Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci se v přípravném utkání potkali s Minskem

19.12.2018 · Jakub Kotajny
Středeční odpoledne přineslo přípravný zápas dorostu s běloruským týmem Junosť Minsk. Oceláři bojovali srdnatě, čtyři vyloučení v úvodní desetiminutovce ale byly příliš a Minsk je patřičně využil. Hráči Minsku překonali třinecké gólmany ještě dvakrát a po výhře 3:0 si odvážejí do vlasti dračí skalp.
Příp. , středa 19.12.2018
Třinec
Junosť
0:3
WERK ARENA
Třetiny: 0:2, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 4. Karpekin (Yukhin), 20. Gorcharuk (Timoshkov), 23. Timoshkov (Gorcharuk). Rozhodčí: Trombik – Szewieczek, Klimek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3.  
Macura (23. Klimek) – Andrle, Kyselý, Chovaniak, Pospíšil, Mošnička, Hrůzek, Molin, Bujak – Przybyla, Petrovský, Kašpárek, Procházka, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Šotkovský, Šutý, Raszka, Ochman, Pánek, Gazur
Zenyuk – Kamko, Barashkin, Pankevich, Pashuto, Karpekin, Granchenko, Izotov, Kazakov, Androsenko – Gorcharuk, Schidlovski, Timoshkov, Kozich, Krein, Ambrazhevich, Yukhnik, Klyavzo, Yakshevich, Kazakov, Serzhanovich, Kislyuk

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinecký dorost je v právě probíhající druhé části ELIOD extraligy na poslední příčce a během vánoční přestávky se snaží najít ztracenou formu. S tímto záměrem svedli mladí Oceláři souboj s běloruským celkem Junosť Minsk.

Utkání začalo kvalitním hokejem, kdy se obě družstva dostávala do šancí. Po nedovoleném bránění se na lavici hanby poroučel Tomáš Raszka. Minsk dlouho držel třineckou defenzívu v šachu, ale po sérii přihrávek se k puku dostal Kiril Karpekin a překonal Macuru. Po vyrovnané mezihře bylo po faulu na jednoho z domácích nařízeno trestné střílení. Kašpárek se snažil vymíchat Zenyuka, ale ten svým pravým betonem dokázal puk vytěsnit. Když už to vypadalo, že obě družstva půjdou do kabin za stavu 0:1, udeřili opět hosté. Po souhře s Timoshkovem se v čase 19:42 dokázal prosadit Vladislav Gorcharuk a tzv. gólem do šatny uhasil dračí oheň.

Ten opět vzplál začátkem druhé tercie, kdy se po sérií útoků dostávali domácí do šancí. V této části se projevila pozdější slova Adama Procházky. ,,Očekávali jsme hodně náročný zápas, hlavně z pohledu hry do těla. Dle mého názoru jsme byli lepším celkem, ale bohužel jsme, zásluhou výborně chytajícího gólmana, nedokázali využít naše šance." Ovšem neuběhly ani tři minuty této části hry a hosté se radovali potřetí, tentokrát opět zafungovala spolupráce Timofei Timoshkov - Vladislav Gorcharuk, kdy se po pasu dokázal prosadit první jmenovaný. Vzpruhou pro domácí mohlo být střídání gólmanů, kdy Macuru nahradil Klimek. Oceláři se stálým tlakem snažili donutit Minsk k chybě, která však nepřišla a celky se odebraly do šaten za stavu 0:3.

Třetí perioda již žádnou branku nepřinesla. Obě družstva si vytvářela gólové šance, oba brankáři předváděli kvalitní zákroky a tak se po závěrečné siréně mohli radovat hosté z Minsku.