Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci padli se Zlínem v prodloužení

10.01.2019 · René Sasyn
Oceláři měli velmi rychlý vstup do utkání, když se povedlo hned v sedmé minutě skórovat Denisi Kyselému. Jenomže hosté nenechali své fandy dlouho čekat a ve druhé třetině se jim podařilo otočit skóre ve svůj prospěch. Ve třetím dějství ale přišli na řadů domácí a po brankách Petra Przybyly a Serváce Petrovského zápas dospěl až do prodloužení! V něm se z gólu radovali hosté a třinečtí mladíci se museli smířit pouze s bodem.
B6, čtvrtek 10.1.2019
Třinec
Zlín
3:4p
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:2, 2:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 7. Kyselý (Tomiczek), 49. Przybyla (Petrovský), 58. Petrovský (Przybyla) – 13. Ramert (Čechmánek), 24. Frömel (Laciga, Chludil), 27. Jakeš (Šindelek), 61. Chludil (TS). Rozhodčí: Rapák – Lederer, Hranoš. Vyloučení: 5:5, navíc Šindelek (ZLN) osobní trest na 10 minut za naražení zezadu, za faul Čapky (ZLN) nařízeno TS (neproměněné) a za faul Chovaniaka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.  
Halouzka – Cienciala, Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý – Šutý, Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Kriščák, Tomiczek, Procházka, Hykl
Hamrla – Nábělek, Valda, Šimášek, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Čechmánek, Mojžíš, Matúšů, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík, Jakeš, Lavička

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo velmi opatrně a oba týmy se snažily hlídat si modrou čáru. Jenomže domácí si vynutili faul a dostali v páté minutě možnost přesilové hry. Tu těsně před jejím koncem využil Denis Kyselý, který dokázal po přihrávce od Filipa Tomiczka prostřelit Hamrlu. Poté hráli Oceláři v oslabení a byli to právě oni, kdo měli daleko nebezpečnější šance než Berani. V té první se ocitl Hykl, který se prodral po levém křídle až před Hamrlu, jenomže blafákem na pravou tyč nebyl úspěšný. O pár sekund později sebral hostům ve středním pásmu rozehrávku Filip Tomiczek a uháněl sám na Hamrlu. Třinecký útočník vyzkoušel blafák na lapačku, ale gólman hostí vytáhl perfektní zákrok a střelce zlikvidoval. Jenomže v čase 12:25 se povedlo Zlínu vyrovnat, když podél pravého mantinelu projel do útočné třetiny Jakub Čechmánek a předložil přihrávku před branku Halouzky, kde už čekal Jan Ramert, který dokázal zasunout kotouč mezi betony Halouzky.

Ve druhém dějství měli herně navrch hosté ze Zlína. Nejdřív se ocitl před Halouzkou Čechmánek, který pálil po zemi mezi betony Halouzky, ten však včas předvedl perfektní zákrok a zamezil puku v cestě do brány. Jenomže v čase 23:57 se už zlínští mohli radovat ze vstřelené branky. Adam Laciga poslal přihrávku na útočnou modrou, kde už čekal Šimon Frömel. Tomu se povedlo přes domácího beka protlačit do zakončení a svojí střelou o pravou tyč překonal Halouzku. Domácí se poté snažili být aktivní, ale žádnou větší šanci se jim nepovedlo vytvořit. Kdežto na opačné straně opět udeřili hosté. Psala se sedmadvacátá minuta, když Vilém Jakeš vystřelil od pravého mantinelu, jeho střela proletěla mezi lapačkou Halouzky a horní tyčkou a skončila za jeho zády. I nadále byli herně aktivnější Berani, jenomže Halouzka už další pokusy zneškodnil a držel dál naději svého týmu na vyrovnání.

Hned po šestnácti vteřinách se v šanci ocitl Chludil po přihrávce od Frömla. Halouzku sice obstřelil, jenomže hned za Halouzkou byli domácí beci, kteří kotouč zastavili a dostali do bezpečí. Ve čtyřiapadesáté minutě, v přesilové hře, pálil z otočky v prostoru mezi kruhy Petr Przybyla, ale těsně netrefil bránu. V čase 48:14 se povedlo Ocelářům snížit stav utkání. Servác Petrovský zavezl podél pravého mantinelu puk až za bránu, kde se prudkou brzdou zbavil protihráče a naservíroval přihrávku přímo před bránu, kde už čekal Petr Przybyla, pro kterého nebyl problém překonat dezorientovaného Hamrlu. Poté si třinečtí hráči vytvořili pár šancí, ale žádnou se jim nepodařilo využít. Podobně na tom byli i hosté ze Zlína. Až v čase 57:14 se povedlo domácím skórovat a vyrovnat tak stav utkání! Petr Przybyla zatáhl po středové ose kotouč až do útočné třetiny, kde ho posunul doleva na Serváce Petrovského, který střelou do levého horního rohu Hamrlovy brány skóroval!

Zápas dospěl až do prodloužení a hned po jednadvaceti vteřinách všem unikl Lukáš Chludil. Toho zastavili domácí beci jen za cenu faulu a sudí nařídil trestné střílení. Toho se chopil sám poškozený. Chludil se rozjel hodně rychle a z levé strany najížděl na Halouzku. Domácí brankář nestačil na jeho blafák, nestihl v čas zaklapnout betony, kam mu Chludil poslal puk a rozhodl o vítězi utkání.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice