Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost udolal AZet v prodloužení a má první body!

16.09.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Třinečtí mladíci proti Havířovu nastoupili parádně a hned v první minutě se ujali vedení. Soupeř ale srovnal a o vítězi rozhodl až nastavený čas. V něm se nejprve blýskl brankář Radek Ochman a vzápětí vstřelil vítězný gól Pavel Matěj.
4.kolo, sobota 16.9.2017
Třinec
Havířov
2:1p
mini WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 0:0, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 1. Geidl (Krč), 65. Matěj – 43. Ševěček (Juhász). Rozhodčí: Cabák - Lederer, Klimek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 76. Střely na branku: 42:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.  
Ochman – S. Radzienciak, Bulava, Šulák, Konderla, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Čmiel, Plandor
Štipčák – Pliska, Hrček, Thiel, Máca, Ševěček, Pavelek, Grygar – Bochnak, Hilšer, Juhász, Janeček, Revaj, J. Cienciala, Žídek, Del Favero, Tomeček, K. Dufek, Pindel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu si snad ani třinečtí mladíci přát nemohli. Po skrumáži v mezikruží Krč přistrčil puk na hůl Nica Geidla, jenž tváří v tvář Štipčákovi nezaváhal. Čas? 00:50. Krátce na to mohl náskok Ocelářů navýšit Mikler. Útočník s třiadvacítkou na dresu se ve velké rychlosti protáhl až k havířovské kleci, tam ale nezakončil přesně.

Za hosty se snažil kontrovat Bochnak. Hráč AZetu se před brankou dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům, Ochman se ale překonat nenechal. A radovat se Havířov nemohl ani po přečíslení dva na jednoho, jelikož přihrávku Mácy zastavil obranný zákrok Bulavy. Následně si svěřenci trenéra Urbánka zahráli v početní výhodě, byli to ovšem právě oni, kdo málem inkasoval.

Po vyloučení Konderly ale došlo nejprve k jedné kuriózní situaci, kdy se kotouč ocitl pod mřížkou Plisky a hra musela být přerušena. A poté už přišla na řadu velká šance Třince. Po vypíchnutí puku na modré čáře uháněl do brejku Matěj, který si ale na Štipčáka nepřišel a do kabin tak Oceláři odcházeli pouze s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé polovině prostřední části spálil obrovskou šanci Havránek. Kapitán domácího týmu mohl střílet do odkryté části klece, místo toho ovšem trefil jen plexisklo. A neuspěl ani Havířov. Útočníci v modrých dresech si v brankovišti počínali velmi důrazně, kotouč ale za Ochmana neprocpali.

Zcela největší šance této periody byla k vidění necelou minutu před sirénou. Třinečtí mladíci ujeli do přečíslení dva na nikoho, vyměnili si puk a vzápětí nechali vyniknout gólmana Havířova. Také po čtyřiceti minutách tedy Oceláři vedli jen nejtěsnějším možným rozdílem.

O svůj náskok svěřenci trenéra Muchy přišli v čase 42:07. V početní výhodě vypálil od modré čáry obránce Vojtěch Ševěček a nasměroval svůj pokus přesně pod horní víko domácí branky. A o pár minut později mohl jít AZet do vedení. K dorážce do odkryté části klece se dostal Pliska, místo do sítě ale poslal havířovský útočník kotouč jen napříč brankovištěm.

Po závěrečné třetině tedy platil vyrovnaný stav a na řadu přišlo prodloužení. V něm si více šancí vytvořili hosté, proměnit je ale nedokázali. Brejk Juhásze zneškodnil třinecký gólman a Ševěček z dobré pozice trefil jen zadní mantinel. Naopak Ocelářům stačila k vítězství jedna povedená akce. Do útočného pásma si nabruslil Pavel Matěj a střelou z levé strany ukončil zápas.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice