Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost otočil bitvu se Spartou!

21.01.2017 · Martina Sikorová
Svěřenci trenéra Kopřivy museli v Praze dotahovat dvoubrankovou ztrátu, to se jim ale v průběhu zápasu podařilo. V čase 45:48 šli mladí Oceláři do vedení, na což ale domácí odpověděli vyrovnáním. Vzápětí se ovšem dvakrát prosadil Marek Havránek, čímž dokončil hattrick a Sparťané už pouze reagovali snížením na konečných 5:4.
A10, sobota 21.1.2017
Sparta Praha
Třinec
4:5
Tipsport arena
Třetiny: 1:0, 1:1, 2:4  Branky a nahrávky: 15. Arnošt (Vízner), 23. Arnošt (Kropáček, Tůma), 54. Pšenička (Šišolák, Havlín), 60. Dani - 24. Havránek (TS), 43. Peterek (Timotej Marguš, Homola), 46. Čmiel (Indrst), 55. Havránek (Peterek), 58. Havránek (Peterek). Rozhodčí: Horák - Zíka, Zháňal. Vyloučení: 8:7, navíc za faul Hanuše (SPA) nařízeno TS (proměněné) a za faul Tůmy (SPA) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5.  
Mičán - Vízner, Tůma, Havlín, Hadamczik, Hanuš - Vitouch, Šišolák, Barinka, Nacházel, Gnusin, Dani, Flídr, Safin, Arnošt, Kropáček, Čech, Pšenička
Štěpánek - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Čmiel, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina vyšla lépe Sparťanům. Hned v první minutě zkoušel pozornost Štěpánka útočník Vitouch, mířil ale vedle branky. Mičán se musel mít na pozoru při pokusu Homoly, ani domácí gólman ale nakonec zasahovat nemusel. První vážnější šanci měl v polovině třetiny Safin, který se dostal před gólmana v první dvacetiminutovce hned několikrát, ani jednou se však z gólu neradoval. Také Třinečtí si vytvořili jednu výraznější šanci, Peterka ale zastavila připravená lapačka Mičána.

Na gól se nakonec čekalo až do patnácté minuty, kdy Sparťané hráli po vyloučení Najsara přesilovku. Tu po chvíli zužitkoval Dominik Arnošt, který se nejlépe zorientoval před třineckou brankou a protlačil puk za Štěpánkova záda. Oceláři mohli srovnat také v početní převaze, když minutu před koncem rozhodčí vyloučili Arnošta. Molinovu dobrou šanci ale zastavil rychlým přesunem Mičán. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí hráče.

Minutovou přesilovku měli k dispozici Oceláři na začátku druhého dějství a po půl minutě se radovali z gólu, rozhodčí ale okamžitě rozpažil, protože kotouč neprošel za brankovou čáru. Naopak to byli Sparťané, kdo se ve třiadvacáté minutě radoval. Dominik Arnošt přidal druhý gól v zápase a zvýšil sparťanské vedení. To ale netrvalo příliš dlouho, protože rozhodčí nařídili po faulu Hanuše trestné střílení, které bez problému proměnil Marek Havránek.

Oceláři měli v dalším průběhu dvě přesilovky rychle za sebou, Sparťané ale oslabení zvládli bez problémů a těsný náskok udrželi. Domácí hráči poté soupeře zatlačili k Štěpánkovi a navýšit vedení mohli Dani s Kropáčkem, kteří však nezužitkovali situaci dva na jednoho. Po dvou třetinách si tak Sparťané stále drželi jednobrankový náskok.

Třinec vlétl do třetí části jako voda. V první minutě byl dvakrát blízko vyrovnání Havránek, v koncovce ale selhal. Z tlaku ale vytěžili hostující hokejisté přesilovku po faulu Nacházela. A když o chvíli později fauloval i Vitouch, dostali hosté více než 90 sekund početní převahy pět na tři. A nabídnutou šancí nepohrdli, když vyrovnání zařídil Jonáš Peterek. To navíc nebylo všechno, protože se po třech minutách radovali Oceláři znovu, tentokrát po gólu Matouše Čmiela.

Dvoubrankový rozdíl pro hostující tým mohl navíc zařídit Raška z nařízeného trestného střílení. Mičána sice překonal, ale až napodruhé, což pravidla nepovolují. Naopak sedm minut před koncem udeřili Sparťané a díky brance Ondřeje Pšeničky bylo opět vyrovnáno. Ne však na dlouho. Neuběhly totiž ani dvě minuty a Oceláři znovu vedli, když se podruhé v utkání prosadil Marek Havránek.

Dvě minuty před koncem navíc Marek Havránek zkompletoval hattrick a zařídil Třinci vedení 5:3. Sparta sice bojovala a snažila se o vyrovnání, nic víc než snížení třicet sekund před koncem díky přesilovkové trefě Miroslava Daniho ale nedokázala a prohrála třetí z posledních pěti zápasů. Oceláři naopak potvrdili dobrou formu a vyhráli i pátý zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): Myslím, že jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme si ten zápas prohráli vlastními chybami a vyloučeními. Oni byli lepší v zakončení, díky tomu dali pět gólů. Ale my jsme si to prohráli sami.

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec): Poslední dobou se nám hodně dařilo, vyhrávali jsme venku. Já z toho měl dneska trochu strach, Sparta hrála podle mě dobře. My jsme se postupně zlepšovali. Zápas jsme mohli ve druhé třetině ztratit, ke konci druhého dějství se to začalo zvedat a ve třetí kluci zabrali. Vyrovnaný zápas, mohli vyhrát i Sparťané, ale my si vážíme toho, že kluci chtěli něco udělat s výsledkem, i když se prohrávalo."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice