Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvládli bitvu se Zlínem, rozhodla třetí třetina!

24.02.2018 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři sice proti Aukru nastoupili aktivně a svého soupeře výrazně přestříleli, na první gól si ale museli počkat až do sedmatřicáté minuty. Na trefu Dominika Molina navíc domácí velmi rychle odpověděli a do poslední třetiny se šlo za vyrovnaného stavu. V závěru zápasu ve vlastním oslabení udeřil Jan Kalus, vzápětí se prosadili také Lukáš Kaukič s Jonášem Peterkem a svěřenci trenéra Muchy nakonec slavili vítězství 4:1.
C4, sobota 24.2.2018
Zlín
Třinec
1:4
Zimní stadion Luďka Čajky
Třetiny: 0:0, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 40. Kotek (Augustin, Gharibyar) – 37. Molin (Irgl, Strakoš), 56. Kalus (Kvasnica, Krzak), 58. Kaukič (Irgl), 59. Peterek (Kvasnica). Rozhodčí: Vaněk - Holibka, Kučera. Vyloučení: 6:7, navíc Budil (ZLN) osobní trest na 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 18:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.  
Šimonů – Martínek, Augustin, Gába, Budil, Fridrich, Ševčík, Gazda – Kenša, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Hefka, Kotek.
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Kofroň, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Peterek, Raška, Kalus, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté vstoupili do utkání s chutí, která jim vydržela po většinu zápasu. První opravdu nebezpečnou situaci musel zlínský brankář Daniel Šimonů řešit v polovině třetiny, kdy se hokejisté ve žlutých dresech bránili přesilovce Třince. Od lapačky zlínského gólmana se puk odrazil dolů na led a poskakoval v brankovišti, obránci však stačili vyčistit prostor od dotírajících útočníků. Tři a půl minuty před první přestávkou pak trefili hosté pravou tyčku branky. Také domácí si vytvořili několik zajímavých šancí, ovšem třinecký brankář Matěj Loubal měl ve srovnání se svým zlínským kolegou méně práce.

Ve druhé třetině měl obrovskou šanci Jan Kalus, který si sjel na útočnou modrou pro dlouhou přihrávku a jel sám na brankáře. Třinecký forward to udělal dobře – položil si gólmana na led a stáhl si puk do strany, nakonec však trefil horní tyčku. Na první gól zápasu si tak všichni přítomní museli ještě počkat.

Na začátku sedmatřicáté minuty se poprvé měnilo skóre utkání, o což se postaral Dominik Molin, který poslal hosty do vedení. Zlín stihl odpovědět ještě do druhé pauzy. Patrik Augustin v přesilové hře tvrdě vypálil od modré čáry, brankář Loubal jeho střelu vyrazil přímo před volného Patrika Kotka, který bez rozpaků poslal puk do odkryté sítě. Po čtyřiceti minutách tak hrály oba celky nerozhodně 1:1.

Bojovný hokej a Třinec jako ten nebezpečnější tým. Obraz hry zůstal i ve třetí třetině stejný, ovšem Zlín díky spolehlivě chytajícímu brankáři Šimonů až do posledních minut živil naději na vítězství. Situace z šestapadesáté minuty však všechno změnila. Domácí tým sice hrál přesilovou hru, ale místo ofenzivního úspěchu sám inkasoval, když Jan Kalus povedou střelou do horního branky poslal hosty podruhé v zápase do vedení.

Domácí trenéři si vzali oddechový čas a ještě během přesilovky odvolali gólmana. Lukáš Kaukič však hned po vypršení svého trestu převzal puk a střelou do prázdné branky zvýšil třinecký náskok. O minutu a půl později pak zlínská obrana chybovala ve svém pásmu a před brankou tak zůstali zcela osamocení útočnici Jonáš Peterek a Michal Kvasnica. Oba spoluhráči si stihli několikrát vyměnit puk, čímž dostali zlínského brankáře Šimonů ze hry, a Jonáš Peterek pak zakončil do odkryté sítě.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec