Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci zakončili základní část vítězně!

01.12.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Muchy sice na ledě Olomouce nezachytili začátek zápasu a velmi rychle prohrávali, ještě do konce první třetiny ale dokázali otočit skóre na svou stranu a po gólové přestřelce nakonec slavili vítězství 6:4.
18.kolo, sobota 1.12.2018
Olomouc
Třinec
4:6
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 1:3, 2:2, 1:1 - N 1:0  Branky a nahrávky: 3. Kusak (Sedláček), 21. Ruda (Stratil), 38. Ruda, 41. Holcman (Ruda), 61. Ruda (Přecechtěl) - 8. Hrůzek (Ramik, Przybyla), 11. Šutý (Tomiczek), 19. Raszka (Procházka, Hykl), 26. Tomiczek (Andrle, Ramik), 37. Raszka (Molin, Hykl), 56. Hrůzek (Procházka). Rozhodčí: Šudoma - Novotný, Kučera. Vyloučení: 5:4, navíc Przybyla (TRI) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 27:47. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6.  
Špunar – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Pekr, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Kusák, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda
Macura – Mošnička, Andrle, Molin, Chovaniak, Bujak, Hrůzek – Šutý, Raszka, Przybyla, Ochman, Wawrzkiewicz, Gazur, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První prosincovou sobotu se Zimní stadion v Olomouci stal hostitelem klání mezi olomouckými a třineckými dorostenci. V letošní sezóně se už oba celky jednou potkaly a z tohoto souboje vzešel vítězně Třinec, který doma porazil mladé Kohouty celkem jasně 4:1. Od té doby sbírali Oceláři body plnými hrstmi a před zápasem byli na solidní třetí příčce tabulky skupiny Východ, která jim zaručovala postup do další fáze soutěže. To Olomouc na tom výsledkově tak dobře nebyla a s třiadvaceti body jí patřilo sedmé místo tabulky.

Gólový zápis utkání se otevřel už ve třetí minutě, kdy se prosadil olomoucký útočník Patryk Kusak. Vedení ovšem domácím moc dlouho nevydrželo, o pět minut později totiž srovnal stav utkání Filip Hrůzek. Oceláři byli střelecky při chuti a jejich snaha v útoku byla zanedlouho korunována dalším gólem, tentokrát zásluhou Patrika Šutého, který vymetl pravý růžek Špunarovy brány. Kohoutům byla posléze nabídnuta příležitost k vyrovnání v podobě přesilové hry – už druhé v tomto utkání – ovšem nepodařilo se jim nějak závažně ohrozit brankáře Macuru. Skóre se naopak měnilo na druhé straně. V čase 18:56 zvýšil Tomáš Raszka náskok svého týmu už na rozdíl dvou branek.

Olomouc se z obdrženého gólu v závěru prvního dějství rychle oklepala a už po osmatřiceti vteřinách hry dokázala snížit na 2:3. Po přihrávce Davida Stratila si první trefu v zápase připsal Stanislav Ruda. Stejný hráč byl o chvíli později vyloučen za hrubost a Třinec si tak vyzkoušel první přesilovku v utkání. Tu se mu sice nepodařilo využít, přesto však Oceláři nemuseli smutnit, protože se jim podařilo vstřelit gól pár vteřin po vypršení Rudova trestu. Autorem čtvrté branky hostů byl Filip Tomiczek.

Po tomto gólu Třinec tlačil na Olomouc, která zažila perné chvilky a měla velké problémy s tím, aby dostala puk ze svého obranného pásma. Aby toho nebylo málo, tak na trestnou lavici usedl další hráč domácích a o chvíli později si Třinec vyzkoušel krátkou dvojnásobnou přesilovku. Ani tu však hosté nedokázali využít. Skóre se mohlo měnit o chvíli později, když Špunarovi poskakoval puk brankovištěm a olomoucký gólman měl co dělat, aby mu zabránil překročit brankovou čáru. Po přerušení hry navíc došlo k menší strkanici, po níž si na trestnou lavici šli sednout Lukáš Přecechtěl a Daniel Chovaniak.

Do konce druhé třetiny viděli diváci ještě dvě další branky. Nejprve se podruhé v utkání prosadil třinecký Tomáš Raszka a Oceláři tak vedli už o tři góly, ovšem jejich radost trvala jen dvě minuty. V nepřehledné situaci před brankářem Macurou se totiž nejlépe zorientoval Stanislav Ruda, jenž si tak zapsal druhý přesný zásah tohoto zápasu.

Také v závěrečné periodě Olomouc pokračovala v nastolené tradici předchozích dvou třetin a už po necelé minutě hry se radovala z gólu. Pro odražený kotouč si od modré čáry sjel Josef Holcman a tvrdou ránou prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Kohouti tak dokázali smazat tříbrankové manko a vzdálili se soupeři na rozdíl jediné branky. Čas nicméně rychle utíkal a partě kolem kapitána Přecechtěla se nedařilo vypracovat si nějakou gólem zavánějící šanci.

V šestapadesáté minutě se jako další dvoubrankový střelec odpoledne zapsal Filip Hrůzek a do závěrečných minut zápasu dal svému týmu větší klid. Kohouti už s tímto stavem nic nezmohli a Třinec si tak odnesl výhru 4:6 v základní hrací době.

Nadstavbová část trvala pouhých šestnáct vteřin – přesně tolik totiž stačilo domácímu Stanislavu Radovi na to, aby svým třetím gólem v zápase zajistil, že si domácí z tohoto klání odnesli alespoň bod.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice