Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci smetli Olomouc sedmi góly!

26.11.2016 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci si již v úvodní části vypracovali dvoubrankový náskok a byť pak hosté krátce po začátku prostřední periody snížili, víc už jim Oceláři nepovolili. Ve zbývajícím čase se svěřenci trenéra Šimíčka prosadili ještě pětkrát a definitivně si zajistili postup do nadstavbové skupiny A.
26.kolo, sobota 26.11.2016
Třinec
Olomouc
7:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 4:1, 1:0  Branky a nahrávky: 13. Peterek (Havránek, Najsar), 19. Krzak, 27. Indrst (Przybyla, Rufer), 29. Havránek (Peterek), 35. Najsar (Havránek, Peterek), 37. Timotej Marguš (Najsar, Peterek), 41. Przybyla – 22. Pěcha (Podlaha, Skopal). Rozhodčí: Mrkva - Tošenovjan, Gančarčík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 92. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.  
Štěpánek – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek – Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Indrst, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
Schejbal (37. Galuška) – Dajčar, Bahounek, Kažimír, Klesla, Rutar, Holiš – Krátký, Podlaha, Spatharis, Aulehla, Paťava, Pěcha, Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Štefka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší šanci si v sobotním utkání vypracovali kohouti. Z prostoru před brankou prověřil připravenost Štěpánka olomoucký Pěcha a domácí gólman nakonec i s trochou štěstí odolal. Vzápětí hrozili Oceláři, Przybyla ale u levé tyče neuspěl ani nadvakrát.

Poté už se skóre na světelné tabuli měnilo. Ránu Havránka z mezikruží sice zastavila kovová konstrukce, od ní se ale kotouč odrazil před branku a tam jej dotlačil do sítě důrazný Jonáš Peterek. O vyrovnání se následně pokoušel Kořenek, jeho ránu ale vykopl Štěpánek betonem.

Další útok už kohoutům nevyšel. Ve středním pásmu zastavil jednoho z hostujících hráčů Filip Krzak, obral jej o puk a rozjel se na Schejbala, kterého překonal střelou k pravé tyči.

Krátce po začátku druhé části ale bylo sníženo. Štěpánek při svém zákroku ztratil masku a skončil na ledové ploše, rozhodčí ale nechal hru pokračovat a po několika dorážkách se nakonec prosadil Martin Pěcha. Oceláři se ale nenechali rozhodit a rychle si dvoubrankový náskok vzali zpět, když se bekhendem trefil Filip Indrst.

Uplynuly zhruba dvě minuty a domácí mladíci se radovali znovu, byť v tu dobu hráli v oslabení. Po chybě olomouckého hráče se do přečíslení dva na jednoho vydali Peterek s Havránkem a po přihrávce prvně jmenovaného už jen Marku Havránkovi stačilo nastavit hůl před odkrytou částí klece.

Při hře čtyři na pět mohli vzápětí udeřit také hosté, Podlaha ale svůj brejk nedotáhl do úspěšného konce. Jen o pár minut později zvedali ruce nad hlavy znovu třinečtí hráči poté, co se střelou z první prosadil René Najsar a krátce nato kapituloval Schejbal již pošesté, to když jej ranou od modré čáry prostřelil Timotej Marguš.

Po tomto gólu došlo ke střídání v olomouckém brankovišti a od sedmatřicáté minuty čelil pokusům domácího týmu Petr Galuška. Ani druhý gólman kohoutů ale čisté konto příliš dlouho neudržel. V čase 40:40 se na útočný výlet vydal Dan Przybyla, jenž i s pomocí horní tyče dopravil puk do sítě .

Za Olomouc se vzápětí snažil korigovat velmi nepříznivý výsledek Aulehla, útočník s čtrnáctkou na dresu ale bekhendem prostor mezi tyčemi netrefil a Krátkému následně zabránil v dorážce do odkryté části klece Tománek. Oceláři si tedy připsali tři body za výhru 7:1 a definitivně si zajistili postup do nadstavbové skupiny A.