Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Série je u konce! Z Liberce se vrací čtvrtfinalisté!

01.03.2017 · Martina Sikorová
Také ve druhém utkání na ledě Tygrů inkasovali starší dorostenci jako první, vzápětí ale srovnal Jonáš Peterek a v prostřední části poslal Oceláře do vedení Filip Rufer. Rozhodující moment celé série přišel v čase 40:33, kdy se podruhé v zápase prosadil Jonáš Peterek a byť pak Liberec snížil, vyrovnání svěřenci trenéra Kopřivy nepřipustili a radují se z postupu do čtvrtfinále. Skvělá práce kluci!
OF4, středa 1.3.2017
Liberec
Třinec
2:3
Svijanská Aréna
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Turský (TS), 59. Kunst (Jeník, Hrabík) – 10. Peterek (Havránek), 35. Rufer (Peterek, Najsar), 41. Peterek (Najsar, Havránek). Rozhodčí: Luczków - Toman, Hynčica. Vyloučení: 2:2, navíc za faul Rufera (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 195. Střely na branku: 30:12. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.  
Novák – Bednář, Aubrecht, Krejsa, Turský (C), Charvát, Had, Kunst, Ira – Šír, Šíp, Maťátko, Litera, Jeník, Hájek, Burda, Hrabík, Piroutek, Chrtek, Šafářovský, Bouřil
Štěpánek – Radzienciak, Krzak, Rufer, Marguš, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tomanek, Klocek, Peterek, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Čtvrté utkání osmifinálové série začaly oba celky aktivně. I proto padl úvodní gól utkání už ve čtvrté minutě. Liberecký kapitán Vítek Turský ujížděl na Štěpánka, ale k zakončení se nedostal, protože byl faulován. Následné trestné střílení ale proměnil s přehledem a bekhendovou kličkou otevřel skóre. Třinec mohl vzápětí odpovědět, ale Klocek nedokázal nedorozumění v liberecké obraně využít.

Hra pokračovala ve vysokém tempu a o šance nebyla nouze. V jedné z nich se objevil Hájek, který mohl dorážet Burdovu střelu do poloprázdné branky, ovšem z velikého úhlu se mu puk do branky dostat nepodařilo. A tak přišel gól na druhé straně. Havránek našel v ideální pozici Jonáše Peterka, kterému stačilo nasměrovat puk do sítě. Po prvních dvaceti minutách tak byl stav nerozhodný.

Do druhé třetiny vstoupili v lepší pohodě hosté. Po několika minutách se ve veliké šanci objevil Plandor, kterého přihrávkou zpoza branky našel Peterek. Třinecký útočník ale ve vyložené šanci minul libereckou branku. Ve třicáté páté minutě už se ale hosté prosadili. Aktivní Peterek poslal do šance Filipa Rufera, který Nováka překonal kličkou do forhendu. V závěru druhé třetiny se domácí vrhli do útoku a dostali se i do slibných šancí. Kunstův slalom mezi třineckými obránci ani Bouřilova střela se ovšem do sítě nedostala. Do kabin tak šli spokojenější hosté.

A důvod k radosti měli i po návratu zpět na led. Po pouhých třiadvaceti vteřinách třetí periody totiž přidali třetí branku. Spolupráce Najsara s Jonášem Peterkem zafungovala už poněkolikáté v utkání a druhý jmenovaný překonal Nováka střelou pod víko.

Bílí Tygři se ale nevzdali a pustili se do útoku. Jeníkova teč po nahození Bednáře minula hostující branku jen těsně. Další možnost na snížení měl Maťátko, ten ale na poslední chvíli těsně nedosáhl na Bouřilovu přihrávku před prázdnou branku. Útočnou snahou ale vznikaly i mezery v liberecké obraně. Jedné z nich využil Peterek a dostal se před Nováka. Liberecký maskovaný muž ale svůj tým podržel.

Dvě minuty před koncem už ale ke zdramatizování vývoje došlo. Liberečtí vsadili na hru bez brankáře a ta se vyplatila. Vratislav Kunst na modré čáře napřáhl a jeho tvrdá rána skončila až v síti. Následoval drtivý tlak domácích, kteří ostřelovali třineckou branku. Daleko od vyrovnání nebyl opět střílející Kunst, Štěpánek ale jeho pokus vyrazil a zajistil tak hostům vítězství a postup do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Bílí Tygři Liberec): Dneska to byl těžký zápas. Obě mužstva makala na sto procent a bylo vidět, že si kluci uvědomují důležitost tohoto utkání. O výhře Třince rozhodla jejich pohotovost a efektivita. Také velmi dobře bránili. My jsme se snažili hodně střílet, bohužel nám ale chyběla přesnost a právě ta efektivita.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Na dnešní důležitý zápas jsme se snažili důkladně připravit, protože včerejší výkon nebyl ideální. Za dnešek musím klukům poděkovat, dařilo se jim dodržovat taktiku. Nějaké chyby tam samozřejmě byly, ale hráli jsme celou dobu koncentrovaně a přineslo to ovoce. V závěru jsme měli i trochu štěstí, ale to k tomu patří.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice