Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rychlý obrat zajistil staršímu dorostu vítězství nad AZetem!

21.10.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Sobotním soupeřem Ocelářů byli hokejisté Havířova. Třinečtí mladíci opět nezachytili nástup a rychle inkasovali, v posledních minutách úvodní části se jim ovšem během 69 vteřin podařilo otočit zápas na svou stranu. Necelých deset minut před koncem svěřenci trenéra Muchy svůj náskok ještě navýšili, hosté ale dokázali snížit a definitivní pojistku na tříbodové vítězství dal až Pavel Matěj gólem do prázdné klece v čase 59:57.
14.kolo, sobota 21.10.2017
Třinec
Havířov
4:2
mini WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 0:0, 2:1  Branky a nahrávky: 18. Geidl (Matěj, Čmiel), 19. Stebel (Macháček), 51. Matěj (P. Adámek, Geidl), 60. Matěj (Geidl, Čmiel) – 5. Hilšer (Ciencala), 55. Bochnak (Pliska). Rozhodčí: Čahoj - Novák, Carbol. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 20:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
Kučera - Weber, S. Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Macháček, Stebel, Čmiel
Štipčák – Pliska, Uhlíř, Thiel, Máca, Pavelek, Grygar – Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, Ciencala, Žídek, Tomeček, K. Dufek, Pindel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji vstoupili do utkání havířovští dorostenci a už po půlminutě hry mohli udeřit poprvé. Bochnak ovšem z prostoru před brankou tečoval puk jen do připraveného Kučery. Na straně Třince jako první zahrozil Havránek, hostující gólman si ale s prudkou ranou z pravé strany poradil bez větších obtíží.

A radovat se nemohl ani Geidl. Útočník s dvacítkou na dresu se dostal k dorážce, puk však v dobré šanci nasměroval mimo tři tyče. Nedáš? Dostaneš. Na opačné straně hřiště našel Ciencala v mezikruží stojícího Adama Hilšera a havířovský útočník nezaváhal.

Na inkasovaný gól se rychle snažil reagovat Geidl. Domácí hráč se ve velké rychlosti protáhl až před Štipčáka, poslat puk za jeho záda se mu ale nepovedlo. V ještě větší šanci se vzápětí ocitl Bochnak. Havířovský útočník ujížděl proti Kučerovi, gólman Ocelářů ovšem další gól ve své síti nepovolil.

O chvíli později mohl jít do brejku také Janeček, místo toho se ale proletěl vzduchem po čistém bodyčku Adámka. Následně mohl vyrovnat Havránek, který se z úniku neprosadil a Indrst pak na přihrávku prvně jmenovaného před odkrytou částí klece nedosáhl.

Poté už ale Oceláři slavili. Střelu Matěje vyrazil havířovský gólman jen před sebe a při zákroku skončil na ledě. Před Nikem Geidlem tak rázem zívala odkrytá většina branky a domácí hráč si velkou šanci utéct nenechal. A to nebylo ze strany Ocelářů vše.

Časomíra totiž stačila odkrojit pouhých šestadevadesát sekund a třinečtí mladíci už zvedali ruce nad hlavy podruhé. Po menším závaru dopravil kotouč do sítě Filip Stebel a Oceláři šli do vedení. Stav 2:1 ovšem nemusel na světelné tabuli svítit dlouho. Unikajícího Janečka zastavil Michálek pouze za cenu faulu, nabídnutou početní výhodou ale Havířov pohrdl.

Také do druhé části nastoupili lépe hosté a Kučera velmi brzy čelil opravdu důraznému závaru, puk ale za svá záda nepustil. Další velkou příležitost si hráči v modrých dresech vypracovali vzápětí. Při vyloučení Matěje vypálil jeden z hráčů od modré čáry, domácí brankář puk propustil za svá záda a ten proklouzal jen pár centimetrů vedle pravé tyče.

Na začátku třetí části mohl srovnat Hilšer, který ale před odkrytou částí klece promáchl. A na druhé straně neuspěl ani Krč, který svou střelou napálil pouze brankovou konstrukci. V jednapadesáté minutě už se skóre na světelné tabuli přece jen měnilo a ze třetího gólu se radoval Třinec.

Po propadnutí hostující obrany pokračovali třinečtí hráči v akci dva na nikoho, Pavel Matěj vzal zakončení na sebe a povedenou střelou napálil puk za záda Štipčáka. Havířov se snížení dočkal při hře čtyři na čtyři, když se prudkou ranou z levé strany prosadil Ernest Bochnak a rázem to bylo jen o jediný gól.

V samém závěru utkání sáhli hostující trenéři ke hře bez brankáře, k vyrovnání ale nedošlo. Naopak. Geidl dojel vyhozený kotouč u zadního mantinelu, poslal jej před branku na Pavla Matěje a útočník se šestnáctkou na dresu stanovil konečné skóre na 4:2.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice