Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost bere proti Vítkovicím pouze bod

29.10.2016 · Martina Sikorová
Třetí regionální derby se přitom pro třinecké mladíky vyvíjelo slibně. Svěřenci trenéra Šimíčka ovšem své vedení ani jednou neudrželi a nakonec se museli smířit s prohrou v nájezdech.
18.kolo, sobota 29.10.2016
Třinec
Vítkovice
4:5sn
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1 - 0:0  Branky a nahrávky: 12. Raška (Przybyla, Rufer), 27. Najsar (Peterek, Havránek), 36. Peterek (Timotej Marguš), 46. Timotej Marguš (Havránek, Najsar) - 12. Baláž (Toman, Blaško), 30. Mrva (Gřesík, Beránek), 35. Beránek (Gřesík), 56. Lewandowski (Beránek, Mrva), rozh. nájezd Blaško. Rozhodčí: Klapetek - Řezáč, Fiala. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:5.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Kardinál – Bílý, Kaláb, Vondál, Kučera, Šulák, Vacula, Kunc – Vojtovič, Gřesík, Fridrich, Blaško, Baláž, Bochnak, Toman, Beránek, Mrva, Kylnár, Věntus, Lewandowski

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V regionálním derby se na velké příležitosti příliš dlouho nečekalo. Už ve druhé minutě mohl gólový účet otevřít Przybyla, jenž se ocitl sám před brankou, z těsné blízkosti ale domácí útočník nezakončil přesně. Hned vzápětí střílel Havránek, proti jeho ráně z mezikruží ovšem vytáhl Kardinál dobrou zákrok lapačkou.

Poté už se ale skóre na světelné tabuli měnilo. Povedenou individuální akcí se blýskl Adam Raška, jenž se projel až před vítkovickou branku a následně uklidil puk za záda Kardinála. O chvíli později už ovšem bylo vyrovnáno, když se z mezikruží trefil Jozef Baláž. Krátce nato mohl poslat Oceláře znovu do vedení Havránek, ten ale ze svého brejku přestřelil a radovat se nemohl ani Raška, jenž místo poloodkryté klece trefil pouze tyč.

Také v prostřední části šli do vedení jako první Oceláři. Do střely Peterka sáhl před Kardinálem René Najsar a na tuto teč již byl hostující gólman krátký. Ani tentokrát ale svěřenci trenéra Šimíčka náskok dlouho neudrželi a v čase 29:06 bylo opět srovnáno, když se u levé tyče prosadil důrazný Jakub Mrva. Vzápětí šly Vítkovice do vedení, když se po vyhraném vhazování trefil nad rameno Ochmana Adam Beránek.

Ani hosté ale jednobrankový náskok neudrželi. Timotej Marguš před brankou přihrál kotouč na hůl Jonáše Peterka, třinecká jednatřicítka přesně mířenou ranou poslala puk za záda gólmana Vítkovic a stanovilal tak skóre po čtyřiceti minutách hry na 3:3.

V poslední třetině mohly jako první udeřit Vítkovice, naštěstí pro domácí ale hosté chybu Radzienciaka nepotrestali. Poté byl na dvě minuty vyloučen Šulák, Oceláři mu ale trest výrazně zkrátili. Havránek předal puk na modré čáře Timoteji Margušovi a ten jej dělovkou napálil přímo k pravé tyči. Následně mohli třinečtí mladíci svůj náskok ještě navýšit, další rány od modré čáry ale Kardinál pochytal.

V čase 55:27 bylo počtvrté vyrovnáno, když i s pomocí brankové konstrukce dostal kotouč do sítě Jakub Lewandowski a svým gólem poslal duel do prodloužení. V nastaveném čase mohl hned dvakrát rozhodnout Michálek. Třinecký bek ale nejprve neuspěl u levé tyče a následně si neporadil ani s brejkem.

Když pak v samotném závěru nastřelil Mrva pouze připraveného Ochmana, bylo jasné, že vítěze budou muset určit až samostatné nájezdy. V dovednostní disciplíně se nakonec prosadil pouze vítkovický Ján Blaško, jenž rozhodl o majiteli bonusového bodu.


×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec