Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na ledě AZetu vybojoval mladší dorost dva body, v nájezdech rozhodl Tobiáš Marguš!

10.11.2016 · Jozef Valenčík, Martina Sikorová
V Havířově šli Oceláři velmi brzy do vedení po trefě Lukáše Králíka, domácí ale následně otočili průběh utkání na svou stranu. Odpověď třineckého týmu přišla v sedmačtyřicáté minutě, kdy se během třiceti sekund prosadili Pavel Matěj s Lukášem Králíkem. Zápas ale nakonec musela rozhodnout dovednostní loterie, ve které zařídil dvoubodovou výhru kapitán Tobiáš Marguš.
15.kolo, čtvrtek 10.11.2016
Havířov
Třinec
3:4sn
K&K PNEU Aréna
Třetiny: 1:1, 1:0, 1:2 - 0:0  Branky a nahrávky: 13. Hrček (Tomeček), 31. Pavelek (Wawrzckiewicz), 54. Pindel (Grygar) - 5. Králík, 47. Matěj, 47. Králík (Rybnikár), rozh. nájezd Tobiáš Marguš. Rozhodčí: Krenželok - Řezáč, Stonavský. Vyloučení: 3:3, navíc Macháček (TRI) 5 minut a do konce za faul kolenem. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.  
Štipčák - Dabrowski, Koubek, Frančiak, Thiel, Grygar, Hrček, Macurák, Pavelek - Bláha, Čienčala, Tomeček, Wawrzckiewicz, Backa, Dufek, Pindel, Szturc, Byčkov, Čempel, Revaj
Kučera - Bulava, Konderla, Wantulok, F. Cienciala, Weber, Chovaniak - Králík, Kašpárek, Szmek, Wardas, Jurzyca, Matěj, Stročka, Tobiáš Marguš, Ramík, Rybnikár, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Havířov do dnešního zápasu vstoupil odhodlaně a od prvních minut držel s vedoucím celkem východní skupiny krok. Hráčům Třince se však podařilo hned v páté minutě otevřít skóre, když nenápadnou střelou překvapil Štipčáka Lukáš Králík. Okamžitě poté mohl odpovědět Tomeček, ale svůj sprinterský únik zakončil nepřesně a tak si AZ na vyrovnání musel ještě počkat.

Domácím se podařilo gólově prosadit ve třinácté minutě, kdy Jiří Hrček vystřelil od modré čáry a puk skončil také zásluhou skvěle clonících spoluhráčů v síti. Do konce první třetiny se pokračovalo v pohledném hokeji a to z obou stran, další branka však již nepadla.

V úvodu druhé periody musel Kučera řešit rychlou akci domácích, ale jeho přesun na brankové čáře byl dostatečný. Klíčovým momentem druhé třetiny byla situace z pětadvacáté minuty, kdy byl třinecký Macháček vyloučen na pět minut a do konce utkání za faul kolenem.

AZ tuto přesilovou hru sice nevyužil, ale minutu po návratu Szmeka, který odpykal trest za svého spoluhráče, se gólově prosadil Vojtěch Pavelek, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Brankář Kučera ani tentokrát neměl ideální výhled. Do konce druhé třetiny už další branka nepadla a před závěrečnou dvacetiminutovkou tak měl AZ dobrou výchozí pozici.

Ve třetí třetině však stačilo Třinci na otočení skóre třicet vteřin. Nejprve Pavel Matěj využil přesilovou hru, kdy na trestné lavici pobýval Backa a následně z dalšího střídání přidal třetí gól Ocelářů Lukáš Králík a rázem to s domácím nevypadalo vůbec dobře.

Svěřenci trenéra Potěšila se však nevzdali. Za bojovnost si vysloužili faul Králíka, následně hned po buly odpálil třinecký Matěj puk mimo hrací plochu a před Havířovem byla přesilová hra pět na tři trvající téměř dvě minuty. Havířov na nic nečekal, sáhl po oddechovém čase a to se nakonec vyplatilo, když v čase 53:21 srovnal Vojtěch Pindel.

Do konce třetí části už další branka nepadla, hokej se však hrál pohledný a oba týmy mohly rozhodnout. Nestalo se tak a rozhodnutí nepřineslo ani následné pětiminutové prodloužení ve třech na obou stranách.

Na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy. V těch se jako první prosadil havířovský Dufek a už to vypadalo, že si AZ připíše druhý bod. Jenže v poslední sérii srovnal za hosty Tobiáš Marguš a stejný hráč následně také rozhodl, že dva body získá Třinec.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (HC Oceláři Třinec): Z naší strany to byl dnes špatný začátek, což se stalo už asi čtvrtý zápas v řadě. Tlačíme na kluky, ať se dobře rozcvičí, ale opět to bylo v úvodu takové laxní. Velmi nám pomohl první gól a najednou nás to nakoplo a do konce třetiny jsme Havířov přehrávali. Druhá třetina byla poznamenaná vyloučením našeho hráče, sice jsme to ubránili, ale s hrou v oslabení nejsme spokojeni. Kluky musím pochválit za obrat na 2:3, při hře pět na pět jsme byli o něco lepší, ale opět nás srazila vyloučení a v oslabení jsme o vedení také přišli. Následně se na naší stranu přiklonilo štěstí v nájezdech a tak si odvážíme dva body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice