Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladší dorost v derby ztratil dvoubrankový náskok a v nájezdech padl

29.01.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - V průběhu regionálního souboje vedli svěřenci trenéra Raszky již 3:1, hostům se ale povedlo srovnat a pokračovalo se v nastaveném čase. V něm si Oceláři zahráli ve čtyřech proti třem, proměnit nabídnutou výhodu se jim ale bohužel nepodařilo a v dovednostní loterii se z výhry radoval soupeř.
B12, neděle 29.1.2017
Třinec
Vítkovice
3:4sn
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 2:2, 0:1 - 0:0  Branky a nahrávky: Kašpárek (Raška, Bulava), 32. Kašpárek (Tobiáš Marguš, Bulava), 34. Králík (Tobiáš Marguš) - 28. V. Plánka (Vjačka, F. Plánka), 36. Brada (Smička), 50. Kubík (Brada), rozh. nájezd Krejsa. Rozhodčí: Šutara - Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:3, navíc za faul Tobiáše Marguše (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79 Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:4.  
Kučera – Bulava, Mituchovič, Srníček, Wantulok, Chovaniak – Králík, Kašpárek, Wardas, Jurzyca, Tobiáš Marguš, Stročka, Mikler, Rybnikár, Macháček, A. Raška
Dolíška – Koči, Smolka, Zapletal, L. Raška, F. Plánka, Smička – Tvrdý, Brada, V. Plánka, Pastor, Kubík, Ivan, Krejsa, Vjačka, Beránek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Nedělní utkání odstartovalo v pomalém tempu a na první vážnější šanci se čekalo až do osmé minuty. Sám před třineckou brankou se ocitl Martin Kubík, tváří v tvář Kučerovi ale vítkovický útočník neuspěl. A také další možnost patřila Vítkovicím. Po střele Petra Smičky se kotouč odrazil před branku, tam ale včas zasáhl jeden z domácích beků a srazil puk mimo.

Následně zahrozil i Třinec. Až před vítkovickou klec se protáhl Šimon Mikler, z těsné blízkosti ale útočník s třiadvacítkou na dresu orazítkoval jen brankovou konstrukci. Úvodní trefy se diváci ve WERK ARENĚ dočkali až v čase 19:45. Adam Raška z rohu hřiště našel před brankou stojícího Alexandra Kašpárka, jenž usměrnil puk za záda Dolíška a Oceláři šli do vedení.

Do prostřední části vlétli třinečtí dorostenci aktivně a ve třiadvacáté minutě mohl jejich náskok zvýšit Kristián Stročka. Útočník Ocelářů stál sám před hostujícím gólmanem, z dobré pozice ale napálil pouze Dolíška a vzápětí už bylo srovnáno. Po nahození Marka Brady se k dorážce dostal Vojtěch Plánka a bez potíží poslal puk za záda Kučery.

Třinečtí mladíci se ale vyrovnávacím gólem nenechali zaskočit a velmi brzy si vzali své vedení zpět, když v početní výhodě tečoval ránu Tobiáše Marguše mimo dosah Dolíšky Alexandr Kašpárek. Zhruba o dvě minuty později bylo na třinecké střídačce ještě veseleji. Puk do vítkovické sítě poslal Lukáš Králík a zařídil svému týmu dvougólový náskok. Krátce nato ale bylo sníženo, když do sítě Kučery prošla rána Marka Brady od modré.

Ve čtyřiatřicáté minutě už mohlo být vyrovnáno, trestné střílení Adama Beránka ale Kučera vychytal. Vítkovice se ale nakonec přece jen dočkaly. Ranou k bližší tyči se prosadil Martin Kubík a poslal duel do prodloužení. Oceláři si v nastaveném čase zahráli ve čtyřech proti třem, proměnit nabídnutou výhodu se jim ale nepovedlo. O vítězi tak rozhodovalo až prodloužení, ve kterém Vítkovicím vystřelil bonusový bod Josef Krejsa.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice