Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Z tripu bez bodu

22.12.2017 · Martina Sikorová
O neúspěchu na ledě Hradce Králové rozhodl nepovedený nástup do druhé části. Junioři rychle inkasovali dva góly a byť se pak Janu Porubovi podařilo snížit, na body už Oceláři nedosáhli.
28.kolo, sobota 23.12.2017
Mountfield HK
Třinec
2:1
ČPP Aréna
Třetiny: 0:0, 2:1, 0:0  Branky a nahrávky: 21. Matějček (Moník, Mašín), 33. Poppel (Hnik, Chalupa - 35. Poruba (G. Radzienciak). Rozhodčí: Úlehla - Špringl, Tasch. Vyloučení: 5:2, navíc Kaukič (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování a za faul Hrachovského (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 42:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1.  
Bartozel - Hroudný, Muška, Gaspar, Pohl, Havránek, Kynčl - D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Pažourek, Hnik, Hašek, Šedivý, Moník, Mašín, Poppel, Chalupa, Hejna
Štěpánek - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, Homola - Strakoš, Kaukič, Plitko, Poruba, Puzoň, Irgl, Peterek, Flok, Papaj, Cháňa, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina byla hlavně v začátku hodně rozháraná, protože oba týmy často chybovaly. První náznak šance přišel ve čtvrté minutě, kdy Martin Hejna nabízel puk do brankoviště, ale nikoho nenašel. Další zajímavé příležitosti přišly až ve dvanácté minutě, když nejprve Hašek trefil tyč a z následného brejku vytáhl Bartozel výtečný zákrok proti Adamu Flokovi.

Poté dostali hosté šanci v podobě přesilové hry, ale paradoxně z ní málem udeřili Hradečtí. David Chalupa obral beka na vlastní modré čáře a vydal se do úniku, ve kterém byl faulován. Následné trestné střílení ale nasměroval pouze do betonů připraveného Štěpánka. Úvodní dvacetiminutovka tak skončila bez branek, i když opticky více ze hry měli Východočeši.

Nástup do druhé části byl v podání domácích skvělý. Po osmatřiceti vteřinách dostal pobídku zpoza brány Štěpán Matějček a potvrdil svojí skvělou formu. Stejný hráč se objevil v šanci také o chvilku později, ale branku Ocelářů o kousek minul. Mountfield byl lepším týmem a po zásluze přidal druhý gól. Petr Poppel si totiž našel volný kotouč před bránou a střelou o horní tyč jej poslal za Štěpánka, čímž vstřelil ve svém premiérovém zápase za juniorku první gól.

O dvě minuty později, v čase 34:41, se však Třinec vrátil do zápasu. Povedenou minutu, ve které vyslal na Bartozela snad pět střel, zakončil dorážkou z předbrankového prostoru kanonýr Jan Poruba. Hra se poté vyrovnala a oba mančafty měly své šance. Asi největší z nich neproměnil Martin Hejna, který v leže zasouval za vyjetého Štěpánka, ale o kousek minul.

Taktika Východočechů byla zjevná od prvních minut třetí části. Základem bylo neinkasovat a případně vyrážet do brejků. Velká komplikace však přišla v padesáté, respektive jednapadesáté minutě. Lvi se totiž dopustili dvou faulů po sobě a nechali Oceláře hrát čtyřiadvacet vteřin přesilovku pěti proti třem. V té si však Bartozel připsal důležitý zákrok a své spoluhráče podržel.

Pak přišel ještě další technický přestupek, protože Hradec hrál v šesti, ale ani to Třinec nenakoplo ke srovnání. Nepomohla tomu ani závěrečná hra bez brankáře, ve které naopak Michael Gaspar mohl rozhodnout, ale raději volil z poloviny hřiště nahození puku do rohu.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice