Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost nezvládl nájezdy a bere pouze bod

14.02.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Proti Hradci se Oceláři rychle ujali vedení zásluhou Filipa Rufera, soupeř ale ve vlastním oslabení srovnal a byť si pak oba týmy vytvořily hned několik slibných šancí, rozhodnutí přišlo až v nájezdech. V dovednostní loterii si lépe počínali hráči Mountfieldu a svěřenci trenéra Kopřivy se museli spokojit s bodem.
A16, úterý 14.2.2017
Třinec
Mountfield HK
1:2sn
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:0, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 2. Rufer - 13. Pažourek (Jirásek), rozh. nájezd Mašín. Rozhodčí: Kašík - Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 73. Střely na branku: 18:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek – Čmiel, Tobiáš Marguš, Przybyla, Peterek, Indrst, Plandor, Kalus, Papaj, Najsar, Molin
Dvořák – Muška, Martinec, Gaspar, Voňka, Pohl, Kukla – Šedivý, Mašín, Pažourek, Matouš, Havelec, Jirásek, Štohanzl, Hašek, Maršík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinečtí mladíci vstoupili do úterního zápasu skvěle. Už v čase 01:18 prošla do sítě střela Filipa Rufera od modré čáry a Oceláři se ujali vedení. Hosté mohli velmi rychle odpovědět poté, co se za obranou ocitl Kryštof Pažourek. Proti zakončení hradeckého útočníka ale předvedl Radek Ochman výborný zákrok betonem a zabránil vyrovnání.

Vzápětí tedy mohli svěřenci trenéra Břetislava Kopřivy své vedení upevnit. Dvojnásobnou početní výhodu se ovšem Třinci využít nepodařilo a o pár minut později bylo srovnáno. Ve vlastním oslabení se do brejku vydal Kryštof Pažourek a nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout.

Začátek druhé části patřil zcela jednoznačně Mountfieldu, přetavit svou herní převahu v branku se mu ale nepodařilo. Asi největší možnost ke vstřelení branky měl po hrubce třineckého útočníka Patrik Mašín. Hráč se sedmičkou na dresu zachytil přihrávku Dana Przybyly a spěchal sám na branku, ve vyložené příležitosti ale branku soupeře přestřelil.

Krátce po začátku třetí třetiny chyboval Daniel Dvořák. Hostující gólman po vyjetí za branku nabídl kotouč Dominiku Molinovi, ten ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil a nadále se pokračovalo za stavu 1:1. V závěru základní hrací doby se vyznamenal Radek Ochman, jenž vyškrábl střelu Filipa Jiráska z mezikruží mimo branku a poslal duel do prodloužení.

V něm si Oceláři zahráli přesilovku a brzy mohli rozhodnout o svém vítězství. Za obranou hostů se ocitl Jonáš Peterek, který ale ve skvělé pozici přestřelil a na druhé straně se nemohl radovat David Voňka, jehož brejkové zakončení vykopl betonem třinecký gólman.

Po pětašedesáti odehraných minutách tedy došlo na samostatné nájezdy. Jako první se rozjel Jan Kalus, který ale napálil pouze ochrannou síť a Martinu Štohanzlovi vzápětí utekl puk z hole. Druhou sérii odstartoval Dan Przybyla, jenž mířil mezi betony Dvořáka, až do sítě ale kotouč neprošel a Filip Jirásek neuspěl se svým bekhendovým zakončením. Jonáš Peterek poté napálil pouze Dvořáka, zatímco Patrik Mašín svou střelou překonal Ochmana a zajistil bonusový bod Hradci.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice