Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci přehráli Spartu

10.12.2016 · Martina Sikorová
Starší dorostenci rozhodli zápas se Spartou v polovině druhé třetiny, kdy do sítě týmu z hlavního města nastříleli tři góly a odskočili ze stavu 2:1 na 5:1. Pražanům už se výsledek podařilo v poslední části pouze korigovat na konečných 5:3.
A2, sobota 10.12.2016
Třinec
Sparta Praha
5:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 3:0, 0:2  Branky a nahrávky: 2. Peterek, 8. Molin (Papaj), 26. Homola (Havránek, Najsar), 31. Najsar (Peterek), 33. Indrst (Čmiel, Tománek) - 9. Šišolák (Vízner), 45. Nacházel (Flídr, Pika), 56. Čech (Vízner, Nacházel). Rozhodčí: Klapetek - Carbol, Tomis. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 89. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Timotej Marguš, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tománek, Klocek, Peterek, Raška, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
Škorpík – Haš, Vízner, Tůma, Hadamczik, Hanuš – Švarc, Šišolák, Čížek, Nacházel, Gnusin, Dani, Flídr, Pika, Prymula, Čech, Vorobjev, Pavel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Souboj týmů ze spodního patra tabulky odstartoval bleskový gól. Po dvaasedmdesáti odehraných sekundách se před sparťanskou brankou ocitl zcela volný Jonáš Peterek, jenž zakončil přesně a nedal Škorpíkovi šanci zasáhnout. O chvíli později svítilo na světelné tabuli skóre 2:0.

Po střele Papaje se před hostující klecí dostal k dorážce Dominik Molin a z ní usměrnil puk do sítě. Sparta ale měla tentokrát přichystanou rychlou odpověď. Po přihrávce Víznera pálil z mezikruží Ondrej Šišolák, který vyzrál na Ochmana a snížil na rozdíl jediné trefy.

Následně si Oceláři zahráli zhruba třicet sekund v dvojnásobné početní výhodě, z ní ale branku svého soupeře příliš neohrozili a do kabin si tak odnášeli pouze jednogólový náskok.

Krátce po příchodu ze šaten putoval na trestnou lavici Peterek, oslabení se ale nakonec stalo pro Třinec velkou výhodou. Domácím mladíkům se při hře čtyři na pět podařilo dostat kotouč do útočného pásma a po přihrávce Havránka jej za záda Škorpíka usměrnil David Homola.

Sparta se mohla znovu velmi rychle dotáhnout, Šišolák ale z těsné blízkosti branky neuspěl a vzápětí přišel trest. Po přihrávce Peterka byl zcela sám před Škorpíkem René Najsar, který ve vyložené příležitosti nezaváhal.

A aby toho nebylo pro hosty málo, zhruba o dvě minuty později padal další gól. Po ose Tománek - Čmiel doputoval kotouč až k Filipu Indrstovi, jenž jako pátý hráč Ocelářů našel recept na gólmana soupeře a opět rozveselil třineckou střídačku.

Do poslední třetiny vstoupila Sparta velmi aktivně a v pětačtyřicáté minutě byla za svou snahu odměněna, když se po závaru v brankovišti prosadil dorážející Tomáš Nacházel. Peterek mohl následně velmi rychle vrátit Ocelářům tříbrankové vedení, ze svého brejku ale napálil pouze masku Škorpíka.

O chvíli později se za hlavu chytal Pavel. Sparťanský útočník s pětadvacítkou na dresu střílel po odkryté části klece, ve skvělé příležitosti však pouze orazítkoval levou tyč. V pětapadesáté minutě se ale hosté radovali. V oslabení se po hrubce Ocelářů dostal do brejku Štěpán Čech, který nedal Ochmanovi šanci a rázem to bylo jen o dvě trefy.

Krátce před koncem zápasu sáhli trenéři pražského týmu ke hře bez brankáře a jejich výhodu poté umocnil faulující Papaj, hráči v bílých dresech se ale ubránili a mohli oslavit první tříbodové vítězství v nadstavbové části.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice