Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kolaps ve druhé třetině vzal naději na body

27.10.2017 · Martina Sikorová, Jan Tajzler
Na ledě Vsetína přitom začali starší dorostenci skvěle a ve čtrnácté minutě vedli už o dva góly. Bohužel to ale bylo z jejich strany vše. Vsetín rychle snížil, v prostřední části čtyřmi trefami otočil zápas na svou stranu a zaslouženě zvítězil.
15.kolo, pátek 27.10.2017
Vsetín
Třinec
6:2
Zimní stadion Na Lapači
Třetiny: 1:2, 4:0, 1:0  Branky a nahrávky: 6. Havránek (Indrst), 14. Matěj (Geidl) - 16. Krupa (Lukačka), 31. Vašenka (Vávra, Baďura), 35. Matiaško (Zetocha), 37. Kožený (Lašák, Vašenka), 38. Ondračka (Matiaško), 43. Jenáček (Půček, Matiaško). Rozhodčí: Škach - Poláček, Bařinka. Vyloučení: 5:7, navíc Michálek (TRI) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 87. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 0:2, 6:2.  
Chrástecký – Mikulenčák, Ondračka, Vávra, Lukačka, Kožený - Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček, Lašák
Kučera – Weber, S. Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Stebel, Čmiel, Plandor.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí Vsetín se snažil od prvních minut dostat soupeře z Třince pod tlak, ale Oceláři byli první, komu se podařilo skórovat. V čase 5:24 vyzval Indrst ke skórování Marka Havránka a tomu se z první vážné šance Třince podařilo otevřít skóre. Vsetín se snažil skóre srovnat a k tomu Valachům měla dopomoct početní výhoda, jenže ve vlastním oslabení se znovu prosadili Oceláři.

Do úniku se dostal Geidl, kterému dobruslil spoluhráč Pavel Matěj a po obdržené přihrávce střelou z první prostřelil přemísťujícího se Chrásteckého. Vsetín snížil až po vypršení početní výhody, v čase 15:01 se v závaru před Kučerou nejlépe orientoval Tomáš Krupa a svou první trefou v sezoně vrátil Vsetín do hry. Zelenožlutí mohli navíc záhy srovnat, ale Matiaško v samostatném úniku neuspěl.

Druhé dějství započal Vsetín velmi aktivně a přinutil Oceláře faulovat. Početní výhodu však Valaši v úvodu druhé třetiny nevyužili, následně se na Kučeru znovu řítil osamocený Matiaško, ale jeho čas měl teprve přijít. Kýženého vyrovnání dosáhl Vsetín v čase 30:55, když se úspěšným nájezdem prezentoval Jan Vašenka. Následně se Valaši museli bránit ve čtyrech, ale podobně jako Třinec v první třetině, tak i Vsetínští se dokázali prosadit ve vlastním oslabení, po přihrávce Zetochy se tentokrát Michalu Matiaškovi podařilo dostat kotouč za záda Kučery.

Uběhlo něco málo přes minutu a zelenožlutí odskakovali do dvoubrankového vedení, po kombinaci v útočném pásmu se přesnou střelou z levého křídla prezentoval Martin Kožený, jenž kotouč trefil krásně pod horní tyč třinecké branky. Definitivní pohroma pro Třinec byla dokonána v čase 37:56, když se prosadil Tomáš Ondračka. Vsetínští dokázali během tří minut nastřílet soupeři tři branky a to byl zásadní okamžik utkání.

V závěrečné třetině se Vsetínští snažili v poklidu hlídat vybudovaný náskok a to se jim až na pár okýnek v obraně dařilo. Když už se Oceláři dostali do příležitosti, vytáhl spolehlivé zákroky brankář Chrástecký. V pohodě hrající Valaši pak přidali ještě šestou branku, po střele Jenáčka od modré čáry Kučera vyrazil kotouč přímo na hůl Romana Půčka a nejproduktivnější hráč Vsetína si mohl připsat další kanadský bod. Vsetín tak zvládl utkání na výbornou a v tabulce se Třinci přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnes můžu pochválit pouze vstup do utkání. Vedli jsme 2:0 a místo toho, aby nás to nakoplo, jsme začali dělat psí kusy. Od půlky zápasu jsme domácím vůbec nestíhali, byli jsme přinuceni faulovat a nedokázali se vyrovnat s tlakem Vsetína. Soupeř přesilovky potrestal a dnes zaslouženě vyhrál. Můžu jen říct, že jsem rád alespoň za třetí třetinu, kdy jsme to odehráli alespoň bez většího debaklu. Za dnešek však můžu pochválit pouze brankáře.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice