• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Hostem Dračího studia byla Martina Dravecká

Páteční Dračí studio hostilo netradičního hosta. Do červené sedačky ve WERK ARENĚ tentokrát usedla manželka jednoho z aktérů finálové bitvy, MARTINA DRAVECKÁ.

O hokejových debatách v rodině

Není to téma číslo jedna, ale je to věc, která mě zajímá a ráda se o tom bavím. Vlado ovšem není ten typ, který přijde domů a hokej by se mnou rozebíral. Snaží se to netahat domů. Za ty roky ho už ale znám, tak dokážu vycítit, když ho něco trápí. Jsem spíš fanoušek, než nějaký znalec. Hodnotím proto jeho hru z fanouškovského úhlu pohledu. Neříkám mu většinou své názory. Když udělá nějakou chybu, moc dobře o ní ví, a já sama bych se raději v tom nevrtala. Někdy před zápasem poznám, že chce mít klid. Když ale má chuť se o hokeji bavit, tak o tom diskutujeme. Většinou jsem to ale já, kdo vytahuje nějaké informace a zajímá se.

O vášni pro beskydskou turistiku

Chytlo mě to. Na Javorový jsem včetně dneška vystoupala letos už 107 krát. Je v tom vášeň pro tento druh sportu. Mám tady už hodně kamarádek a kamarádů a někdy mám pocit, že tu všichni chodí po horách. To je realita (usmívá se). Našla jsem v tom opravdovou zálibu. Je super, když prakticky v centru města je vrch, kam se můžete projít. Je to úžasné, velmi mě to chytlo. Pocházíme z Košic a bývala jsem spíš kavárenský typ a tady se mi v tomto směru úplně změnil život.

O kuchařské zálibě svého manžela

Velmi ho to chytlo, baví ho to. Když má čas, tak nám uvaří, ale připraví jídlo také známým. Je velmi pohostinný, má z toho radost. Ty pokrmy nejen hezky vypadají, ale také chutnají. Syn hraje hokej a občas se nás rodiče ostatních spoluhráčů ptají, jak se stravujeme, co jíme, co se u nás vaří. I proto vedeme instagramový účet "dravozdravo". Je to většinou zdravé jídlo, převažují vegetariánské recepty. Nemyslím si ale, že by sportovci neměli jíst maso. U nás je to různé. Manžel během letní přípravy obvykle maso vynechává, protože tvrdí, že se pak cítí lépe. Je to ovšem jen jeho osobní poznatek. Já sama nejsem vegetariánka, ale ani nejím masa příliš mnoho. Nemám žádný vyhraněný názor na diety či stravování. Vlado doma vaří, když mu to čas dovolí, převážně se tak děje večer. Abych řekla pravdu, nemám od něj nějaké konkrétní oblíbené jídlo, chutná mi opravdu vše.

O hokejovém vývoji syna Vladka

Je velmi šikovný. Začínal jako útočník, ale teď už je obránce. Mám radost, že ho to baví, je to pro něj zatím koníček. Vidím, jak neskutečně dlouhá cesta vede k tomu, aby člověk získal status profesionálního hokejisty. Vladko má třináct let, to člověk opravdu netuší, jak to s ním v budoucnu bude. Myslím si ale, že je výhoda, když je jeho táta profi hráčem. Může mu pak všechny poznatky předat. Syn se také může vyhnout některým chybám.