Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři brali po vyrovnaném derby bod

16.11.2018 · René Sasyn
Oceláři vstoupili do utkání velmi dobře, když už v jedenácté minutě šli do vedení 3:1. Třinečtí měli po celý zápas k vítězství o krok blíže, ale bohužel hosté vždy dokázali srovnat. A tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů, kde se štěstí přiklonilo na stranu soupeře.
17.kolo, pátek 16.11.2018
Třinec
Vítkovice
5:6sn
mini WERK ARENA
Třetiny: 3:2, 0:1, 2:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 2. Šulák (Čmiel), 8. Kalus (Raška), 11. Matěj (Krzak), 41. Krzak (Homola, Matěj), 48. Kalus (Raška, Peterek) – 7. Ivan (Beránek), 19. Mrva (Konečný, Vojtovič), 40. Mrva (Vojtovič), 46. Konečný (Vacula, Lewandowski), 53. Krška (Beránek), rozh. náj. Fridrich. Rozhodčí: Fiala - Gančarčík, Carbol. Vyloučení: 3:4, navíc Indrst (TRI) trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 55:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6.  
Malík – Krzak, Šulák, Konderla, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Kalus, Čmiel, Matěj, Macháček
Piták (11.Dolíška) – Kunc, Bílý, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Krška, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do utkání velice dobře, když už ve druhé minutě se ujalo nenápadné nahození Vojtěcha Šuláka. Oceláři i nadále hýřili aktivitou, ale Vítkovicím se podařilo v sedmé minutě srovnat stav, když se z protiútoku dokázal prosadit Ivan Ivan bekhendovou střelou nad lapačku Malíka. Jenomže Třinec přišel s odpovědí hned za 28 vteřin, když Jan Kalus vyslal nechytatelnou ránu z pravého kruhu a bezmocný Piták musel lovit puk ze sítě podruhé. Aby toho nebylo málo, tak v jedenácté minutě projel Pavel Matěj do útočné třetiny podél pravého mantinelu a dokázal střelou pod víko skórovat. To už nevydržel Piták, který odjel střídat a nahradil ho Dolíška. Na konci první periody šli domácí do oslabení a toho využili hosté, když se v devatenácté minutě v závalu před brankou domácích nejlépe zorientoval Jakub Mrva a snížil stav na 3:2.

Druhá třetina nebyla zdaleka tak divoká jako ta první. Nejprve se až ve třicáté minutě ocitl v šanci Beránek, toho ale zlikvidoval Malík. Na opačné straně se o dvě minuty později ve velké šanci v mezikruží ocitl Pavel Matěj, ten ale trefil jen připravenou lapačku Dolíška. Gól padl až 33 vteřin před druhou sirénou, když v přečíslení dva na jednoho se dokázal po přihrávce od Viktora Konečného prosadit Jakub Mrva.

Rychlý nástup do třetí třetiny předvedli Oceláři, kteří se prosadili už 45 vteřin po jejím začátku. Jmenovitě Filip Krzak tvrdou ranou od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě a domácí šli opět do vedení. Jenomže Vítkovice v šestačtyřicáté minutě dokázali srovnat, když od levého mantinelu našel recept na Malíka Viktor Konečný. Naději na výhru v základní hrací době vrátil domácím v čase 47:39 Jan Kalus, který se s tím vůbec nemazlil, hned po buly vystřelil a nedal Dolíškovi žádnou šanci. Jenomže Vítkovicím se povedlo v třiapadesáté minutě opět odpovědět. Beránek projel podél levého mantinelu až za bránu, odkud předložil přihrávku před bránu domácích, kde už čekal připravený Patrik Krška, který důrazně dopravil kotouč za Malíkova záda.

V prodloužení byl puk po většinu času v držení hostů. Rozhodnout mohl v třiašedesáté minutě Věntus, ten ale trefil jen tyč. A tak zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Tam se štěstí přiklonilo na stranu hostů. Rozhodující nájezd proměnil Petr Fridrich.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice