Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

​Nezastavitelní Oceláři? Nesmíme se uspokojit, velí střelec Stránský

09.12.2020 · Daniel Ježek
To je brankostroj! Matěj Stránský v dosavadních sedmnácti utkání nasázel již šestnáct branek, stále tak může pomýšlet na překonání dosavadního rekordu parťáka z formace Martina Růžičky, který v ročníku 2012/13 skóroval celkem čtyřicetkrát. Stránský v zápase s Pardubicemi přidal další dva zásahy.

Odehráli sedmnáct zápasů, sedmnáctkrát bodovali a se šestačtyřiceti body vedou extraligovou tabulku. Třinečtí Oceláři, poslední extraligoví šampioni, rozjeli letošní sezonu znamenitě. Svou dobrou formu potvrdili Slezané také v zápase s Pardubicemi, kterým oplatili prohru v prodloužení z jejich ledu. „Byl to hodně těžký zápas, stejně jako první duel v Pardubicích. Bylo to těžké na psychiku, nakonec jsme to dotáhli do vítězného konce a bereme tři body,“ lídr tabulky střelců souboj s Dynamem.

Duel byl ale do posledního hvizdu otevřený. Slezané sice od poloviny utkání vedli, Dynamo se ale stále drželo na dostřel jediné branky. „Chtěli jsme hlavně hrát jednoduše, nedělat zbytečné chyby a neztrácet puky. Gól mohl padnout na obou stranách, ale jsme rádi, že jsme vedení udrželi,“ říká Stránský.

Výkony Slezanů jsou v poslední době excelentní, najde se však něco, co musí Oceláři zlepšit? „Jednoznačně musíme zapracovat na přesilovkách, ty nám v poslední době moc nejdou a jednoznačně je musíme zlepšit. Jinak si myslím, že to byl dobrý výkon,“ nachází Stránský maličkosti ke zlepšení.

Matěj Stránský také v zápase s Dynamem potvrdil svou skvělou střeleckou formu a do svých statistik zapsal další dvě přesné trefy. Obzvlášť druhá branka byla opravdu výstavní, Stránský z ostrého úhlu napálil pravou šibenici pardubické branky. „Mířil jsem, protože gólman si tu tyčku špatně pohlídal. Asi jsem to nechtěl trefit až tak dobře, ale určitě to byl úmysl,“ komentoval nejlepší ligový střelec svůj gól.

Oceláři zápasem s Východočechy zakončili dlouhou šňůru šesti domácích utkání v řadě. Nyní stále úřadující extraligové mistry čeká přesun na soupeřovy ledy. „Myslím, že nám to je jedno kde hrajeme, jestli doma nebo venku. Fanoušci na stadionu stejně nejsou, takže ta domácí výhoda je minimální,“ ví Stránský a pokračuje.

„Musíme venku hrát stejně, jako tomu bylo před domácí sérií. Přichystat se na každý zápas tak jako doteď. Když na soupeře vletíme tak, jak to umíme, a nebudeme dělat chyby, tak budeme vítězit i nadále,“ dodává člen smrtící třinecké formace. Proti Dynamu Stránský v letošním ročníku vsítil již čtyři branky, zdá se, že to je pro něj oblíbený soupeř. „Řekl bych, že to je náhoda. Nijak se nesoustředím na to, jestli se mi proti někomu daří více. Snažím se na každé utkání nachystat stejně, abych podal co nejlepší výkon,“ říká.

Oceláři tak natáhli šňůru utkání, ve kterých alespoň bodovali, již na číslo sedmnáct. Přesněji, Třinečtí v letošním ročníku ještě ani jednou neprohráli s nulovým bodovým ziskem. Rekordní počin v klubové historii. „Jsme rádi, že vyhráváme a panuje pohoda. Nesmíme se ale uspokojit a šlapat dál. Každý tým se na nás bude chystat o to pečlivěji. My musíme být ready v každém utkání hned od jeho začátku, jinak se nám to může vymstít. Jedeme dál a doufám, že to i nadále bude vítězné,“ uzavírá Matěj Stránský.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec