Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vydřel vítězství nad Energií!

07.01.2017 · Martina Sikorová
Proti Karlovým Varům sice třinečtí mladíci inkasovali jako první, ještě před koncem úvodní části se jim ale povedlo srovnat. V prostřední části Oceláři svému soupeři odskočili do dvoubrankového vedení a byť si pak zápas v samotném závěru zkomplikovali, o tři body už se připravit nenechali.
A6, sobota 7.1.2017
Třinec
Karlovy Vary
4:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:0, 1:2  Branky a nahrávky: 18. Peterek (Przybyla, Ochman), 26. Peterek (Najsar, Havránek), 39. Homola (Timotej Marguš), 55. Michálek (Przybyla) – 7. Tlačil (Halberštát), 46. Habr (Cankov), 59. Holub. Rozhodčí: Koziol – Bojda, Mikler. Vyloučení: 7:6, navíc Křemen (KVA) trest na 5 minut a do konce utkání za faul kolenem. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 82. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.  
Ochman – S. Radzienciak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj (C), Najsar, Molin
Beran – Cankov, Zavřel, Štaif, Přibyl (C), Ptáček, Kala, Klejna – Holub, Hudečka, Habr, Maydl, Černý, Křemen, Šťastný, Šik, Tlačil, Halberštát

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Sobotní utkání začalo v rychlém tempu. O něco aktivněji vstoupili do hry Oceláři, dělovka Radzienciaka od modré si ale cestu do sítě nenašla a následně se z prostoru brankoviště neprosadil ani důrazný Raška. Naopak Karlovým Varům stačilo k otevření gólového účtu jen málo. Po přihrávce Halberštáta se do kotouče opřel Jan Tlačil a střelu karlovarského útočníka zastavovala až síť za zády Ochmana.

Vzápětí si Oceláři vybrali porci štěstí. Sám u levé tyče branky Třince stál Hudeček, tečovat puk do sítě se ale hostujícímu hráči s osmičkou na dresu nepovedlo. Třinečtí mladíci se snažili kontrovat z rychlého přečíslení dva na jednoho, z něj ale ránu Przybyly srazil do ochranné sítě Beran. V osmnácté minutě už srovnáno bylo. V početní výhodě se k odražené střele Przybyly dostal Jonáš Peterek a napálil puk do částečně odkryté klece. Asistencí na tomto gólu si připsal také gólman Třince, Radek Ochman.

Do prostřední části vstoupila Energie v početní výhodě a málem během ní inkasovala. Naštěstí pro hráče v zelenožlutých dresech byla ale přihrávka na Przybylu příliš prudká a domácí osmadvacítka se do brejku nedostala. Krátce po vypršení trestu Rufera už Západočeši zvedali ruce nad hlavu, na brankové čáře ale zastoupil Ochmana jeden ze spoluhráčů a zastavil puk mířící do sítě.

Nedáš? Dostaneš. Po nahození Najsara neměl Beran puk vůbec pod kontrolou a po dorážce Jonáše Peterka jej musel lovit ze své branky. V pětatřicáté minutě navíc utkání skončilo pro Křemena. Karlovarský útočník u zadního mantinelu nebezpečně fauloval Marguše a od rozhodčího okamžitě vyfasoval trest na pět minut a také osobní trest za faul kolenem.

O chvíli později byla Energie v ještě horší situaci. Po vyhození kotouče mimo hrací plochu musel na trestnou lavici také Klejna a před Oceláři byla rázem dvouminutová přesilová hra v pěti proti třem. A třinečtí mladíci nezaváhali. Po přihrávce Marguše se do střely opřel David Homola a po ráně obránce s padesátkou na dresu prošel kotouč nad betonem Berana do sítě.

V pětačtyřicáté minutě se hosté dočkali kontaktního gólu a to při vlastním oslabení, kdy podklouznutí Marguše využil Jakub Habr, jenž z brejku překonal Ochmana. O chvíli později si hru ve třech proti pěti zkusili také Energetici, třinecká obrana v čele s Ochmanem ale odolala. V čase 54:16 pak padl vítězný gól, když se střelou z mezikruží prosadil obránce Jakub Michálek.

V samém závěru ještě Třinci zkomplikoval průběh zápasu Najsar, jenž byl vyloučen na dvě minuty za faul kolenem. Hosté odvolali gólmana a po ráně Davida Holuba to bylo znovu jen o gól. Víc už ale Oceláři svému soupeři nepovolili a mohli se radovat z cenného bodového zisku.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice