Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vyzrál na Zlín a zůstává v čele tabulky!

21.10.2016 · Martina Sikorová
Do vedení se Oceláři dostali už v deváté minutě, ševci ale dvěma góly při nestandardním počtu hráčů na ledě otočili průběh utkání na svou stranu. Svěřenci trenéra Wojnara ovšem nesložili zbraně, ještě před koncem prostřední části vyrovnali a v té poslední si došli pro první vítězství nad Zlínem.
16.kolo, pátek 21.10.2016
Třinec
Zlín
4:2
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:1, 2:0  Branky a nahrávky: 9. Przybyla, 38. Molin (Papaj), 46. Przybyla (Peterek), 59. Raška - 13. Dvořáček (Jenáček, Dobiáš), 29. Dvořáček (Janošek, Zmeškal). Rozhodčí: Trombík - Tomis, Lhotský. Vyloučení: 5:5, navíc za faul Hamrlíka (ZLN) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 86. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Tománek, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin
Kořének – Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Kowalczyk, Dluhoš, Jenáček, Marek – Zmeškal, Dvořáček, Světlík, Pröschl, Kočica, Lekeš, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Páteční utkání začalo v tréninkové hale velmi opatrně. V první větší šanci se po nahození Rašky ocitl Przybyla, hráč s osmadvacítkou na dresu ovšem místo kotouče poslal do branky sebe. Zaváhání třinecké obrany poté mohl potrestat Pröschl, jenž zůstal nehlídaný v útočném pásmu, ani z této akce ale nic nebylo. První změnu na světelné tabuli tak přinesla až devátá minuta.

V čase 8:30 se na levém kruhu do kotouče opřel Dan Przybyla, který sice napálil pouze horní tyč, od té se ale kotouč odrazil a zapadl za záda Kořénka. O pár minut později ovšem bylo srovnáno, když v početní výhodě využil velkého závaru Kryštof Dvořáček a dostrkal puk za brankovou čáru.

V samotném závěru si ještě Oceláři vytvořili několik šancí, Molin ale z mezikruží trefil pouze Kořénka a radovat se nemohl ani Przybyla, jenž neuspěl s dorážkou. Havránek pak z prostoru mezi kruhy netrefil přesně a do kabin se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu.

Do druhé části vstoupil aktivněji Zlín, Zmeškal se ale u pravé tyče Ochmanovy klece neprosadil. Nebezpečně vypadala také rána Kowalczyka. Puk byl po ráně hostujícího obránce tečován těsně před brankou, ani tento zásah ovšem ke gólu nevedl. Následně hru rozkouskovala série vyloučení, ať už na jedné, nebo druhé straně.

Zlínští sice svou početní převahu nesehráli nijak bravurně, domácí si ale vedli ještě hůře a při vlastní přesilové hře inkasovali. Po přihrávce Janoška se do brejku podíval Kryštof Dvořáček a svým druhým gólem poslal ševce do vedení.

Hned vzápětí ovšem mohlo být srovnáno. Havránek byl ve svém úniku zastaven nedovoleně Hamrlíkem a celou situaci si tak zopakoval z nařízeného trestného střílení, z něj ale na Kořénka nevyzrál. Po vyloučení Klocka pak sice zlínští mladíci dostali puk do branky, bohužel pro ně tomu tak bylo ale až po odpískání a rozhodčí tak gól neuznal.

Také po druhé části se nakonec odcházelo do šaten za vyrovnaného stavu. V signalizované výhodě se projel s pukem do útočného pásma Dominik Molin, namířil si to ke Kořénkovi a následně uklidili puk za jeho záda.

První velká šance závěrečné části patřila Papajovi, třinecká šestačtyřicítka ale z těsné blízkosti na hostujícího gólmana nevyzrála. Vrátit vedení na stranu Zlína tak mohl v přesilové hře Jenáček, jenž střílel z úhlu do odkryté klece, kotouč ale nakonec pouze projel brankovištěm.

Nedáš? Ve většině případech dostaneš a to se stalo také tentokrát. Po přihrávce Peterka pálil z pravého kruhu Dan Przybyla, po jehož střele doklouzal puk k opačné tyči a vedli tak Oceláři. V samotném závěru si pak Oceláři ještě zápas sami zkomplikovali, když hráli v šesti, početní výhodu svého soupeře ale dokázali ubránit.

Hostující trenéři se tedy rozhodli sáhnout po hře bez brankáře, to však velmi rychle potrestal Adam Raška, jenž ze středního pásma trefil prázdnou klec. Hned vzápětí sice mohl snížit Světlík, zlínská jedenáctka ale z těsné blízkosti branky neuspěla a Oceláři tak mohli oslavit své první letošní vítězství nad ševci.