Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na Litvínov

22.02.2019 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci byli v utkání proti litvínovské Vervě jednoznačně aktivnější a na branku soupeře vyslali 56 střel. Do sítě ale z hokejek Ocelářů zamířily pouze tři puky a svěřenci trenéra Juříka se nakonec museli smířit s další porážkou, tentokrát 3:6.
OPP21, pátek 22.2.2019
Litvínov
Třinec
6:3
Zimní stadion Ivana Hlinky
Třetiny: 3:3, 2:0, 1:0 - N 0:1  Branky a nahrávky: 6. Bartoš (Dufek, Bártek), 11. Berka (Svoboda, Kitzberger), 16. Kysela (Svoboda, Berka), 31. Jouza (Baláž), 40. Svoboda (Jouza, Viedemann), 59. Dufek (Bártek, Háva) – 12. Chovaniak (Čmiel, Ramik), 18. Čmiel (Krzak), 20. Urban (Wardas, Homola), 63. Geidl (Ochman). Rozhodčí: Hlinka - Goltsch, Janíček. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 31:56. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 6:3.  
Zajíček – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Kudrhalt, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda
Ochman – Radzienciak, Krzak, Chovaniak, Kyselý, Šulák, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Wardas, Geidl, Urban, Čmiel, Przybyla, Matěj, Macháček, Ramik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. První šanci si připsal Berka, jeho střela ale skončila na boční síti branky. O slovo se přihlásil i tým ze Slezska. Przybyla vybídl do útoku Geidla, ale druhý jmenovaný nedokázal nasměrovat puk správným směrem. Po třinecké příležitosti promluvil do osudu zápasu rozhodčí, který vyloučil hostujícího Čmiela. Domácí předvedli povedenou přesilovou hru, která byla korunována brankou. Dufek nahrál Danu Bartošovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Další minuty byly ve znamení trestů, což ovlivnilo i vývoj utkání. Na jedné straně usedl na trestnou lavici třinecký Šulák a na straně druhé zamířil mezi časoměřiče Viedemann. Obě vyloučení měla vliv na hru, poněvadž nejdříve se prosadil Marek Berka, který těžil z chytré nahrávky Svobody. O několik chvil později se konečně prosadili i hosté. Daniel Chovaniak se dostal až před Zajíčka a překonal jej forhendovou kličkou.

V šestnácté minutě nahrával Svoboda na další branku, tentokrát byl v pozici střelce Vojtěch Kysela. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Nejdříve se prosadil nahozením Matouš Čmiel a poté, šest sekund před koncem třetiny, překonal domácího brankáře Adam Urban.

Do druhého dějství se lépe vrhl Třinec, ale jejich tempo domácí rychle zachytili a tak byl k vidění bojovný hokej. V první desetiminutovce druhé třetiny měli hosté k dispozici dvě přesilové hry, ale ani jedné nedokázali využít ke svému prospěchu. Nedáš? Dostaneš. Toto rčení výborně naplnil Daniel Jouza, který projel obranou Třince a překonal Ochmana. Hosté chtěli opět srovnat krok a byli tomu velmi blízko, ale tentokrát zasáhl výborný Zajíček. V čase 39:40 se prosadil také Přemysl Svoboda, jenž dorazil kotouč za Ochmanova záda.

Třetí část hry už se odehrála v pomalejším tempu, které občas přerušily šance na obou stranách. Výraznější ohrožení přineslo nahození Svobody, kterého se ujal Kysela. Do střely litvínovského útočníka se však obětavě položil Chovaniak a nebezpečí bylo zažehnáno. V úplném závěru zkoušeli hosté hru bez brankáře, což hráči Litvínova potrestali. Bártek svým nahozením našel Ondřeje Dufka, který pohodlně trefil prázdnou branku a pečetil tak litvínovské vítězství.

V nadstavbě se ale radovali Oceláři. V prodloužení se po přihrávce gólmana Ochmana do útočného pásma vydal Nico Geidl a vystřelil svému týmu alespoň bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): My jsme zápas ztratili zbytečně. Měli jsme hodně šancí, které jsme ale nevyužili. Myslím si, že jsme domácí o dost přestříleli, ale Litvínov nám dal lekci z produktivity. Nicméně jsme rádi alespoň za jeden bod.