Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Východočeský trip za šest bodů! Po Dynamu vynulovali junioři i Mountfield!

11.10.2016 · Monika Návratová, Lenka Jonešová
Utkání na ledě Hradce začali Oceláři výborně a do vedení se dostali už ve druhé minutě. Tento náskok třinečtí junioři postupně navyšovali a na konci zápasu mohli oslavit šestigólové vítězství, pod které se hattrickem podepsal Patrik Hrehorčák.
14.kolo, úterý 11.10.2016
Mountfield HK
Třinec
0:6
FORTUNA aréna
Třetiny: 0:2, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 2. Hladonik (G. Radzienciak), 17. Hladonik (Hrehorčák, Kofroň), 26. Kvasnica (Irgl), 30. Hrehorčák (Kofroň), 40. Hrehorčák (Kofroň, Hladonik), 53. Hrehorčák (Haman). Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:9, navíc za faul Hroudného (MHK) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:6.  
Bechný (41. Špirek) – Hroudný, Kynčl, Havránek, Gaspar, Šalda, Moník, Lier – Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik, Dvořák, Hofman, Jirásek, Chalupa
Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, J. Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Cihlář, Plitko, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hradečtí si v samém úvodu duelu zadělali na pořádný problém. Vyloučen byl Hnik a Oceláři tak měli k dispozici první početní výhodu. Tu s přehledem proměnili, když zamkli domácí v pásmu a Jan Hladonik prostřelil Bechného.

Vzápětí ale mohl srovnat skóre Štohanzl, jenž nastřelil pouze tyč Hlaváčovy svatyně. Třinečtí byli aktivnějším týmem, což bylo znát nejen na jejich pohybu, ale i na počtu šancí. Další tutovku měli totiž na holích taktéž hosté.

Kvasnicův pokus proklouzl Bechnému pod výstrojí a kotouč už se šoural do brány, na brankové čáře ho však na poslední chvíli zachytil Dufek. Hradecký muž v masce se na svém pracovišti musel pořádně ohánět a hasit jednu šanci Třineckých za druhou.

Zahrozit ale dokázali i domácí, Havránek od modré čáry nastřelil tyč Hlaváčovy klece. V sedmnácté minutě ale zasadili Oceláři Hradci další ránu. To když v přesilové hře udeřil podruhé v zápase Jan Hladonik. V závěru mohl ještě snížit Jirásek, ani on však Hlaváče nepřekonal.

I vstup do druhé periody se gólově vyvedl lépe hostům. Ačkoli se Hradečtí svým pohybem zdáli být aktivnějším celkem, byli to právě Slezané, kdo přidali už třetí branku. Síť za Bechným rozvlnil Michal Kvasnica.

A domácím poté znovu zatrnulo, když bylo po nedovoleném zákroku nařízeno trestné střílení. To ale Hrehorčák neproměnil. Světlým momentem pro Mountfield byla o pár minut později tvrdá střela Hroudného, která však skončila jen ve výstroji brankáře hostí.

Tím však šance domácích znovu uhasly. Ve třicáté minutě navíc další zásah za Bechného záda přidal Patrik Hrehorčák a s Hradeckými to nevypadlo vůbec dobře. Mountfieldu se nedala upřít snaha, ale třineckého gólmana ne a ne prostřelit. Důkazem toho byla Hnikova individuální akce, která též skončila jen v moci Hlaváče. Chvíli před koncem druhé části navíc přidal pátou branku Třince Patrik Hrehorčák.

Hradečtí v reakci na pětibrankové manko nastoupili do třetí dvacetiminutovky se Špirkem v bráně, který vystřídal Bechného. Ten tlaku hostujícího celku odolával dlouho, korigovat utkání navíc mohl Havránek, jenž se vydal do útoku. Hlaváč v třinecké bráně ale i nadále držel stoprocentní úspěšnost zákroků.

Pěknou akci předvedl Dufek, který se od mantinelu uvolnil a vyzval ke střele Hroudného. Jeho střelu ale zblokoval Imrich. Jenže ani Špirek nezabránil inkasování šestého gólu. V padesáté třetí minutě překonal hradeckého gólmana, navíc ve vlastním oslabení, Patrik Hrehorčák, pro kterého se navíc jednalo o hattrick.

Hradečtí junioři si v závěrečných minutách vytvořili několik slibných šancí, asi největší měli Jirásek se Štohanzlem. Proti střele druhého jmenovaného se ale Hlaváč stihl na poslední chvíli přesunout. Mountfield tak podlehl Ocelářům 0:6.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Pro nás bylo utkání hodně kruté. Výsledek 0:6 může podle mě být trochu zavádějící, protože když se hrálo pět na pět, byli jsme Třinci většinou rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme neproměnili přesilovky, naopak soupeř první dvě proměnil a odskočil na 0:2. Po našich chybách to pak bylo 0:3, 0:4,... Jak Třinec odskočil na větší rozdíl ve skóre, hrál jednoduše a řekl bych, že většina jejich šancí skončila gólem. Byli velmi produktivní v koncovce, my se s ní naopak od začátku sezóny trápíme. Hlavně pak ve třetí třetině, kdy jsme mohli proměnit vyložené šance, bohužel však nic nespadlo do brány. Gólman Třince samozřejmě chytal velmi dobře, ale myslím si, že z takových šancí bychom měli dávat góly. Nula je pro nás hodně krutá.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Myslím, že výsledek neodpovídá předvedené hře. Hradec hrál velice dobře a měl spoustu šancí, my ale byli produktivnější. V první třetině se nám podařilo odskočit díky přesilovým hrám, pak byl zápas v podstatě vyrovnaný. Kdyby se domácím podařilo skórovat, možná by s utkáním ještě něco udělali. Na výhře má určitě podíl i dobrý výkon našeho brankáře, stejně jako naše produktivita a hradecká neproduktivita.