Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci v derby neuspěli

27.09.2018 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Muchy se proti Vítkovicím rychle chopili vedení zásluhou Michala Ramika, do závěrečné třetiny ale vstupovali s jednogólovým mankem. V rozmezí mezi sedmačtyřicátou a jednapadesátou minutou navíc Oceláři inkasovali hned tři góly a snížení z hole Serváce Petrovského už znamenalo pouze úpravu na konečných 2:5.
5.kolo, čtvrtek 27.9.2018
Třinec
Vítkovice
2:5
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:3 - N 0:1  Branky a nahrávky: 2. Ramik (Przybyla, Chovaniak), 57. Petrovský (Chovaniak) – 18. Smolka (Holaník), 29. Melovský (Cubo), 47. Kubík, 48. Petr (Kotásek, Vřeský), 51. Petr (Kotásek), 61. Kotásek (Cubo). Rozhodčí: Pelc - Hlavatý, Janoško. Vyloučení: 6:5, navíc Smolka (VIT) osobní trest na 10 minut a do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 87. Střely na branku: 17:36. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.  
Klimek – Mošnička, Častek, Andrle, Molin, Chovaniak, Buják, Kyselý – , Šutý, Pánek, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Gazur, Ramik, Procházka, Hykl
Münch - Bystroň, Smolka, Cubo, Machů, Puchala, Vřeský, Veřmířovský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Schauer, Melovský, Juříček, Kubík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První gólová akce zápasu přišla už ve druhé minutě. Před brankou se k puku dostal Michal Ramik, který v těsné blízkosti brankáře Münche nezaváhal a dopravil puk za jeho záda. Vítkovice mohly vyrovnat hned vzápětí, v přesilové hře ovšem vůbec nic nevymyslely a brankáře Klimka neohrozily. V jedné z dalších početních výhod navíc Ostravané málem sami inkasovali. Münch při rozehrávce trefil pouze před brankou stojícího Hykla, od kterého se kotouč odrazil jen těsně mimo tři tyče. V čase 17:43 už zvedali ruce nad hlavy hosté. Na modrou čáru dostal nabito René Smolka a prudkou ránu napálil puk za záda Klimka.

V polovině druhé části se Vítkovice chopily vedení. Po příhodném odrazu puku se do brejku dostal Matyáš Melovský, který ve výborné šanci nezaváhal a ve vlastním oslabení vstřelil druhý gól svého týmu. Třinec mohl o pět minut později srovnat krok, rána Chovaniaka od modré ovšem skončila jen na tyči. Vzápětí se do šaten poroučel hostující Smolka, který kromě dvou minut za hákování vyfasoval také osobní trest a trest do konce utkání za nesportovní chování.

O výsledku zápasu definitivně rozhodl začátek třetí třetiny. V čase 46:52 se po zmatcích před domácí klecí prosadil Martin Kubík a jen o pár sekund nato z podobné situace skóroval také Dominik Petr. Následně se Ostravané dočkali dalšího úspěchu, když po přihrávce Kotáska dopravil puk do sítě Dominik Petr. Oceláři ještě tři minuty před sirénou stačili snížit a na konečných 2:5 z pohledu domácích upravil Servác Petrovský, který za záda Münche tečoval střelu Chovaniaka.

A do Ostravy nakonec putoval i bonusový bod, o čemž v prodloužení rozhodl Alex Kotásek. Vítkovický útočník se dostal do brejku, který úspěšně proměnil v gól a už po jednadvaceti sekundách ukončil nastavený čas.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice