• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
HC Oceláři Třinec
SOBOTA 3. 12. 2011
Extraliga staršího dorostu
6 : 2

(3:0, 2:1, 1:1)

HC Olomouc

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 8. Ohera, 13. Kofroň (Jaroš, Běhal), 17. Pastrňák (Jonáš), 29. Valíček (Kasala), 30. Růžička M., 51. Pastrňák (Cienciala D.) - 33. Nedopil (Peštuka), 53. Jergl A. (TS). Rozhodčí: Koliba - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 44:41. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:2.

HC Oceláři Třinec

Němec - Pisarik, Cienciala A., Jonáš, Běhal, Heider, Valíček, Mičulka, Foltýn - Cienciala D., Pastrňák, Kofroň, Kovařčík, Samek, Kasala, Růžička, Malyjurek, Ohera, Jaroš, Rataj, Pěnčík

HC Olomouc

Motálek (Kochta) - Vrabel, Brančík, Ziegler, Hánl, Vrána, Jergl, Hes, Majer, Horák, Fibrich, Pšeja, Brandýs, Konečný, Ostřanský, Hradil, Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka

V pětadvacátém kole extraligy staršího dorostu jsme v třinecké Werk aréně mohli shlédnout zápas mezi domácím Třincem a Olomoucí. Zápas začal celkem zlehka. Oba týmy čekaly na chybu soupeře, kterou by mohli zužitkovat. První šanci jsme viděli ve čtvrté minutě, kdy se Jaroš před bránou dobře zorientoval a prudce vystřelil z otočky. Brankář Motálek si ale puk pohlídal a dokázal se s ránou v protipohybu vypořádat. I nadále chytal brankář hostů sebevědomě a stav se neměnil. První gól utkání padl za záda Motálka v deváté minutě utkání. Nešťastnou náhodou si puk srazil jeden z obránců do vlastní sítě, když se Filip Ohera snažil přihrávat před branku. Oceláře tato branka psychicky povzbudila a stali se aktivnějším celkem na ledě. Již o tři minuty později zvýšil stav na 2:0 Adam Kofroň, když zužitkoval krásnou přihrávku Jaroše a svým únikem do pásma krásnou kličkou do bekhendu skóroval. Do konce první dvacetiminutovky se domácí radovali ještě jednou. Nejprve sice nevyužili přesilovou hru, ale o pár minut později padla do branky Motálka další nešťastná branka pro hosty. David Pastrňák se snažil zpoza branky přihrát před bránu. Puk si ale Motálek srazil do své branky a stav byl již 3:0. Ihned po vstřeleném gólu dostal Třinec další příležitost v podobě přesilové hry, avšak branku jsme již do konce první periody neviděli.

Do druhé třetiny hosté nastoupili velmi aktivně. Třinečtí ale dobře bránili, a tak brankáři Němci ulehčili situaci. Tlak Olomouce stále pokračoval, až si hosté vykoledovali faul a šli do početní výhody. Po minutě přesilové hry se Třinečtí znovu provinili faulem a Olomouc dostala možnost přesilové hry pět na tři. Němec svými zákroky držel svůj tým a spolu s hráči dokázal během oslabení neobdržet branku. Známé hokejové pořekadlo, „Nedáš, dostaneš“, zafungovalo. Po celkem nenápadné akci se ve 29. minutě k puku dostal Adam Valíček a střelou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Za minutu se domácí radovali znova. Brankář hostů vyjel pro puk kupředu a snažil se svým tělem zalehnout kotouč. Marek Růžička byl ale u puku dříve než Motálek a zcela bez problémů přidal do odkryté branky již pátý gól. Na tuto chybu zareagovali trenéři hostů a Motálka v brance vystřídal Jakub Kochta. Olomouci se podařilo snížit stav utkání ve 33. minutě. Po aktivním napadání puk u mantinelu vybojoval Peštuka a svou přesnou přihrávkou před branku našel Petra Nedopila, který prostřelil kotouč mezi Němcovy betony. Čtrnáct sekund před koncem periody Vrabel atakoval Němce, který zůstal ležet na ledě. Foltýn se do Vrabela ihned pustil a rozhodčí oběma udělili trest za hrubost. Brankáři domácích se naštěstí nic nepřihodilo.

Ihned na počátku poslední dvacetiminutovky si Olomouc dobrou kombinací dokázala vytvořit šanci. Brankář Němec v téhle situaci podržel svůj tým, když odkrytou část branky dokázal výborně uchránit svým hbitým pohybem. Hra ale brzy ztratila tempo a na ledě bylo vidět spoustu nepřesností na obou stranách. V polovině třetiny domácí skórovali znova. David Pastrňák zaznamenal svou druhou branku v utkání. V 53. minutě se David Cienciala provinil faulem na Aleše Jergla, který se dostal do úniku a rozhodčí nařídili trestné střílení. Aleš Jergl svůj nájezd dokázal proměnit. V poklidu si počkal na pohyb Němce a bekhendem dokázal zakončit. Zápas se už po zbytek utkání pouze dohrával a hráči do soubojů nešli naplno. V závěru utkání se ve vypjatém okamžiku ještě vylučovalo, když za bránou Kochty došlo k potyčce mezi hráči. Zápas to už ale nijak neovlivnilo.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (HC Oceláři Třinec): S Olomoucí hrajeme vždycky těžké zápasy a dneska z nás Olomouc měla obrovský respekt. Utkání nám sami usnadnili.

Ivo Peštuka (HC Olomouc): Dnešní utkání bylo celkem jednoznačné. Chtěli jsme hrát dozadu a to se nám nepovedlo. Soupeř nám dal tři laciné góly a ty rozhodly. Když tým prohraje třetinu 3:0, tak se už pak do hry mužstvo těžko dostává zpátky. Našemu gólmanovi nemůžeme nic vytknout. V podstatě jsme si dali sami dva góly a mužstvo se položilo. Potom už se utkání těžko dohrává.

Jméno G A +/- TM
David Pastrňák 2 0 2 0
Adam Kofroň 1 0 2 0
Filip Ohera 1 0 2 0
Marek Růžička 1 0 3 0
Adam Valíček 1 0 1 0
Jiří Běhal 0 1 3 6
David Cienciala 0 1 2 0
Adam Cienciala 0 0 -1 2
Michael Foltýn 0 0 0 2
Petr Heider 0 0 0 2
Tadeáš Jaroš 0 1 3 0
Michal Jonáš 0 1 3 0
Lukáš Kasala 0 1 0 0
Ondřej Kovařčík 0 0 0 0
Pavel Malyjurek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 2 0
Karel Němec 0 0 0 0
Marek Pěnčík 0 0 0 2
Alex Pisarik 0 0 1 0
Tomáš Rataj 0 0 0 0
Martin Samek 0 0 0 0