Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři uspěli na ledě Olomouce!

08.12.2017 · Martina Sikorová, Tomáš Pavlica
Na první gól zápasu se čekalo až do jednačtyřicáté minuty, kdy se po přihrávce Przybyly prosadil Jan Kalus. O chvíli později vsítil druhou branku Jan Poruba, na což Olomouc v polovině poslední části reagovala snížením. Vyrovnání ale svěřenci trenéra Wojnara nepřipustili. V závěrečných minutách se znovu prosadili Kalus s Porubou a stanovili konečné skóre na 4:1:
23.kolo, pátek 8.12.2017
Olomouc
Třinec
1:4
Zimní stadion Olomouc
Třetiny: 0:0, 0:0, 1:4  Branky a nahrávky: 51. Marek (Podlaha) - 41. Kalus (Przybyla), 43. Poruba (Hrachovský, Przybyla), 57. Kalus (Przybyla, Poruba), 60. Poruba (Kalus, Hrachovský). Rozhodčí: Kašík - Lukš, Zedník. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 24. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.  
Ovčaří - Szturc, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Beutl, Jelínek - Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Marek, Tomaník, Pěcha, Machálek, Kuba
Loubal - Hrachovský, Krzak, Marguš, J. Adámek, Homola - Kaukič, Plitko, Poruba, Mach, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Kalus, Papaj, Najsar

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec už od první minuty diktoval tempo hry. První velké šance měli na holích Przybyla a Kvasnica, Ovčaří však odolal. Pak Olomouc přežila dvě přesilovky těsně po sobě. Třinec hrozil hlavně bombami Hrachovského od modré a následnými dorážkami, žádná se ale neujala.

V polovině třetiny měl výbornou příležitost Kalus, špatně ale trefil přihrávku svou ranou z první. Olomouc pak také konečně vyslala pár pokusů na Loubala. Po Kubově vyloučení měl Třinec další přesilovku, v ní si ovšem žádnou šanci nevytvořil.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Kohouti, kteří začali ostřelovat Loubala. Po vyloučení Kuchaře a Irgla si týmy vyzkoušely hru ve čtyřech, více prostoru ale ani jednomu z týmů neprospělo. Únik v polovině zápasu dva na jednoho vyřešil Kalus střelou, kterou Ovčaří vyrazil.

Olomouc aktivně ostřelovala Loubala, jejich střelám ale chyběla přesnost a razance. Poté se strhla mela u mantinelu a za potyčku byli vyloučeni Kuba a Raška s Najsarem. První olomoucká přesilovka ale gólem neskončila.

Třetí třetina již gól přinesla, a to hned po dvaceti sekundách. Olomoucký bek špatně rozehrál zpoza brány a puk přistál na holi Przybyly. Útočník Ocelářů ho bleskově adresoval na druhou stranu Janu Kalusovi, který jej vpálil do odkryté brány. O dvě minuty později navýšil vedení hostů svou střelou Jan Poruba. Možnost ke srovnání nabídl olomouckým hráčům Irgl. V přesilovce měl ale nejprve velkou šanci z úniku Kaukič, poté nedokázal korigovat stav Podlaha.

V padesáté minutě snížil Dominik Marek a vrátil domácím naději. Olomouc se tlačila za vyrovnáním, ovšem střely jejích hráčů trefovaly pouze Loubala. Po akci Przybyly se k opuštěnému puku v brankovišti dostal Jan Kalus a vrátil hostům pohodlné vedení zavěšením puku do odkryté brány. Olomouc se poté na závěrečný tlak nezmohla, ba naopak. Svůj druhý gól v zápase přidal v poslední minutě také Jan Poruba a určil tak konečný stav utkání.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice