Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost zdolal Kometu na domácím ledě i podruhé!

13.10.2016 · Martina Sikorová
V zápase proti brněnským dorostencům začali Oceláři skvěle a po úvodní části si do kabiny odnášeli třígólový náskok. V další dvacetiminutovce se ovšem prosazovala pouze Kometa a do závěrečné části se tak šlo za stavu 3:2. O vítězství už se ale svěřenci trenéra Wojnara připravit nenechali a do tabulky si připíší tři body.
17.kolo, čtvrtek 13.10.2016
Třinec
Kometa Brno
5:3
MINI WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 0:2, 2:1  Branky a nahrávky: 9. Klocek (Indrst, J. Adámek), 16. Raška (Przybyla), 20. Havránek (Przybyla), 42. Peterek (Kvasnica), 54. Kvasnica (Timotej Marguš) - 24. Kadlic (Kunc, Minárik), 37. Frydrych (Plášek, Střondala), 46. Kučera. Rozhodčí: Přikryl - Axman, Mikler. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. Střely na branku: 36:46. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Kvasnica, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Holík – Krejčí I, Věžník, Jurnečka, Kučera, Jeřábek, Slabý – Süss, Gajarský, Svoboda, Minárik, Střondala, Krejčí II, Matula, Novák, Frydrych, Lašák, Kunc, Plášek, Kadlic

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do čtvrtečního zápasu vstoupili mnohem lépe hráči v bílých dresech. Už ve třetí minutě mohl zařídit vedení svého týmu Klocek, jenž ale z těsné blízkosti poslal puk pouze podél pravé tyče k mantinelu.

O chvíli později neuspěl Tománek. Třinecká dvanáctka zakončila z prostoru před brankou pouze do připraveného Holíka a následně se na druhé straně neprosadil obránce Krejčí, jenž svou dělovku od modré čáry nasměroval pouze do hrazení.

Poté už se ale skóre na světelné tabuli měnilo, to když ránu Indrsta brněnský gólman pouze vyrazil a po dorážce Kamila Klocka již mohl lovit kotouč ze své sítě. Krátce nato nabídli Oceláři hostům hned dvě početní výhody a v té druhé mohl snížit Süss, jenž ale z první branku Ochmana o kousíček minul. Nedáš? Dostaneš.

Po přihrávce Przybyly našel prostor mezi betony Holíka Adam Raška a necelou minutu před sirénou pak zvýšil vedení Třince již na 3:0 Marek Havránek, kterému ke gólu pomohla i branková konstrukce.

Naopak vstup do prostřední části byl zcela jasně v režii Komety. Sníženo mohlo být hned v první minutě, trefit prázdnou klec se ovšem hráčům v modrých dresech nepovedlo. Následně už se ale hosté dočkali. Po menším závaru procpal puk za záda Ochmana Vojtěch Kadlic a zařídil tak gólovou radost pro Kometu.

Vzápětí to mohlo být jen o gól, puk pohybující se v brankovišti ale na poslední chvíli odpálil jeden z třineckých beků. Chvíli nato ovšem putoval na trestnou lavici Michálek a nabídnutou možností Brno nepohrdlo. Po přihrávce Pláška střílel od modré čáry Lukáš Frydrych, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě a po druhé dvacetiminutovce tak činil rozdíl ve skóre pouze jediný gól.

Ve dvaačtyřicáté minutě ovšem využili přesilovou hru také Oceláři. Po přihrávce Kvasnicy se střelou na vzdálenější tyč prosadil Jonáš Peterek a tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná, nikoliv však poslední. O pár minut později se totiž o snížení postaral obránce Štěpán Kučera, jenž se blýskl povedenou individuální akcí, protáhl se až k brance a odtud poslal puk za záda Ochmana.

V devětačtyřicáté minutě už mohlo být srovnáno, Kometě se ovšem velký tlak proměnit nepodařilo a vzápětí přišel trest, když se z brejku prosadil Michal Kvasnica. V posledních sekundách to ještě hosté zkusili bez brankáře a s šesti bruslaři v poli, prosadit už se ovšem nedokázali a body tak zůstaly v Třinci.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice