Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jarní ligu mládeže čeká druhý ročník

12.06.2020 · Redakce
Už v pátek 12. června se v Mini WERK ARENĚ znovu sejdou nejen mládežničtí hráči Ocelářů, ale také mladí hokejisté z okolních klubů a rozřazovacím dnem bude odstartován druhý ročník projektu s názvem Jarní liga mládeže.

Jarní liga mládeže účastníkům opět nabídne hokejovou zábavu během přestávky mezi jednotlivými sezónami a také zpestření suché přípravy na nový ročník. „Není to klasický turnaj, který děti znají. Je to spíše postavené tak, jako tomu bylo v dřívějších dobách, kdy se chodilo hrát hokej na ulici. Hráči přišli, rozhodili si hokejky a už se hrálo. Po klubové sezoně, kdy se kluci a holky snaží na maximum, by si Jarní ligu mládeže měli hlavně užít a zahrát si jako na té ulici,“ vysvětluje sportovní manažer Jan Peterek.

Mladí hokejisté si tak během tří týdnů v Mini WERK ARENĚ, která disponuje ledovou plochou 365 dní v roce, užijí šest utkání – rozřazovací zápas, tři utkání základní části a dvě kola vyřazovacích bojů. V pátek 12. června odpoledne už Jarní ligu mládeže čeká rozřazovací den, během kterého budou malí hokejisté rozdělení do jednotlivých týmů a stanou se novými posilami Ocelářů, Vlků, Medvědů nebo Rytířů. Jak rozdělení do mužstev proběhne? “Naši trenéři se shodli, že rozdělení hráčů provedeme formou hry. Každé utkání bude sledovat až osm trenérů, takže věřím, že týmy budou rozděleny opravdu precizně a zápasy Jarní ligy mládeže budou co nejvíce vyrovnané,” uvedl projektový manažer třinecké mládeže Jakub Mikulík.

Už o den později, tedy v sobotu 13. června, pak všechny zúčastněné hráče čeká první kolo základní části. Kteří trenéři budou Oceláře, Vlky, Medvědy a Rytíře trénovat? “Trenérský tým se nám rozrostl a bude složen především z trenérů třinecké mládeže. Po roce se k nám připojí také Rosťa Martynek, který je třineckým rodákem, aktivním profesionálním hráčem a ikonou partnerského klubu HC Frýdek-Místek. A na střídačku jednoho z týmů se postaví i zkušený gólman a majitel stříbra ze Spengler Cupu Lukáš Daneček.“

Ani Jarní lize mládeže se bohužel nevyhnuly komplikace v důsledku propuknutí pandemie koronaviru a následných vládních omezení. Start druhého ročníku musel být o několik týdnů odložen a zkrácená byla také jeho délka. “Původně jsme plánovali odehrát devět zápasů v průběhu sedmi týdnů. Jelikož jsme ale nechtěli zasahovat do červencových rodinných dovolených, zkrátili jsme délku trvání na šest zápasů, které odehrajeme ve třech týdnech.”

Zájem o Jarní ligu mládeže je ale přesto velmi vysoký a rodiče navíc mnohdy mrzelo to, že druhý ročník projektu musel být zkrácen. V letošním roce se tak malí hokejisté mohou zapojit rovněž do série červencových zápasů. “Hledali jsme řešení, jak vyhovět hráčům, kteří se do Jarní ligy mládeže nedostali a těm, kteří měli zájem soutěž odehrát v původní délce. Nakonec jsme se rozhodli ji doplnit o zápasy, které se uskuteční v červenci a jsou reakcí na zkrácení druhého ročníku ligy. Oproti Jarní lize mládeže ale nepůjde o ucelený turnaj nebo ligu, takže si účastníci Jarní ligy mládeže i všichni další zájemci z řad hráčů ročníku 2007 až 2010 budou moci sami vybrat termíny zápasů, kterých se zúčastní."

Do utkání se můžou moci kluci a holky přihlásit zde - přihláška pro hráče ročníků 2009 a 2010, přihláška pro hráče ročníků 2007 a 2008. Po kliknutí na odkaz se zájemci dostanou do prostředí aplikace Týmuj, kde si založí účet a po schválení organizátorem Jarní ligy mládeže si budou moci vybrat zápasy, kterých se v červenci chtějí zúčastnit.