Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přehráli Pardubice!

06.10.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - V zápase s Dynamem sice junioři dlouho tahali za kratší konec, přesto se dokázali dostat do vedení. Ve vlastním oslabení zařídil úvodní trefu Adam Raška a po dvou třetinách vedli Oceláři o jediný gól. V poslední části se hráči s drakem na prsou rozstříleli a Pardubice nakonec porazili 5:1.
9.kolo, pátek 6.10.2017
Třinec
Pardubice
5:1
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 4:1  Branky a nahrávky: 18. Raška (Marguš, Kaukič), 43. Raška (Przybyla, Kaukič), 45. Molin (Peterek, Irgl), 49. G. Radzienciak (Przybyla, Raška), 56. Peterek (Kaukič) – 57. Štefka. Rozhodčí: Šutara - Barteček, Dohnal. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 54. Střely na branku: 25:36. Průběh utkání: 5:0, 5:1.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek, Homola – Strakoš, Kaukič, Plitko, Puzoň, Przybyla, Irgl, Peterek, Raška, Papaj, Najsar, Molin
Vlk – Pražák, Faltys, Žouželka, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Voženílek, Hoskovec, Pochobradský, Petrus, Štefka, Machač, Veverka, Syrovec, Kubišta, Zídek, Černý

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Pardubičtí hokejisté vlétli do utkání aktivně a už po patnácti sekunádch si vybojovali přesilovou hru. Během trestu Marguše byly k vidění šance na obou stranách. Po menším závaru nejprve neuspělo Dynamo a následně se po vyjetí hostujícího brankáře dostal ke střele do prázdné klece Hrachovský, který ale prostor mezi tyčemi netrefil a navíc byl Třinci odpískán ofsajd.

V šesté minutě se do útočného pásma vřítil Štefka, který to zkusil prudkou střelou, Loubal ale puk vyrazil úspěšně mimo. Následně střílel z mezikruží Hoskovec, rána tohoto hráče ovšem postrádala razanci i přesnost a domácí branku vůbec neohrozila. A radovat se Dynamo nemohlo ani z přečíslení dva na jednoho, kdy Černému v zakončení zabránila dvojice vracejících se hráčů.

Poté už se ke slovu dostal i Třinec, když se zničehonic objevil u odkryté části klece Kaukič. Útočník s devítkou na dresu ale u levé tyče puk nezasáhl a dále se pokračovalo za stavu 0:0. V čase 17:19 se ovšem Oceláři přece jen radovali. Ve vlastním oslabení se do útočného pásma vřítil Adam Raška, namířil si to k Vlkovi a z těsné blízkosti nezaváhal. Pouhých deset sekund před první sirénou mohl srovnat Zídek, který ale tváří v tvář Loubalovi neuspěl a do kabin tak odcházeli spokojeněji domácí.

Také do druhé části vstoupilo aktivněji Dynamo a hned v první minutě zakončoval přečíslení dva na jednoho Pražák, který si ale na přesouvajícího se Loubala nepřišel. Jen o pár minut později se domácí gólman blýskl ještě parádnějším zákrokem. Jeden z hráčů Pardubic zakončoval do odkryté části klece a někteří hráči už se radovali z gólu, Matěj Loubal ale stačil zasáhnout lapačkou a udržel svůj tým ve vedení. V polovině základní hrací doby se sám v mezikruží ocitl Kubišta, místo branky ovšem trefil útočník Dynama pouze zadní mantinel.

Na góly velmi chudé utkání nabralo zcela jiné obrátky v závěrečné části. V čase 42:22 se po menších zmatcích dostal k puku na pravém kruhu Adam Raška a přesnou ranou poslal Třinec do dvoubrankového vedení. Oceláři rázem ožili a o dvě minuty později už slavili další gól. Peterek našel v mezikruží volného Dominika Molina, který se příliš nerozpakoval a prudkou ranou napálil kotouč přesně pod horní tyč.

O chvíli později vyfasovala pardubická střídačka menší trest za nesportovní chování. V početní výhodě dostal nabito na modrou čáru Grzegorz Radzienciak a dělovku tohoto obránce zastavovala až síť za zády Vlka. Z početní výhody byly v té době odehrány pouhé tři sekundy. Následně si oba týmy vyzkoušely hru v pěti proti třem.

Pardubice svou příležitost promrhaly, Oceláři nikoliv. Před odkrytou částí klece se ocitli Kaukič s Jonášem Peterkem a byť se bránící hráč velmi snažil, druhému jmenovanému ve skórování nezabránil. Následně si ale Oceláři nepohlídali klasickou přesilovou hru a z brejku smazal nulu na straně Loubala Matěj Štefka.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice