• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
HC Oceláři Třinec
SOBOTA 19. 11. 2011
Extraliga staršího dorostu
3 : 2

(1:0, 1:1, 1:1)

HC Kometa Brno

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 1. Cienciala D. (Pastrňák), 24. Cienciala D. (Kofroň, Pastrňák), 47. Pisarik (Kofroň, Cienciala D.) - 33. Beneš (Vágner), 45. Vojáček (Zbořil, Mrázek). Rozhodčí: Trombík - Gančarčík, Patrman. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 352. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

HC Oceláři Třinec

Němec - Pisarik, Mičulka, Valíček, Cienciala A., Jonáš, Běhal, Foltýn - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň Orság, Heider, Ohera, Pastrňák, Malyjurek, Jaroš

HC Kometa Brno

Jekel - Zbořil, Mytiska, Řeřucha, Vlček, Vojáček, Vágner - Štancl, Lašák, Raška, Mrázek, Jenyš, Kusko, Grünwald, Beneš, Král, Klíma

Extraliga staršího dorostu nám v sobotu nabídla utkání mezi domácími Oceláři a Kometou Brno. V obou předchozích duelech se z vítězství radovala Kometa Brno. Třinec si ale před zápasem držel tří zápasovou výherní šňůru. Kometa v předchozím kole přivezla bod ze Vsetína, kde podlehla na nájezdy.

Hned v úvodu utkání šli Třinečtí do vedení, když již v první minutě utkání otevřel skóre duelu David Cienciala, který se trefil přesně mezi Klimešovy betony a puk propadl až do branky. Třinec byl pak nadále aktivnějším celkem. Další příležitost domácího týmu měl v polovině utkání Pastrňák, který tečoval před brankou Komety Mičulkovo nahození. Puk ale za brankovou čárou neskončil. V zápětí mělo Brno možnost vyrovnat stav. Po chybě třinecké obrany se ke kotouči dostal Grünwald, který vystřelil proti brance Němce. Poté Kometa tlačila puk do sítě. Vyrovnat se jí však nepovedlo. Třinec měl ještě několik příležitostí zvýšit skóre, tu největší dostal v 17. minutě, kdy si zahrál téměř minutu přesilovou hru 5 na 3. Oceláři vytvořili obrovský tlak na Klimeše. Běhal dokonce trefil spojnici branky, skóre se však do konce třetiny nezměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili znovu lépe domácí Oceláři. Ve 24. minutě přišla druhá branka Třince, kdy zaznamenal již druhou branku utkání třinecký David Cienciala, který byl ve správný čas na správném místě. A před bránou Klimeše mu nedalo tolik práce zužitkovat přesnou přihrávku Kofroně a sklepnout puk do branky. Kometa ale ani omylem neskládala zbraně. Nejprve několikrát svou aktivitou ohrozila branku Němce, až nakonec využila přesilovou hru. O kontaktní branku se postaral Filip Beneš, který svými dorážkami nakonec protlačil černou gumu až do branky. Třinec cítil, že jim Kometa zadarmo nic nedaruje, a proto přitlačil na pilu. Brankář hostů, Lukáš Klimeš, se ocitl pod salvou třineckých hráčů. Nejprve se do příležitosti dostal Pěnčík, skóre utkání se však neměnilo. Poté Oceláři sevřeli Kometu, když dostali další zvýhodnění pomocí přesilové hry. V této dvacetiminutovce jsme však již branku neviděli.

Do poslední periody vstoupila na led Kometa s jasným cílem, vyrovnat utkání co nejdřív. Brno se své příležitosti chopilo naplno. Kometa již podruhé v utkání využila přesilovou hru a vyrovnala stav utkání. Konkrétně Filip Vojáček, který ihned po buly nádherně od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Skóre ale dlouho vyrovnané nezůstalo. O dvě minuty později šli domácí znova do vedení po využité přesilové hře. Branku zaznamenal Alex Pisarik, který stál zcela nepokryt vedle Klimešovy branky. Pisarik s klidem vyčkal na správný moment a puk bez problémů vstřelil do sítě. V utkání nadále aktivněji pokračovali Třinečtí. Kometu ale držel v naději výbornými zákroky Lukáš Klimeš. Nejnebezpečnější příležitost odskočit Kometě o dvě branky měl autor dvou gólů, třinecký Cienciala, který si v 56. minutě najel do výborné pozice, avšak možnost hattricku zahodil. Puk mířil mezi betony Klimeše, ten je však velmi rychle sevřel a připsal si další úspěšný zákrok utkání. Pomalu se chýlilo ke konci utkání, a proto se Brno na počátku 58. minuty rozhodlo pro power-play a odvolali Klimeše z branky. Hosté ale v útočném pásmu chybovali a Třinci se málem povedlo přes všechny čáry vstřelit rozhodující branku. Puk ale mezi tři tyče nedoklouzal. Kometa pak ještě v poslední minutě utkání znova odvolala brankáře a čas náhle v třinecké Werk aréně plynul pomalu. Kometa si vytvořila veliký tlak, ale Třinci se podařilo jednobrankový odstup udržet.

OHLASY TRENÉRŮ

Roman Cienciala (Oceláři Třinec): Jsme rádi za to, že se nám podařilo vybojovat tři body. Kluci makali naplno, za což je musím pochválit. Kometa není soupeř, kterému jde snadno utéct na rozdíl více branek. Každé utkání proti nim musíme jít střídání od střídání a být trpěliví. Dnes jsme navíc párkrát trefili tyč, nevyužili jsme dvojnásobnou přesilovku. Nakonec se nám ale podařilo vyhrát a zlomit tak napříznivou sérii proti Brnu.

Jan Konečný (Kometa Brno): První třetina se nám vůbec nepovedla, asi jsme ještě byli vlažní po cestování. Pak jsme zlepšili hru, ale nedařilo se nám proměňovat šance. To byl náš dnešní kámen úrazu, ve venkovních utkáních nemůžeme pomýšlet na výhru, když nedáme více než ty dvě branky. Nejpovedenější byla poslední perioda. Tam nám ale chybělo potřebné štěstí. Utkání rozhodl náš zbytečný faul, po kterém jsme inkasovali. Závěr utkání byl dobrý, bohužel nám to tam dnes nespadlo.

Jméno G A +/- TM
David Cienciala 2 1 2 2
Alex Pisarik 1 0 2 0
Jiří Běhal 0 0 0 0
Adam Cienciala 0 0 0 2
Michael Foltýn 0 0 0 0
Petr Heider 0 0 0 2
Tadeáš Jaroš 0 0 0 2
Michal Jonáš 0 0 0 0
Lukáš Kasala 0 0 0 0
Adam Kofroň 0 2 2 0
Ondřej Kovařčík 0 0 0 0
Pavel Malyjurek 0 0 0 0
Matěj Mičulka 0 0 0 2
Karel Němec 0 0 0 0
Filip Ohera 0 0 0 0
Jakub Orság 0 0 0 0
David Pastrňák 0 2 2 0
Marek Pěnčík 0 0 0 0
Marek Růžička 0 0 0 0
Adam Valíček 0 0 2 0