Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zápas proti Jihlavě ztratili junioři sekundu před koncem

10.03.2018 · Martina Sikorová
Dlouhá vítězná série Ocelářů je u konce. Svěřenci trenéra Muchy odehráli proti Dukle vyrovnanou partii, za stavu 3:3 ale v oslabení pouhou sekundu před závěrečnou sirénou inkasovali čtvrtý gól a museli se smířit s těsnou porážkou.
C8, sobota 10.3.2018
Jihlava
Třinec
4:3
Horácký zimní stadion
Třetiny: 1:0, 0:2, 3:1  Branky a nahrávky: 9. Kadleček (Krtek, Jindra), 50. Heinrich (Mareš, Čermák), 51. Jindra (Kadleček), 60. Mareš (Čermák, Heinrich) – 22. Peterek (Kalus, Bartko), 27. Kofroň (Przybyla, Peterek), 52. Kalus (Raška, Marguš). Rozhodčí: Antonín - Kotlík, Roupec. Vyloučení: 4:2, navíc Mareš (JIH) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování a Kalus (TRI) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Šťastný – Mareš, Veleba, Trávník, Krtek, Vála – Kadleček, Jindra, Najman, Heinrich, Mejzlík, Brož, Strnad, Waller, Juda, Peschout, Čermák
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Marguš, Adámek, Bartko - Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Puzoň, Kofroň, Przybyla, Peterek, Raška, Kalus, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zápas v pravé poledne začal v rychlém tempu, k vidění byl důrazný, ale slušný hokej z obou stran. První desetiminutovku vyhráli na šance domácí. Nejprve v osmé minutě po individuálním průniku poslal Heinrich kotouč vedle levé tyče, o minutu a půl později se již zelené světlo za gólmanem Loubalem rozsvítilo. Kalus se během vedení puku zarazil o zlomenou hůl na zemi, čehož využil domácí Krtek a vystřelil od mantinelu. Jeho střelu tečoval mimo Loubalův dosah ještě Slavomír Kadleček a domácí byli v náskoku.

Záhy po gólu přišlo vyloučení na domácí straně, Strnadovo napadení ale hosté nepotrestali gólem. Na konci čtrnácté minuty předvedl individuální akci podobné té, co Heinrichově aktivní Kalus, taktéž zamířil vedle levé tyče. V dalším oslabení mohla jít i Jihlava do vedení, Trávník však Loubala nepřekonal. Poslední akci první třetiny předvedli domácí pětadvacet sekund před sirénou, Veleba vypálil od modré a Trávník mohl dorazit do prázdné klece, tu ale přestřelil.

Do druhé třetiny vstoupila Dukla o poznání hůře, než do té první, což znamenalo taktéž vyloučení Peschouta. To již Třinec potrestal. Kalus zpoza brány nahrál na Jonáše Peterka a ten už se nemýlil. Hosté pokračovali v aktivní nátlakové hře a na konci sedmadvacáté minuty otočili stav zápasu. Z tlaku vyplynula přihrávka Przybyly na Davida Kofroně, který z mezikruží vypálil přesně k pravé tyči, kotouč byl ale tečován někým z domácích.

Slezané pokračovali v sebevědomém výkonu, hned po druhém gólu mohli přidat i třetí, Machovu dorážku ale Šťastný špičkově zneškodnil. Velice agilní Kalus byl ústřední postavou další šance, kdy z pravého kruhu švihem orazítkoval spojnici tyčí. Třinečtí byli v druhé části jasně lepším celkem a do třetiny třetí tak vstupovali s náskokem jednoho gólu.

Poslední část utkání ale byla odehrána stylem nahoru-dolů, ani jeden tým neměl větší převahu. Prolomit gólové mlčení se povedlo až v padesáté minutě. Čermák rozehrál kotouč na Mareše, domácí obránce si všiml na druhé straně volného Aleše Heinricha a produktivní útočník juniorky se trefil přesně pod víko. Neuplynula ani minuta a k vidění byla stejná akce, pouze v jiném obsazení. Tentokrát se po přihrávce od Kadlečka prosadil Lukáš Jindra. Jenže za chvíli bylo všechno zase jinak. Hosté se natlačili do útočného pásma, Marguš rozjel rychlou akci, kterou zakončil Jan Kalus.

Necelou sekundu před koncem nahodila Jihlava v početní výhodě kotouč na Loubala a nakonec ho i do sítě protlačila, poslední dotek zapsal Lukáš Mareš. Tento gól vzbudil menší emoce jak na tribunách, kde došlo k pěstnímu souboji, tak i na ledě, kdy Mareš po gólu dostal desetiminutový osobní trest za nemístné oslavy.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice