• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
HC Slavia Praha
PáTEK 4. 12. 2015
DHL Extraliga juniorů
1 : 3

(1:0, 0:1, 0:2)

Zimní stadion Eden

HC Oceláři Třinec

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 9. Kašek (Horák, Drahorád) – 21. Miloš Roman (M. Kovařčík, Růžička), 49. Miloš Roman (M. Kovařčík), 54. M. Kovařčík (Miloš Roman, Růžička). Rozhodčí: Vokřál - Bláha, Šmika. Vyloučení: 7:6, navíc Švaňa (TRI) 5 minut a osobní trest do konce utkání za vysokou hůl a za faul Valíka (SLA) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 34. Střely na branku: 21:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Slavia Praha

Frodl - Valík, Novák, Drahorád, Zderadička, Adam, Straka - Poruba, Kašek, Heldák, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Horák, Mareček, Kohut

HC Oceláři Třinec

Dudáček - Hrachovský, Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Stránský, M. Adámek - Lacka, Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, Sztwiertnia, Miloš Roman, Christov, Růžička, Murín

Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. V první vážnější možnosti se zjevil Tejral, kterému stačilo jen střelu dobře umístit, nakonec ale mířil jen do připravené Dudáčkovy lapačky. Slávisté se vedoucí trefy přece jen dočkali, Drahorád vyslal do úniku Matyáše Kaška, který bekhendem poslal kotouč do horního rohu branky.

O chvilku později se mohli sešívaní radovat podruhé, to by ale nesměl mířit Tejral z dobré pozice vedle. Postupem času se Třinec zlepšovat, až si na konci první dvacetiminutovky připravil dobrou příležitost. Po střele Christova se snažil dorážet Lacka, Frodl se ale rychle přesunul a puk vytěsnil.

Vyrovnávací trefu zaznamenali hosté až v úvodu druhé části, kdy Frodl dokázal střelu Kovařčíka zastavit, následná dorážka Miloše Romana už ovšem za brankovou čáru prošla.

V polovině duelu mohl dostat Oceláře do vedení Michal Kovařčík, kterému skvěle nahrál Miloš Roman, třinecký útočník ale poslal kotouč z první skrz brankoviště mimo. Úspěšný nebyl ani Stránský, který díky špatnému střídání sešívaných zůstal na pravé straně úplně sám, Frodl byl tentokrát dobře postavený. Po jistém zákroku se ale na své spoluhráče hodně rozčiloval.

Domácí se mohli vrátit do vedení, Tejral ale v úvodu třetí periody mířil jen do tyčky. V následné početní výhodě zase zahrozil Třinec. Zahradníčkovu střelu zastavil Christov a následně pálil bekhendem, Frodl ale natáhl svůj beton a puk zastavil. V devětačtyřicáté minutě přetavili Oceláři svůj tlak ve vedoucí gól, Miloš Roman si položil brankáře, vylepšil si pozici a zasunul puk do odkryté klece.

Zanedlouho fauloval Valík a Třinec měl možnost trestného střílení. Michal Kovařčík to udělal v první fázi dobře, v momentě střely ale Frodl skvěle natáhl hokejku a hostujícími útočníkovi vypíchl puk. Oceláři se ale pojišťovací trefy přece jen dočkali. Po chybě Nováka, který poměrně hladce přišel o kotouč, našel Miloš Roman Michala Kovařčíka, který z první mířil přesně za bezmocného Frodla.

Necelých šest minut před koncem zasáhl třinecký Švaňa Luboše Adama hokejkou do obličeje a sešívaný obránce musel okamžitě na ošetření, jelikož mu začala téct krev. Na ledě dokonce zůstalo poměrně dost krve, chvíli se tedy nehrálo, jelikož musel být led od krve uklizen. Hostující hráč dostal trest na pět minut a do konce utkání, sešívaní ale dlouhou přesilovou hru nevyužili, a odešli tedy z utkání s prázdnou.

OHLASY TRENÉRŮ

Petr Novák (HC Slavia Praha): „V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, od druhé části jsme ale byli jednoznačně horší tým. Soupeř nás výrazně přestřílel, my jsme se ale přesto dokázali ubránit a udržet nerozhodný stav. Ve třetí periodě jsme ale Třinci darovali dvě branky, což rozhodlo o vítězi.“

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Je pravda, že se nám v první třetině moc nedařilo a Slavia si vytvářela šance, od druhé části jsme už ale byli lepší. Je jen škoda, že se nám dlouhou dobu nedařilo dostat do vedení, nakonec jsme to ale zvládli a vyhráli. Mrzí nás zranění slávistického hráče, ale věřím, že to z naší strany nebylo úmyslné.“

Jméno G A +/- TM
Miloš Roman 2 1 2 0
Michal Kovařčík 1 2 2 0
Marian Adámek 0 0 2 0
Jan Bartko 0 0 0 0
Milan Dudáček 0 0 0 0
Adam Flok 0 0 0 2
Ondřej Hrachovský 0 0 0 0
Patrik Hrehorčák 0 0 0 2
Vít Christov 0 0 0 0
David Janiczek 0 0 0 0
Jakub Lacka 0 0 0 0
Matej Murín 0 0 0 4
Ludvík Petrák 0 0 0 0
Alex Pisarik 0 0 0 0
Marek Růžička 0 2 2 0
David Stránský 0 0 2 0
Eryk Sztwiertnia 0 0 0 0
Robin Švaňa 0 0 0 25
Jan Zahradníček 0 0 0 4