Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorostenci zvládli bitvu o první místo!

08.02.2018 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci vstoupili do zápasu proti Šumperku aktivně a po čtyřiceti minutách drželi dvougólový náskok. Draci sice v závěru dvakrát vstřelili kontaktní branku, vyrovnání ale mladí Oceláři nepřipustili a posunuli se do čela tabulky.
E12, čtvrtek 8.2.2018
Třinec
Šumperk
5:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 3:2, 1:2  Branky a nahrávky: 8. Ramík (Králík), 30. Ramík (Wardas, Jurzyca), 37. Kašpárek (Ramík, Hrůzek), 37. F. Cienciala (Wardas, Jurzyca), 49. Petrovský (Macháček, Jurzyca) – 33. Kaplan (Horký), 40. Kaplan (Kučera), 46. Horký (Plhal), 60. Mácha (Kaplan). Rozhodčí: Čahoj – Barteček, Gančarčík. Vyloučení: 5:7, navíc Králík (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 109. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4.  
Švančara – S. Cienciala, Hrůzek, Wantulok, Mituchovič, Mošnička, F. Cienciala – Králík, Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Kašpárek, Petrovský, Hykl, Ramík, Macháček
Borovička – Blaháček, Kubíček, Plhal, Křivohlávek, Cekr, Holub – Kesler, Minařík, Horký, Kaplan, Kučera, Kavan, Mácha, Fibigr, Polách

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První velká akce čtvrtečního zápasu patřila Šumperku. Hostující hráči se v třineckém brankovišti důrazně tlačili za dorážkou a Oceláře od inkasovaného gólu uchránila pouze jedna z tyčí. Nedáš? Dostaneš. O pár minut později našel Králík nehlídaného Michala Ramíka a ten z levé strany rozvlnil síť za zády přesunujícího se Borovičky.

Vzápětí pomohla branková konstrukce také hostujícího týmu a další ránu Ramíka odrazila do bezpečí. Krátce před první sirénou mohlo být vyrovnáno, pokus Kučery z mezikruží si ale cestu do sítě nenašel a po dvaceti minutách tedy do kabiny odcházeli spokojeněji domácí mladíci.

Po návratu na led došlo k sérii vyloučení a při hře čtyři na čtyři se mohl prosadit Macháček, který ale odkrytou klec netrefil. V polovině základní hrací doby už ovšem Oceláři ruce nad hlavy přece jen zvedali. Michal Ramík v pádu doklepl puk do sítě a zařídil svému týmu dvoubrankový náskok.

Na 3:0 mohl jen o chvíli později zvýšit Macháček, který ale v brejku ztroskotal na brankáři soupeře a neúspěchem skončil také únik hostujícího Polácha. Poté už se ovšem Draci dočkali, když po nahození Horkého dopravil kotouč do sítě Robin Kaplan. Vzápětí se ale Šumperk ve velmi krátkém čase dopustil dvou prohřešků, musel do tří a domácí trestali.

U pravé tyče se nejprve přesnou ranou prosadil Alexandr Kašpárek a o třicet sekund později se po prudké ráně od modré čáry prosadil také Filip Cienciala. Draci ovšem velmi rychle snížili, když se střelou z levého kruhu prosadil Robin Kaplan a svým druhým gólem stanovil skóre po dvou třetinách na 4:2 .

V pětačtyřicáté minutě si Šumperk zahrál přesilovou hru a dokázal ji využít. Pokus Plhala tečoval Jakub Horký a snížil na rozdíl jediného gólu. V čase 48:11 si ovšem Oceláři vzali svůj dvougólový náskok zpět. K odraženému kotouči se dostal Servác Petrovský, vypálil a puk po několika odrazech skončil až v síti.

Draci se ale nevzdali a nadále se důrazně tlačili za vyrovnáním. V třineckém brankovišti proto došlo k několika závarům, Švančara ale kotouč za svá záda nepustil. Necelé dvě minuty před koncem vyfasovali hosté dvouminutový trest za vysokou hůl, přesto ale dokázali snížit, když se z brejku prosadil Joshua James Mácha. Více už ovšem Draci nestihli a tři body zůstaly Ocelářům.