• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

O zlato proti Spartě! Oceláři znají soupeře pro finále

Třinečtí Oceláři už znají svého finálového soupeře, o třetí zlato v řadě si to rozdají vůbec poprvé v historii v téhle fázi soutěže se Spartou. Série s pražským rivalem odstartuje v pondělí 18. dubna na ledě WERK ARENY.

Očekáváná série je tady: Třinečtí Oceláři se ve finále letošního ročníku Tipsport extraligy utkají se Spartou Praha. 

Vrchol sezony, boj o zlatou medaili, odstartuje ve WERK ARENĚ dvojzápasem 18. a 19. dubna, odvety v Praze jsou na programu 22. a 23. dubna. Případné další zápasy znají také svůj termín: 26. dubna v Třinci, 28. dubna v Praze a 30. dubna v případě sedmého zápasu o všechno znovu v Třinci. 

Klub HC Oceláři Třinec vás o prodeji vstupenek na finále bude na webových stránkách informovat v nejbližších dnech. 

HC Sparta Praha o svém postupu do finále (vůbec prvním po šesti letech) rozhodla v dnešním pátém semifinále proti Motoru České Budějovice, celou sérii ovládla v poměru 4:1 na zápasy. Předtím ve čtvrtfinále Sparta stejným poměrem dokázala vyřadit Bílé Tygry Liberec. Pražský tým na zisk extraligového titulu čeká od jara roku 2007 už patnáct let. 

S týmem trenéra Josefa Jandače má Třinec pozitivní bilanci, v letošní sezoně Oceláři zvládli v základní hrací době bez ztráty bodu všechny čtyři vzájemné duely. Pozitivní je i historická série v rámci play off. Oba týmy se ve vyřazovací části potkali třikrát. Ve čtvrtfinále sezony 2001/02 se radovala z postupu Sparta, v letech 2013 (čtvrtfinále) a 2015 (semifinále) vždy postoupili Oceláři.