Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost v Havířově narazil a inkasoval sedm gólů

28.09.2017 · Martina Sikorová, Petr Miklas
Svěřenci trenéra Raszky na ledě AZetu nezachytili začátek a záhy prohrávali o dva góly. Mladým Ocelářům se sice zhruba v polovině hrací doby podařilo srovnat krok, poté už se ale opět prosazovali jen domácí. Z Havířova se tedy mladší dorostenci vrací s prázdnou.
5.kolo, čtvrtek 28.9.2017
Havířov
Třinec
7:2
Gascontrol Aréna
Třetiny: 2:1, 2:1, 3:0  Branky a nahrávky: 4. Bochnak (Mastič, L. Adámek), 5. Bochnak (Koubek, Černý), 33. Horváth (Čempel), 40. Pavlačka (Vojkůvka, Szturc), 47. Szturc, 56. Mastič (L. Adámek, Koubek), 58. Macurák (Pavlačka, Urbančík) – 19. Ramik (Petrovský, Kašpárek), 28. Wardas (Kašpárek). Rozhodčí: Beránek - Barteček, Novák. Vyloučení: 3:8, navíc Koubek (HAV) 10 minut osobní trest za zásah do oblasti hlavy a krku a Vojkůvka (HAV) 5 minut a trest do konce utkání za nedovolené bránění. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 82. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 7:2.  
Nowak – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski, Macurák, Zmarzlák – Pavlačka, Čempel, Mastič, Bochnak, L. Adámek, Vojkůvka, Urbančík, Szturc, Byčkov, Horváth
Švančara – S. Cienciala, Kyselý, Wantulok, Chovaniak, Bujak, F. Cienciala – Raszka, Przybyla, Wardas, Jurzyca, Lerchová, Kašpárek, Petrovský, Stročka, Hykl, Ramik

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Uběhlo jen šest vteřin první třetiny a už přišlo první vyloučení. Potrestán byl hostující gólman Švančara za vyhození puku. Tuto přesilovku ještě AZ nevyužil, ale v polovině čtvrté minuty se v početní výhodě prosadil Wiktor Bochnak, který dorazil Mastičovu střelu.

Neuplynula ani minuta a domácí využili další přesilovku, když se po osmi vteřinách trefil znovu Wiktor Bochnak, jenž po Černého střele zakončoval do odkryté branky. Domácí pak měli další přesilovky, ale ty už nevyužili.

Hosté se poprvé prosadili necelé dvě minuty před koncem první části, když se krásnou akcí prezentoval Michal Ramik, který prošel přes dva obránce AZetu a v pádu poslal puk nad Nowakovu lapačku. Po první části tak AZ vedl 2:1.

Druhá třetina dlouho nic zajímavého nepřinesla, až v osmadvacáté minutě se krásně trefil Ocelář Tommy Wardas, jenž vymetl pavučiny v Nowakově brance a vyrovnal.

Ale vyrovnaný stav nevydržel dlouho, ve třiatřicáté minutě vrátil domácím vedení Kevin Horváth, který po Čempelově úniku dostal přihrávku před branku a poslal puk do sítě. Aby toho nebylo málo, tak dvě vteřiny před koncem druhé třetiny zamířil Martin Pavlačka přesně k levé tyči Švančarovy branky.

Na začátku třetí třetiny předvedl domácí Vojkůvka nedovolený zákrok, který ovlivnil zbytek utkání. Provinil se nedovoleným bráněním, které odnesl třinecký Kašpárek otřesem mozku. Za to obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Jenže Oceláři s touto výhodou naložili víc než špatně.

Nejenže se za celých pět minut téměř nedostali do útočného pásma, navíc inkasovali. V sedmačtyřicáté minutě totiž Gabriel Szturc vybojoval puk a bekhendovým blafákem překonal Švančaru. Hra Třince působila rozháraným dojmem a v šestapadesáté minutě přišla pro Oceláře další rána v podobě druhé obdržené branky při vlastní přesilovce. Kapitán AZetu Maxim Mastič totiž lehce protečoval nahrávku z hole Adámka mezi Švančarovy betony.

Ale to ještě nebylo vše, sedmý hřebíček do třinecké rakve zatloukl v osmapadesáté minutě Filip Macurák, pro kterého to byla vůbec první branka v dresu mladšího dorostu. A dosáhl jí obdivuhodným způsobem – z hráčů Třince si udělal kužely, prokličkoval před Švančaru, kterého oklamal kličkou do forhendu a zakončil k levé tyči.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice