třetina, ve které Oceláři vstřelili tři branky a Kometa už poté na tříbrankové manko nedokázala zareagovat. V útoku řádili Marek Havránek (2+1) s Pavlem Matějem (1+3), v obraně zase vynikal Šimon Jenáček (2+1) a v brance svůj premiérový zápas za Třinec odchytal šestnáctiletý přerovský rodák Tomáš Suchánek.
12.kolo, sobota 19.10.2019
Třinec
Kometa Brno
8:5
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:2, 3:2, 3:1  Branky a nahrávky: 7. Havránek (Matiaško, Jenáček), 20. Jenáček (Matěj), 22. Čmiel (Mastič, Ramik), 31. Havránek (Indrst, Matěj), 39. Čmiel (Vacula), 44. Jenáček, 47. Matěj (Havránek), 59. Indrst (Matiaško, Matěj) – 11. Kunc (Kowalczyk, Vašíček), 15. Malý (Kunc, Vašíček), 28. Malý (Vašíček, Kowalczyk), 36. Žák (Studený, Furch), 51. Žák (Stránský, Vašíček). Rozhodčí: Kubičík (Bartek, Hranoš). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 7:4, 7:5, 8:5.  
Suchánek – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Cienciala, Šulák - Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Mastič, Lipiansky, Čmiel, Matiaško, Plandor, Matěj, Stebel, Ramik, Králík
Kubík – Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Bartes, Dufek, Stránský, Malý, Martiška, Vašíček, Kunc

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání se lépe povedl domácím Ocelářům, kteří šli v šesté minutě zásluhou Marka Havránka do vedení. Kometa na svou vyrovnávací trefu nečekala příliš dlouho. Už v jedenácté minutě se prosadil nejproduktivnější hráč Komety Michal Kunc, který po nahození Daniela Kowalczyka od modré čáry zakončoval přesně pod horní tyč Suchánkovy klece. Kometa po vyrovnávající brance nastavila vyšší rychlostní stupeň a v patnácté minutě za něj byla po zásluze odměněna. Z mezikruží protlačil kotouč do Suchánkovy klece Jakub Malý. Našim juniorům se podařilo pět sekund před sirénou srovnat utkání na 2:2. Kotouče se v obranném pásmu Komety zmocnil Šimon Jenáček a svou střelou z mezikruží k levé tyči nedal Kubíkovi šanci.

Úvod druhé třetiny patřil opět našim Ocelářům a kotouč se z hole Matouše Čmiela dostal až za Kubíkova záda. V osmadvacáté minutě se tentýž hráč provinil sekáním a dopřál tak Brnu přesilovku, která netrvala ani deset sekund. V čase 27:53 srovnal stav utkání Jakub Malý, ke kterému se dostal vyražený kotouč po střele Vašíčka. Brněnský forvard z mezikruží propálil Suchánka střelou ze zápěstí. Gólové hody však i po této trefě nevymizely. O necelé tři minuty později se v čase 30:01 prosadil již podruhé v tomto duelu Marek Havránek, jenž dostal namazáno od Filipa Indrsta a z bezprostřední blízkosti před Kubíkem přesně zakončil. Kometě se ale opět podařilo na nepříznivý stav odpovědět. Petr Žák využil nedorozumění třineckých beků a svou střelou k pravé tyči srovnal s Oceláři krok. Vypadalo to, že se do kabin půjde opět za vyrovnaného stavu. Bohužel pro Kometu však Jakub Kubík v čase 38:42 nečekaně propustil kotouč až za svá záda. Po nahození Matouše Čmiela kotouč těsně před hostujícím brankářem poskočil a propadl mu mezi rukou tělem až za brankovou čáru. Kuriózní trefa dostala Oceláře zase do vedení.

Třetí třetina už patřila pouze Ocelářům, kteří stejně jako v předchozích dvou třetinách vstřelili první branku. Šimon Jenáček překazil rozehrávku Komety a střelou mezi Kubíkovy betony zařídil Ocelářům vedení o dvě branky. O necelé tři minuty později se Ocelářům podařilo Kometě odskočit až na rozdíl tří branek. Marek Havránek obral v rohu kluziště jednoho z obránců Komety, následně se natlačil před Kubíka a nádhernou zadovkou našel zcela osamoceného Pavla Matěje, který už byl téměř bez práce a bez problémů trefil odkrytou klec. Kometě se ale díky brance Petra Žáka z jednapadesáté minuty podařilo opět snížit. Oceláři si ale závěr utkání pohlídali a dvě minuty před koncem pečetil výhru třineckých juniorů gólem z rohu kluziště Filip Indrst, který Kubíka prostřelil téměř z nulového úhlu.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice