Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Staršímu dorostu ve Zlíně dvoubrankový náskok nestačil

30.09.2016 · Martina Sikorová, Michal Sedláček
Na ledě Ševců inkasovali Oceláři již v úvodní minutě, následně ale třemi góly otočili průběh zápasu a do kabiny odcházeli s dvoubrankovým náskokem. To ovšem bylo z třinecké strany téměř vše. Domácí ve zbývajícím čase vstřelili dalších šest branek a rozhodli o svém vítězství.
9.kolo, pátek 30.9.2016
Zlín
Třinec
7:4
PSG Aréna
Třetiny: 1:3, 3:0, 3:1  Branky a nahrávky: 1. Hefka (Dobiáš), 29. Sedláček (Chalupa), 31. Dobiáš, 39. Dobiáš, 47. Kristek (Leška, Dřímal), 49. Pröschl (Fajkus), 56. Marek (Leška) - 6. Molin (Raška), 9. Rufer (Molin), 10. Molin (Raška, Michálek), 52. Najsar. Rozhodčí: Slavka - Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 37:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3, 6:4, 7:4.  
Kubík - Janošek, Gába, Dřímal, Hamrlík, Dluhoš, Jenáček, Marek - Zmeškal, Dvořáček, Chalupa, Pröschl, Lekeš, Hefka, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Leška
Štěpánek - S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, Michálek, Homola - Havránek, Tománek, Krupa, Klocek, Przybyla, Peterek, Raška, Indrst, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Zlín do utkání vlétl jako uragán a už v čase 0:39 byla první branka na světě. Dobiáš se prodral do útočné třetiny, mezi kruhy se dostal ke střele, kterou Štěpánek jen vyrazil a puk do sítě uklidil Vlastimil Hefka.

Ovšem pak se dostal ke slovu Třinec a to hned třikrát v řadě. Nejprve vysunul Raška kupředu Dominika Molina, ten se ze strany prodral kolem obránců a poslal puk na bližší tyč, přímo nad rameno Kubíka. Za tři minuty pak šli hosté do vedení.

Filip Rufer nahodil puk od modré čáry, Kubík zřejmě nic neviděl a kotouč zapadl až za jeho záda. Uběhla minuta a Třinec vedl již 3:1. Raška poslal od mantinelu puk před branku, kde si najel Dominik Molin a ten pověsil puk do sítě. Oba týmy tak odcházely do kabin za stavu 3:1 pro Oceláře.

Pokud první dvacetiminutovka patřila Třinci, tak ta druhá byla v režii Zlína. Začalo to ve devětadvacáté minutě, když se Chalupa obtočil kolem branky, tam našel jen beton Štěpánka, ale následný odražený puk poslal znova před branku, kde jej do odkryté sítě dorazil Robert Sedláček.

Za minutu a půl pak bylo srovnáno, když si hosté poslali puk do sítě sami. Gól byl připsán Vojtěchu Dobiášovi. Na konci třetiny pak přišla další individuální chyba Ocelářů a Zlín se dostal do vedení. Po chybě Rufera, který mezi kruhy ztratil puk se ho zmocnil Vojtěch Dobiáš, který se s ničím nepáral a nekompromisní ranou k tyči poslal kotouč za záda Štěpánka. Ševci si tak do šatny odnesli vedení 4:3.

Třinec vstoupil do třetí třetiny aktivně, ale začal více riskovat. To se mu také v sedmačtyřicáté minutě vymstilo, když Leška od tyčky našel volného Tomáše Kristka, který zůstal před brankou neobsazený a dopravil puk za brankovou čáru.

O dvě minuty později pak přišla individuální chyba Ocelářů a ševci opět trestali. Fajkus najel na střed hřiště, přihrál do strany na Matěje Pröschla a ten mezi betony poslal puk za záda Štěpánka.

Hostům se povedlo ještě snížit, když se René Najsar dostal s pukem za modrou, švihem vypálil jedovatou ránu k tyči, na kterou ani Kubík nedosáhl a kotouč zapadl do sítě. Gólovou tečku utkání však dal Jan Marek, jehož střela z mezikruží skončila v brance Ocelářů.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Sedlák (PSG Zlín): Byl to velice pěkný zápas. Obě mužstva předvedla výborný výkon. My jsme vyhráli díky tomu, že se nám povedlo otočit zápas. Kluci si uvědomili, že musí začít hrát, vyhráli jsme a ukázali sílu mužstva.

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Zápas na úrovni staršího dorostu to byl dobrý, co se týče jeho kvality. Rozhodly individuální chyby. Vedeme 3:1 a pak je třemi góly, na půl vlastními, pustíme do hry. Ve třetí třetině jsme to zkusili vabank. Měli jsme trochu i méně štěstí a Zlín zaslouženě vyhrál. Proměnili šance a já jim gratuluji.